reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

Ja słoiczki wybrałam bo nie chce mi sie do centrum miasta latac do sklepu ze zdrowa zywnoscia po warzywa,a słoiczek otwarty w lodowce mozna 48h miec otwarty czyli na dwa razy w sumie

reklama
Ja mam ambicje by samej na początek wszystko robić tzn. soczki, papki zupki. Warzywa w większości mam własne, a w razie czego M dokupi na targu. Na ślub od koleżanki dostałam fajną książkę z daniami dla maluchów po 4 m-cu jak będę miała na tyle czasu to coś nie coś wam tu z niej naskrobię ;-) No ale powiem tak- takie mam ambicję, że jak piersią nie karmie to chociaż sama będę robić inne jedzonko:-), ale na ile mi moje lenistwo pozwoli tak czynić będe:-p

Mafu to masz fajnie jak swoje warzywka masz niepryskane ....a na targu to ja nie bardzo wierze w zdrowe i eko bo to z giełdy przywoza chyba ze wiesz ze ktos faktycznie swoje sprzedaje ....ja przy pierwszym tez sama zupi soczki (wtedy jeszcze warzywka miałam swoje z działki) a on nie bardzo chciał jesc az kiedys kupiłam mu słoiczek ktory wciagnoł w momecie :szok::-)i przestałam sie bawic w gotowanie małemu:-D :-D no i powiem szczeze ze zbytnio mi sie nie chce narazie gotowac i kombinowac mysle ze jak bedzie blizej roczku to wtedy moze pokusze sie o gotowanie dla małej

Dałam gruszkowy, bo taki był w sklepie, ale w sumei jest mniej kwaśny,więc chyba lepszy na początek dla Dziecia. I dałam wczoraj pierwszy raz. Teraz dopiero 22.12 ruszam z marchewką. Planuje wziąć od siostry thermomix i coś tam gotować maluchowi, ale przed słoiczkami też nie będę się bronić. Czekam do końca 4msc i ruszamy :tak:

No to racja, że do tych z targu nigdy pewności mieć nie można..ale to w razie czego. ;-)Ja do słoiczków nic nie mam, ale tak jak pisałam chce sama spróbować no i wiadomo koszty też mniejsze jak wszystko swoje bede mieć. No ale tak jak pisałam należe do grona mam nienadgorliwych więc zobaczę jak długo starczy mi chęci:-p

Mafału tu masz racje na pewno taniej ale coz czasami lenistwo gora:zawstydzona/y::-p;-) zreszta pozyjemy zobaczymy jak przepisy fajne bedziecie dawac to moze i ja sie pokusze o gotowanie;-):-)

a ja siedzę i wyje zmieniłam małemu mleko i co d... w ciągu dnia w miarę jadł 90, 150, 90 a od 16tej znów nie chce teraz wziął po krzyku za 4 razem i wypił 110 i co i d... bo dostał czkawkę i się zrzygał polowa tego co wypił, w dodatku kupy brak 3 dzien mam dość~! co ja robię źle???????? POMOCY
dodam ze daje mu espumisan

reklama
Tygrysku a co ile go karmisz?? Moja co 3 -3,5 zjada 90-120ml a czasami zjada tylko 60ml i zdarza jej się ulać. Ja robię tak że jak ostatnia butla była 120ml to staram się następną podać po 3,5h a nawet dłużej jeśli nie zanosi się płaczem wtedy spokojnie zjada znowu 120ml. Czasem tez robi takie cyrki jak u ciebie jak za dużo zje to ulewa, a jak nie che jeść to się drze w niebo głosy i pluje mlekiem:tak:. Nie wydaje mi się żeby to było mleko.

Do góry