reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

reklama
Weronika dostała jabłko do jedzenia w całości, siedzi i wbija kły w jabzo. :-)
A nie rzuca jabluszkiem? Moj ostatnio robi przy jedzeniu selekcje, co mu nie pasuje wyrzuca na ziemie!

Tak wogóle, to dajecie dzieciom swoim już kanapki normalne i obiadki swoje ( w snesie te dorosłe ) ? Bo ja juz od około 3 tygodni tak robię, niestety małej nie starczają zupki trupki i kaszki, nawet jak zrobię mannę z bananme i truskawką, to kanapeczka musi być :sorry:

Palemko ja tez w miare normalnie juz karmie, a raczek dziecko sie samoobsluguje. Raz na jakis czas moj maz dostaje ataku paniki w tym temacie (ze przeciez Adas taki malutki jeszcze) ale nie slucham go i robie po swojemu. Od dawna juz byl gotowy wiec nie bede go uwsteczniac na sile.

Dzis dalam mu lyzeczka jogurt i znalazl sobie zabawe , mianowicie lapanie zebami lyzeczki i za cholere nie chce pusisc ,wtedy ja do niego mowie "oddaj!" a ten sie smieje i puszcza :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

u nas juz tez coraz wiecej naszego jedzenia i nowych rzeczy np dzis dalam kawaleczek papryki pieczonej bez skorki to Oli sie skrzywil ale farsz juz smakowal ;) nasza zupa pomidorowa tez juz coraz lepiej idzie, nie ze nie smakuje, tylko rzadka a Oli nie zwyczajny jesc wody ;)

poki co przy jedzeniu cyrk ale sie przyzwyczailam juz :) ostatnio hitem jest trzymanie lyzki zabkami i uciekanie z krzeselka.

np banana calego prawie sam zje i sie nie dlawi juz :)

Weronika zjadła przedwczoraj skibkę chleba z szynką. Tak, że skibka stanowiłą całość, a nie części pierwsze. :-)

Mam prośbę o rade, ponieważ daję Małej ostatnio kanapki, bo nie ma siły latać za nią z łyżeczką kaszy ( krzesełko do kramienia jest beeeeeeeeee ) ale nie wiem jak do tych kanapek podać warzywo i jakie. Daję poprostu bułeczkę z masłem i wędlinką. Jakie Wy dajecie kanapki? Z czym??

Mam prośbę o rade, ponieważ daję Małej ostatnio kanapki, bo nie ma siły latać za nią z łyżeczką kaszy ( krzesełko do kramienia jest beeeeeeeeee ) ale nie wiem jak do tych kanapek podać warzywo i jakie. Daję poprostu bułeczkę z masłem i wędlinką. Jakie Wy dajecie kanapki? Z czym??

Oliwier ostatnio nie ma czasu na jedzenie więc jak mi się uda nakarmic go obiadem to jest sukces :) a co do kanapek to moze ogorek zielony, pomidor, moga byc serki takie do smarowania na kanapki... u mnie Oli chapnie zawsze cos ode mnie, ostatnio kanapke z pasztetem i mu zasmakowalo. z serem i szynka wyplul ostatnio. z serem jadl.

Julcia ciagle ma skaze i na nutramigenie jest?

własnie jesteśmy po miesiącu prowokacji jogurickami i jest ok, byłam dziś u lekarza i miałyśmy ew usalić zmianę mleka, ale nie było moje Pani dr tylko zastępstwo i mi Pani dr powiedziała, że mog zmienić na jakiekolwiek inne mleko 2. Więc poczekam ze zmianą na moją Panią dr.

własnie jesteśmy po miesiącu prowokacji jogurickami i jest ok, byłam dziś u lekarza i miałyśmy ew usalić zmianę mleka, ale nie było moje Pani dr tylko zastępstwo i mi Pani dr powiedziała, że mog zmienić na jakiekolwiek inne mleko 2. Więc poczekam ze zmianą na moją Panią dr.

racja. ostrzegam przed bebiko 2 moga byc problemy brzuszkowe, skorne. ile mi kolezanek mowilo ze takie problemy byly, glupia wzielam i kupilam te mleko i to samo u nas...

Nam bebiko 3 też nie podeszło, ale to w przypadku Ady. Jakiś miesiąc temu zakupione, bo innego nie było i był zwrot. A Ada już duża dziewczynka.

Izuś85 - no to dobrze, że prowokacja się udała. Co do warzyw na kanapkę to nic na siłę, ważne by do obiadu warzywka były, ja np. daję marchew w całości do chrupania, tylko u nas kiepsko to idzie, bo tylko 2 zęby, ale coś tak zawsze skrobnie.

reklama
ja właśnie nic konkretnego nie mogę dać po memla a nie gryzie też tylko ma 2 zęby. daje jej kanapkę z szynka i na to pomidor. latwiej jej sie je bo mokre.

Do góry