reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

Nie widzę problemu ale może tylko 2 np jaglana+orkiszowa pół na pół a mannę i owsianą daję z owocami bo jakoś tak z deserem mi się kojarzy.

reklama
Hej! Dla mamuś karmiących piersią, borykających się z ciągłymi pobudkami w nocy, otwartych na eksperymenty i nie mówiących mleku modyfikowanemu "nie" polecam spróbować tą oto kaszkę >>> Sklep internetowy Hipp Dodomku. Hipp mleko następne Na Dobranoc BIO 4062300119789 My wczoraj wypróbowaliśmy ją pierwszy raz i Adi wstał na cyca tylko raz w nocy! Zasnął o 9:45, 2:45 cyc, 6:45 ostateczna pobudka! :szok: Mam nadzieję, że to nie jednorazowy wybryk :-p Polecam!

a ja zrobiłam sama deserek: banan+gotowane jabłko+pokruszony biszkopt. Oli się zajada :) tylko musiałam troszkę ten biszkopcik wodą z jabłek pomoczyć, łatwiej poszło. 2 biszkopciki dałam :)

w przyszłym tygodniu zaczynam dawać żółtko i jakieś nowe deserki wymyślę, bo szczerze mówiąc, to samo co gotuję to i w słoiczkach a Oliwkowi obojętne czy to moje czy słoiczkowe.

acha zrobiłam też obiadek z marchwi, brokuła, selera, pietruszki, ryżu i piersi kurczaka. ryż zastąpił ziemniaka bo myślałam że mam a nie było. to też ładnie je i już coraz lepiej radzi sobie z inną konsystencją niż papka gładka :)

a my wczoraj po obiadku zjedliśmy jeszcze pół słoiczka gruszki :szok: to dopiero wyczyn juniora bo on normalnie owoców nie tyka ;-)
dziś w menu moja warzywna z zamrażalnika :tak:
do tej porcji dodałam oliwę i po odmrożeniu już sie nic nie rozwarstwia, jest super konsystencja jak słoiczkowe:tak:

a jakie biszkopciki dajecie maluchom, my jeszcze nie próbowaliśmy, szukałam jakiś dla dzieci, ale oprócz ciasteczek zbożowych i chrupek Hippa nic nie znalazłam, a to dopiero od 7 miesiąca a zwykłego biszkopta lekarka kazała nie dawać :baffled:

Stokrotka
Uważaj na biszkopty w większości na rynku w składzie jest miód który jest często bardzo uczulający:-(
Ja nadal szukam chociaż ostatnio myślę ze zacznę piec sama w domu :-)

reklama
Do góry