reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki, czyli nowe pokarmy w diecie maluszkow :-)

reklama
my ekspozycję na gluten mamy udaną - nic się działo. trwała z półtora miesiąca.
raz w słoiczku było jajko i też nic się nie działo.
za to Oli nie je już tak dużo mleka, je 3x180 jak dobrze pójdzie. obiadek to 3/4słoiczka (wcześniej było pół słoiczka), przekonał się do kaszki (na zmianę z sinlac i manną - boję się wciąż dać bobovity bo był po niej ból brzuszka straszny, a mam tylko po 4 mscu :crazy:), do deserków. w zależności mieszam mu owocki z kaszką, lub samą kaszkę lub same owocki. pije też dużo soczków, herbatki, ale soczków z marchwią nadal nie mimo kilku prób.

ostatnio jedliśmy jogurt z truskawkami i maliną po 6 mscu Hippa i zajadał bardzo.acha i Oliwkowi obojętne czy obiadek jest ze słoiczka czy mój gotowany.

Dziewczyny a czym rozrzedzić zupkę, gdy nie mam wywaru od warzyw, bo gotuję na parze? Dolewam mu wody, ale nie chce za dużo, bo obiadek robi się nijaki. Dziś ugotowałam mu: królik+ryż+brokuł+fasolka+marchew+por+koper i było bardzo gęste.

Dziewczyny jeśli robię deserki sama (rożne miksy jabłko+banan+marchew+winogrona+borówka) to ile można to przetrzymywać w lodowce??? ciężko coś takiego zrobić na jeden dzień a boje się żeby malej nic nie było

anmika ja gotuje na parze i dodaję tą wodę z pary bo tak jak piszesz sama woda zrobi zupkę nijaka.
mell otwarty słoiczek można trzymać 2 dni wiec pewnie taki deserek robiony tyle samo albo zamroź.

anmika - zrób raz wywar i zamroź jak kostki lodu. Potem tylko dorzucasz.
mell - jedzenie dla maluszków max 2 dni otwarte.

My też jesteśmy po jogurcie i jest ok. :-)

Ja ostatnio zrobilam taki deserek ze az sama bym go zjadla. Ugotowalam 2 łyżki kaszy mannej z 1 starta gruszka, wystudzilam i dodalam mm. Pyyychaaaaaa.
Teraz wzielam sie na sposób żeby nie robić dodatkowej porcji mm ktora w deserze nie jest potrzebna to zastapilam je mlekiem ryzowym Rice Dream. Jest pyszne Adasiowi bardzo smakuje w polaczeniu z manna. Jak sie skonczy spróbujemy dodawac do deserkow mleko owsiane.

reklama
Ayni - mleko ryżowe, mleko owsiana? Muszę ogarnąć co to za cuda.

Ja też robię własne deserki, ale robię codziennie, bo i Ada zajada i właśnie ja też dziób pcham. :zawstydzona/y:

A i miałam pisać, że BLW na Weronice wrażenia nie robi, ale wie, że trzeba do paszczy włożyć to co ma przed sobą.

Do góry