reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

reklama
To wróży raczej to, ze to nie jest 6dpo, tylko być może jutro bądź dziś wieczorem będzie owu ;)
Edit: oczywiście jeśli było mierzone codziennie i to jest pierwszy test, który pokazał buźkę uśmiechnięta, bo jeśli nie, to nic nie wiadomo ;)
Wstawiłam dziś rano testy i pik miałam 21.12 wiec tak jak mówisz nie wiadomo nic i nie warto brać tego do siebie tylko działać jak ochota jest😂🤪

Przepraszam nie skojarzyłam, ze to Ty wstawialas ;) A mierzysz temperaturę czy tylko testy owu robisz?
kurczę właśnie z mierzeniem temperatury działałam w poprzednim cyklu trochę a tutaj mi się nie chciało🙈 wiec bazuje tylko na testach. Oprócz tego ze w dwóch poprzednich cyklach robiłam te clearblue i żadne z w kolejnych dniach po owulacji nie pokazały mi znowu pozytywu to w tym cyklu już tak ale wiadomo każdy cykl inny.

kurczę właśnie z mierzeniem temperatury działałam w poprzednim cyklu trochę a tutaj mi się nie chciało🙈 wiec bazuje tylko na testach. Oprócz tego ze w dwóch poprzednich cyklach robiłam te clearblue i żadne z w kolejnych dniach po owulacji nie pokazały mi znowu pozytywu to w tym cyklu już tak ale wiadomo każdy cykl inny.
To tylko pokazuje, ze naprawdę powinno się testować do pierwszego pozytywnego, ale tez, ze to nie jest idealne narzędzie, pomoc tak, ale nie narzędzie, na którym można się w 100% opierać ;) jak się popatrzy na wykresy, jak zachowuje się hormon LH po owu to czasami może się zdarzyć, ze test wyłapie raz jeszcze, ze to pozytyw

reklama
A wgl jak to jest z moni owu ? To ze gin widzi pęcherzyk i prawdopodobieństwo kiedy będzie owu to i tak owu może się przesunąć ?
Bo robię dodatkowo testy i narazie nic nie wychodzi 🤷‍♀️

Może. Ginekolog widzi jakiego rozmiaru jest pęcherzyk. Przyjmuje się, że pęcherzyki rosną ok. 2mm na dobę. Pękają po między 18-26mm. Ale to proste założenia - w praktyce jednego dnia może urosnąć 1mm, drugiego 3mm no i raz pewnie pęknie przy 20mm, a raz przy 25mm. Więc można próbować sobie obliczyć kiedy będzie ten dzień, ale i tak można idealnie nie trafić

Do góry