reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

A u mnie nic z cyklu nie będzie, pęcherzyka gin nie widzi, znikł, ale ciałka żółtego też nie, więc figa z makiem z cyklu będzie. Aczkolwiek progesteron mam zrobić...nie wiem po co jak ona nic nie widzi...

Luxmed mi ovitrelle nie wystawi. Jajeczka rosną i endo piękne, ale jak nie pękną to nic nie będzie. Mam iść na monitoring prywatnie. Polecicie kogoś w Wawie?
a kiedy powinnaś mieć owulacje? Może dopiero pękł i jeszcze się nie pojawiło po prostu? (nie wiem ile po dokładnie się pojawia ciałko żółte, ale szybkie guglowanie pokazało 28-32h po owu) Gin nie wspominała o takiej opcji?

reklama
Typowe dla nich.

Mój pies za to mopa się boi od szczeniaka😅.
Kiedyś mama go postraszyła mopem info tamtej pory spieprza przed nim.
Run Away GIF
mój kot się boi wysuwanej miarki 😅 i jak wejdzie gdzieś, skąd chcemy żeby wyszedł to miarka idzie w ruch :D

A u mnie nic z cyklu nie będzie, pęcherzyka gin nie widzi, znikł, ale ciałka żółtego też nie, więc figa z makiem z cyklu będzie. Aczkolwiek progesteron mam zrobić...nie wiem po co jak ona nic nie widzi...

Luxmed mi ovitrelle nie wystawi. Jajeczka rosną i endo piękne, ale jak nie pękną to nic nie będzie. Mam iść na monitoring prywatnie. Polecicie kogoś w Wawie?
tak jak mówi @Bolilol . Pęcherzyk nie znika sobie. Jeśli był, to powinno być albo ciałko żółte, albo torbiel.

Ale u mnie było to samo w Luxmedzie, a progesteron prawie max. Zrób i nie poddawaj się jeszcze 💚🍀

U mnie poziom progesteronu ewidentnie rosnie. Mąż jedzie do makro i pytał czy kupić mi karton wina i szampana. No to mu mówię, że szampana na sylwestra dla mnie nie, bo ja w tym tygodniu w ciążę zachodzę. Zapytał, czy ma w tym jakoś uczestniczyć. Ja na to, że nie, z robienia ciąży zostało już tylko sikanie na testy, ale sobie sama poradzę. I on na to zażartował, że w takim razie widzi, że swoją robotę odwalił, więc nie jest mi już więcej potrzebny. To się rozpłakałam 🤣

a kiedy powinnaś mieć owulacje? Może dopiero pękł i jeszcze się nie pojawiło po prostu? (nie wiem ile po dokładnie się pojawia ciałko żółte, ale szybkie guglowanie pokazało 28-32h po owu) Gin nie wspominała o takiej opcji?
Właśnie jestem ciekawa 🤔, bo może u mnie tak było 🥰. Tylko co z tego jak endo do kitu🤷‍♀️

reklama
Hej, włączę się, bo tak podczytuję, podczytuję.

Może być tak, że wychwyciłaś podwyższone TSH w momencie, kiedy ono zaczęło wzrastać, czyli na samym początku- czyli Ft3 i Ft4 jeszcze są obecne w Twoim organizmie, ale mogą spadać.

Ft4 w dolnej granicy to żadna rewelacja.
Ono powinno być w środku normy, a najlepiej powyżej środkowego poziomu zakresu referencyjnego.

Powinnaś zbadać jeszcze Ft3 i uważam, że powinny być zrobione badania anty-TPO i anty-Tg.

Generalnie jest to do obserwacji.
TSH Ci skacze mocno- ono jest skokowe, ale Twoje wyniki to według mnie kosmos.
dziękuję 😘
Tutaj ft3 nawet nie badaja ale jak zrobiłam to w Polsce było dokładnie w połowie norm

W każdym razie właśnie, resztą jakoś dziwnie. Dzisiaj znowu mi pobrali na TSH T4 i tpo więc mam nadzieję że porządnie sie tym zajmą bo jednak boje się starać gdy to nie będzie ogarnięte ... Mam okropne uczucie że czas mija ale chyba rozsądniej to ogarnąć najpierw 😔

Do góry