reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mieszkanie z teściami. Czy komuś się to udało?

reklama
Identycznie mieliśmy z rodzeństwem męża, albo takie niby błahe sytuację typu przychodzenie do nas do pokoju o godzinie 5-6 rano :D wybudzanie synka w łóżeczku w trakcie naszego snu, teściowa za każdym jęknięciem naszego dziecka była już u nas i chciała brać młodego do siebie.. męczące takie niby drobnostki😅
O to niee, aż takiego hardcoru to nie mam 😂 raz tylko co nam wparowala o 22 i od razu mąż kazał jej wyjść 😁 zresztą nie wytrzymałabym, masakra.

Raz tak naprawdę coś we mnie pękło i w emocjach się odezwałam, jak poszłam do łazienki, a oni ścianę obok zaczęli mnie obgadywać. Tak to gadają na mnie, kiedy jestem na górze, gdzie słyszę 3 po 3, ale tu za ścianą słyszałam wszystko dokładnie. O to że dużo wody zużywam, bo się myję codziennie i piorę itd. Jak wyparowałam z tej łazienki, wpadłam do kuchni, pytam czy mają mi coś do powiedzenia. Z początku nic, zaskoczeni, oni nic nie mówili, a potem się zaczęło. Że źle robię. Na pytanie co takiego źle robię, odpowiedź WSZYSTKO. To mi ręce opadły, bo z czym tu dyskutować, to już nie jest konkretna pretensja o coś, nad czym by można popracować, tylko krytykanctwo, ogólna niechęć do mojej osoby podyktowana nie wiem czym i zwyczajne czepianie się. A jak próbuję się bronić, to mnie "gaszą" tekstem "bo tobie nic nie można powiedzieć". Powinnam przyjmować cięgi na kark i w ogóle się nie odzywać, przytaknąć i ze skruchą pójść do siebie 😠
Dużo jest sytuacji, kiedy aż się we mnie gotuje, ale wolę raczej się nie odzywać, bo atmosfera w domu potem jest straszna. No bo tylko oni przecież mają zawsze rację 🥴 Co nie znaczy, że mnie to potem nie kłuje w głowie 😕

Kochana, jak niosę herbatę czy kawę ze sobą na górę to już słyszę teksty za sobą, że schody będą zaraz pozalewane 🤦‍♀️🤣 "jakby nie można było w kuchni przy stole wypić" Gdyby wiedzieli, że czasem biorę kolację do pokoju to by się w głowę pukali. Więc co tu mówić o czajniku czy dodatkowej kuchence...
To Ci się trafili teście 😔, z początku się przejmowałam że ciągle piorę czy leje wodę, teraz to już mi to wisi 😉
Wiem, łatwo mówić ... Powiem Ci , że czasem się dziwię jak na tym metrażu pokoju nam się udało tyle sprzętu i mebli zmieścić 😂

To ja nie rozumiem teraz argumentu, że lepiej mieszkać z teściami niż brać kredyt. Naprawdę warto się tak męczyć? Przecież to na głowę można dostać.

Wiesz, nie każdy dostanie kredyt
I z wpisów przynajmniej dwóch dziewczyn zrozumiałam, że mają tzw. umowy dożywocia tego nie da się zbyt łatwo odwołać to raz (trzeba sądownie) dwa oczywiście możesz się wyprowadzić a umowa niech zostanie ale obowiązki z niej też. A tu po złości ktoś może zacząć z nich korzystać w większej mierze (choć teraz tego nie robił). A to może rozwalić całe dni i wszystkie weekendy 😉 Także coś za coś

Zawsze sie smiejemy, ze nie trzech muszkieterow, a trzech zadymiarzy. A tu ness się wykruszyła. Jej tu brakowalo. No szkoda

reklama
Do góry