reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

miejsca na zloty i nie tylko.... ;)

reklama
Viki ja to sama nie wiem. Nie wiadomo czy nam dadza zrobić sobie grilla z wlasnych rzeczy. Jesli nie to ja bym sie zgodzila na to co oni zaproponuja. Tylko ciekawe czy za dzieci tez sobie policza???? Moj kuba kielbaske z grilla zje, mieso jakies moze tez jak bedzie miekkie ale mogliby mniej za dzieci liczyc.
Co do alkoholu to nie wiem jak reszta ale pewnie u nas ja bede kierowca w niedziele to jakies piwko tylko wypije a R to cos mocniejszego

Obiad to zjemy w trasie a sniadanie to mozemy wziac i ewentualnie tego grilla na kolacje.
Z tymi zakupami zrzutkowymi to nie wiem czy nie szkoda czasu na jeżdzenie i robienie zakupow bo zanim sie wszyscy zjada i cos ustalimy to nas noc zastanie.
Moze wezmy grilla i bedziemy miec gotowe

niech sie reszta wypowie

ciezka sprawa:-p
ja kiełbasy-miesa nie lubie, mały tez takich rzeczy nie je (nigdy mu nie dawalismy to niech tak zostanie).
jedynie stary Krzysio cos z grila zje.
Obiad gdzies w miescie.
Browarki tez swoje-my tak bardzej symbolicznie z alko, jednak troche km mamy do przejechania.
Mam nadzieje,ze inne osoby beda mniej wybredne:-p

pozdr. :*

Ja jestem za grillem. A całą resztę będę mieć ze sobą. Alkoholu będziemy też pić symbolicznie. Wydaje mi się że zrzuta nie do końca byłaby dobra bo jednak każdy lubi co innego.

popieram dziewczyny...może niech każdy przywiezie co uważa dla siebie...
może ewentualnie ten grill-(tylko trzeba dopytać goście co on serwuje i za ile) i fakt jak dzieci liczy???do grilla....
co do sprawy picia to u nas J będzie browarki sączył.
ja jestem "cyckowa" ;P to raczej picie odpada.

no dobra dziewczynki.rozmawiałam dziś z panem z osrodka i sprawa grila wygląda nastepująco. koszt od 11-28 pln/os, w pakiecie (hehe) najdrozszym jest kiełbaska, kaszanka, karczek, szaszłyk i cos tam jeszcze???
wiem ze za 11 pln jest kiełbaska i kaszanka....
mysle ze 28 pln nie jest to strasznie drogo bo wtedy spokojnie dzieci zjedzą razem z nami i nie trzeba zamawiac dodatkowych porcji bo bedzie tego dosc sporo.
w cenie jest oczywiscie obsługa przez pana hehe tzn obsługa grila haha, on pilnuje wszystkiego itp. jest w tym pieczywo, musztarda, ketchap, herbata, ewentualnie kawa, oczywiscie niemusimy kupowac talerzykow, sztucców, wegla do grila itp.
dla osób które nie jedzą mięsa mozna zrobic grila wegetarianskiego, jakies warzywa (papryka cukinia itp)lub cos innego jesli ktos ma jakis pomysł. musze dac mu znac najpozniej 5 dni przed przyjazdem, tak samo jesli chodzi o sniadanie 1 maja.bo widze ze obiad i kolacja odpada jesli bedzie ten gril.

wiec teraz trzeba sie zastanowic, wg mnie fajniej byloby gdyby ten facet wszytsko organizował bo nie musielibysmy jakos sie tym zajmowac, stresowac, wszystko bedzie podane, posprzatane itp.

a reszte kazdy przywozi sobie, co kto lubi i co kto bedzie pił:-p

No chyba taka opcja jest dobra. Tylko pytanie czy nie da się z gościem dogadać żeby za 2 osoby było równe 50 zł? Wtedy np. mogłoby być bez kaszanki. JA osobiście nie jadam kiszki. bleeeeeeeeee.

reklama
Do góry