reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu sierpniowych dzieci !!

Słowiczku, Mała gryźć umie, bo kilka razy udało mi się jej wmusić po pół kromeczki chleba. Zupki też je z kawałkami warzyw (nie wiem czy gryzie czy wszystko połyka, ale nie ma problemu). Czasami też wypije ok. 20-30 ml.

reklama
Arabella - Marysia też nie piła nic poza mlekiem. Kiedyś dostała butelke do zabawy i załapała. Wypijała moze ze 30 ml (w te upały co były w lato). Teraz wypija nieco więcej ale zabrałam jej też mleko w środku dnia. Zmieniłam butelkę - mam teraz taki kubek niekapek z aventu ale z normalnym ustnikiem a nie z dziurkami. Zdecydowanie więcej leci. Marysi picie po prostu sie spodobało bo ona nawet zupy nie chciała jeść - albo konsystencja słoiczku albo mięsko i warzywa, płynów zero. Nie ma znaczenia co pije więc daję jej wodę.

Jeżeli chodzi o picie to Julka załapała wtedy kiedy miała 5-dniową biegunkę i nic nie chciała pić to ja dałam jej colę z wodą .I ten smak coli tak na nią podziałał że bardzo bardzo chciała pić

Jak zmusić dziecko do picia? Moja w ogóle nic nie pije. Ostatnio nawet cyca nie chce. I poradźcie mi co dawać do jedzenia, bo u nas tylko kaszka, płatki kukurydziane, jogurty i zupki. Chlebek- nie, ryż - nie, szynka - nie, ser - nie, właściwie wszystko inne - nie.
Spróbuj jej do picia dawać łyżeczką. Wiem, że to trochę potrwa ale lepszy rydz niż nic. A jak je zupki (łyżeczką) to może picie też takim sposobem przyjmie.

Arabela Liwia jak pić nie chciała to zmieniłam butle i teraz wiecej pije z takiego ala ustnika co jest przejściówką ze smoczka na niekapka ! Lubi tez pić jak widzi ze my pijemy ze szklanki to wypije tez ! Wiec moze spróbuj z różnych naczynek jej dawać i rózne rzeczy ! Liwia pije głównię wodę albo meliskę ( :-D ) albo soczek pomarańczowy bo tylko taki jej smakuje a nic innego nie lubi !!!!!! I zauwazyłam ze po odstawieniu cycka to je wiecej i pije też wiecej !!!!

Liwia pije głównię wodę albo meliskę ( :-D ) albo soczek pomarańczowy bo tylko taki jej smakuje a nic innego nie lubi !!!!!! I zauwazyłam ze po odstawieniu cycka to je wiecej i pije też wiecej !!!!
Oj przydałaby się mojej Ani meliska, chyba jej w końcu zaparzę ;-);-).
Z tym zwiększonym przyjmowaniem płynów po odstawieniu słyszałam od kilku mam. :-)

sluchajcie wiem ze to jzu walkowalysmy kilka razy, ale wraz z wiekiem dzieci to sie zmienia wiec napiszcie mi menu waszych dzieci, szukam jakichs pomyslow na sniadania, drugie sniadania itp.

menu Liwciora tak mniej wiecej bo to róznie bywa

ok 9 śniadanie
- kielbaska, bułeczka z masełkiem, herbatka
- jajeczniczka, bułeczka z masełkiem, herbatka
- kanapki, herbatka
- twarożek ( ale nie lubi wiec nie daję)

II śniadanie
- danonek, jabłko tarte, miśkopty itp
- owocki , jogurt do picia np bakuś {oczywiście w odstępie czasowym
- drożdzówka, owocek

ok 12 drzemka

obiad ok 14
- zupki rózniste
- ziemniaczki z mięchem różnistym
- mięsko z warzywami i ryżem
itp

podwieczorek ok 16/17
- owocek, batonik itp