reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu sierpniowych dzieci !!

Mój też nasze zupki jada...
A to dla mam słoiczkowych. Nowość firmy Gerber.
Odkryłam to niedawno, Łukaszek już popróbował i HITEM okazała się lazania z cielęciną. Dziś zjadł pomimo upału calusieńki słoiczek i jeszcze musiałam ten słoiczek wykręcać... ;D
A tu link do tych nowości:
http://www.gerber.pl/index.html
Tylko jedna wada: ciutkę droższe od tych zwykłych.
Ale warto...

reklama
Hanutek w ogole oprotestowal mleko, daje jej raz dziennie kasze na mleku, raz bakusia i raz danonka, nie ma mowy o innych mlecznych rzeczach, moze to i za malo, ale tego starego mleka juz nawet do buzi nie chce wziac, chyba kupie jej jakies bebiko junior czy cos, al tez nie wiem czy to dobre w smaku :(

Oj arabella biedna jesteś ze swoim niejadkiem. U nas teraz raz lepiej raz gorzej ale nie narzekam. Czasami trzeba trochę pokombinować, zjadamy zupki w kolorze marchewki ale ogólnie jest ok.

Słowiczku - ja też próbowałam tych nowości gerbera ale moje dziecko przyzwyczajone do hipp'a innych słoiczków nie toleruje - widzi inny słoiczek i spadaj matka niezależnie od zawartości. Jak zapomnę po podgrzaniu przełożyć do miseczki to po ptokach z miseczki już też nie zje. Pyszne są jabłka z makaronem i cynamonem - smakują prawie jak domowe i któryś z tych soków z jogurtem. Próbowałam też indyka z koperkiem i było czuć koperek ale dla mojego dziecka zupka miała nieodpowiedni kolor i też było matka spadaj.

a Majka zje wszystko ;D i w każdych ilościach ;D czy moje zupki, czy słoiki, normalnie wszystko, tylko danonki i serki nie bardzo :)

Hania niemleczne rzeczy tez chetnie je, nie ma znaczenia jaka firma, tylko mleko jest teraz na nie

Amelka też troszkę protestuje na mleko a raczej kaszkę na mleku ale przeważnie tak wyglada jej kolacja
Dzisiaj np. zjadła ok 6.30 180 ml.mleka pózniej jajeczniczke z 2 jaj pózniej 4 małe parówki i troszke bułki i 1.5 danonka i jeszcze dostanie ok 18 kaszke kukurydziana z owocami ze sloiczka i kolacja 250ml. kaszki

moj Hanutek je rano ok 7 bakus i troche bulki kajzerki, sok
potem danonek ten wiekszy 80g, sok
potem obiadek sloiczek 190g, sok
pote kaszka kukurydziana na wodzie z owockami, gesta tak okolo 180
potem kolacyjka kaszka pszenna na mleku z bananmi gesta ze lycha stoi 160ml i sok

reklama
DROGIE MAMUNIE.MOJA CÓRCIA UR. .SIE 10 SIERPNIA.MAM PYTANIE JAK POWINNA WYGLADAC DIETA 11 MSC DZIECKA. CO DAWAC NA KOLACJE ABY DZIECKO SPAŁO CAŁA NOCKE(BO MAJUNIA JESZCZE CHCE MLECZKA W NOCY). :laugh:

Do góry