reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu sierpniowych dzieci !!

MADZIA pisze:
CO DAWAC NA KOLACJE ABY DZIECKO SPAŁO CAŁA NOCKE(BO MAJUNIA JESZCZE CHCE MLECZKA W NOCY). :laugh:

Ja też chciałabym to wiedzieć ;D

Tak na serio to z tego co czytałam wynika, że tu nie chodzi o jedzenie tylko raczej o umięjętność ponownego zaśnięcia bez dodatków typu: mleko, smoczek, przytulenie.

Wiecie ja żadnych kaszek nie daję. Kupiłam manne jak Marysia oprotestowała jakiekolwiek, poza mlekiem, jedzenie ale je przeszło następnego dnia i nawet nie otworzyłam. Mam nadzieję, że krzywdy jej nie robię ???

U nas jedzenie wygląda tak: rano mleko ok 150 ml i jeszcze spanie, bakuś, obiadek, mleko - 120-210 ml , owocek (ze słoiczka niestety ale lepszy rydz niż nic), mleko 120-210. Jak się w nocy obudzi to kilka łyków picia bo moje dziecie zaczęło trochę piś. Huuuurrrrrrraaaaa No i czasami bułka, miśkopty - na spacerze, trochę wędliny - zawsze jak my jemy. Moje dziecko najpier ogląda jedzenie a później albo wyrzuca nie spróbując albo zje. Je np. tylko miśkopty - inne ciasteczka nie, ciasto spróbuje i wypluwa. W ogóle każde nowe jedzenie jest na nie.

reklama
MADZIA pisze:
DROGIE MAMUNIE.MOJA CÓRCIA UR. .SIE 10 SIERPNIA.MAM PYTANIE JAK POWINNA WYGLADAC DIETA 11 MSC DZIECKA. CO DAWAC NA KOLACJE ABY DZIECKO SPAŁO CAŁA NOCKE(BO MAJUNIA JESZCZE CHCE MLECZKA W NOCY). :laugh:
Madzia Amelka powoli je wszystko to co my poza kapusta grochem smażone może odrobinke wszystko lekko strawne co da rade pogryzc ilub rozbijam widelcem czasem miksuje
A na noc zjada ok 250 ml, kaszki ryzowej np. z bobowity malinowej bo lubi bardzo na mleku modyfikowanym gęstej ze łyzka staje jak było chlodno poprawiała mlekiem ok 23 ale jak sie zrobiło goraco oprotestowała i je dopiero ok 6-7 rano ok 160-180 ml.mleka póżniej śniadanko takie jak kolacja i ok 13-13.30 w zależnosci o której było śniadanko np.250ml. rosołek z marchewka rozdrobniona widelcem+kaszka misiowy ogródek marchewka groszek lub z makaronem ale zadko bo woli z kaszka
Pózniej za ok 3-4 godz 4 parówki odrobinki z indyka z sokołowa bo jej najbardziej smakuja tyklko ze rozdrabniam mikserem i je papke + odrobinka chleba lub bułki czasem
ok 18 póż szklani kaszki kukurydzianej na wodzie +deserek owocowy wymieszany z kaszka i ok 21 kolacja
czasem danonek zamiast deserku
Je trz min. jajecznice jajko na miekko barszczyk czerwony biały pomidorówke itp.

ja zaczełam od kilku dni podawać Olusiowi prawie wszystko co my jemy....
rano gdy sie obudzi cycusia...po tem 1/4 kromki chclebka z pasztetową (on to uwielbi) , koło 11 deserek najczsciej jabłko bo mamy problemy z kupką ... na obiad to co my czyli pulpeciki w sosie koperkowym , zupka kalafiorowa, pomidorowa... z tym że zawsze porcja dla Olusia jest mało solona, podwieczorek...jakiś owoc....a na kolacje kaszka z melekiem modyfikwanym i cycek do snu...w nocy Olo budzi sie to mu cycka zapakuje w buzie i juz spi...
i tak wyglada nasza dieta

podczas wyjazdów dostanie bułke... kawałek suchego chlebka...ograniczam pieczywo -bo to tuczy ...nie podaje słodyczy typu czekolada.. tylko suchy biszkopt i chrupki kukurydziane...

do picia soczki , herbatka, i kompot który sama robie

i tak wyglada jedzonko mojego szkraba

gaga u nas to samo ::)
dzis w miarę podobnie jak zawsze ale w ciągu ostatnich dni był cyrk ze spaniem i jedzeniem

A dzis Amelka tez była @#$% spróbowałam dac jej troszke kakao kupiłam gotowe i dałam jej kilka łyków i było DajDaj DAJ wiec dałam jeszcze no to wszystko zwymiotowała wiec dałam deserek i zjadłW dniu Twoich imienin gorace zyczenia wiele usmiechu i powodzenia, niech Cie nie trapia zadne zmartwienia i niech sie spelnia wszystkie marzenia po co wołała jak zaraz zwróciła ????
Pozniej jadła kolacje i jadła o 16 parówki pózniej tylko ten deser ok. 18 i o 21 kolacja kaszka na mleku i jadła i nagłe znowu zwró..... nie wiem co jej sie poprzestawiało ale mam nadzieje ze jutro bedzie ok

Majka ostatnio jada tak :
koło 8 180 mleko
10-11 bananek +kaszka lub danonek
13-14 obiadek koło 300ml gęstej zupki
16-17 jabłko lub jakiś owoc z kaszką lub bez
19-20 mleko 180 (chyba że wrócimy później ze spaceru)
22-23 210 mleka + kleik ryżowy jakies 7-8 miarek
czasami koło 3 mleko
4-5 180 mleka

w międzyczasie jakieś chrupki, bułeczki kawałek, picie czasami, ale żadko troszkę naszego obiadku

my jemy tak
7.00 - 120 ml mleka
8.00-bułeczka z szynka z indyka_morlin
10.00-deser
12.00-150 ml mleka
12.00-14.00 spi
15.00- zupka 190 ml (ze słoiczka) lub cały głeboki talerz ugotowanej przeze mnie
17.00- kaszke na łyżke 150 ml
21.00 - 150 ml mleka butelka z dodatkiem 2 miarek kaszki malinowej Bobovita
ps. brawo brawo ostatnio przesypiamy całe nocki, najgorzej jest w dzień.
mam pytanie jak wasze szkaraby spi w dzien i jak usypiac . mi wyczerpały sie metody....bujałam w wózku, nosiłam na rękach próbowałam by zasnęła sama i nic....WALKA. dodaje ze jest przy tym bardzo marudna , zamyka oczki czyli wykluczam brak zmęczenia.BŁAGAM O RADY :-[

reklama
Do góry