agata806
Fan(ka)
MADZIA pisze:CO DAWAC NA KOLACJE ABY DZIECKO SPAŁO CAŁA NOCKE(BO MAJUNIA JESZCZE CHCE MLECZKA W NOCY). :laugh:
Ja też chciałabym to wiedzieć ;D
Tak na serio to z tego co czytałam wynika, że tu nie chodzi o jedzenie tylko raczej o umięjętność ponownego zaśnięcia bez dodatków typu: mleko, smoczek, przytulenie.
Wiecie ja żadnych kaszek nie daję. Kupiłam manne jak Marysia oprotestowała jakiekolwiek, poza mlekiem, jedzenie ale je przeszło następnego dnia i nawet nie otworzyłam. Mam nadzieję, że krzywdy jej nie robię ???
U nas jedzenie wygląda tak: rano mleko ok 150 ml i jeszcze spanie, bakuś, obiadek, mleko - 120-210 ml , owocek (ze słoiczka niestety ale lepszy rydz niż nic), mleko 120-210. Jak się w nocy obudzi to kilka łyków picia bo moje dziecie zaczęło trochę piś. Huuuurrrrrrraaaaa No i czasami bułka, miśkopty - na spacerze, trochę wędliny - zawsze jak my jemy. Moje dziecko najpier ogląda jedzenie a później albo wyrzuca nie spróbując albo zje. Je np. tylko miśkopty - inne ciasteczka nie, ciasto spróbuje i wypluwa. W ogóle każde nowe jedzenie jest na nie.