reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Menu naszych pociech :)

NO wiec zajrzalam tu wreszcie:) Moj Szymek to zupki uwielbia ale tylko gerbera i hippa tam gdzie duzo warzyw te jarzynowe z bobowity mu nie smakuja i mu sie nie dziwie jak sprobowalam to sa blee a tamte sa smaczne wiec ma smak chyba po mnie ale nie chce skubaniec wcale jesc deserkow:((( Tylko jablko ale takie nie ze sloiczka i nie wiem czy moge mu takie z reala kupic i podac bo w swinoujsciu kupowalam w ekologicznym sklepie a tu mam za daleko nie mam jak dojechac tam.
Moje drugie pytanko to po co wlasciwie sie ten kleik podaje ja go kupilam ale nie wiem kiedy i po co mam podac czy od razu kupic kaszke i na nia przejsc no kochane radzcie:)))

A więc ja kupiłam kleik bo chciałam małej dawać na noc,żeby dłużej pospała:tak:,ale na moje dziecko to za bardzo nie działa:wściekła/y:.Dziwne bo w dzień tak:eek:Więc czasem, nie codziennie daje jej jedną miarke do mleka (mała pije 90 ml),ale daje kukurydziany bo póki nie byłam pewna czy mała może jabłuszko to się ryżowego bałam ze względu na zaparcia:tak:Wychodze z założenia że mały brzuszek przez podawanie takich rzeczy przyzwyczaja się powoli do trawienia zbożowych produktow:tak:

reklama
NO wiec zajrzalam tu wreszcie:) Moj Szymek to zupki uwielbia ale tylko gerbera i hippa tam gdzie duzo warzyw te jarzynowe z bobowity mu nie smakuja i mu sie nie dziwie jak sprobowalam to sa blee a tamte sa smaczne wiec ma smak chyba po mnie ale nie chce skubaniec wcale jesc deserkow:((( Tylko jablko ale takie nie ze sloiczka i nie wiem czy moge mu takie z reala kupic i podac bo w swinoujsciu kupowalam w ekologicznym sklepie a tu mam za daleko nie mam jak dojechac tam.
Moje drugie pytanko to po co wlasciwie sie ten kleik podaje ja go kupilam ale nie wiem kiedy i po co mam podac czy od razu kupic kaszke i na nia przejsc no kochane radzcie:)))

co do jablek - ja kupuje w tesco, reali itd ... ale pani doktor mi mowila zeby je solidnie okroic ze skorki :) i potem scieram :)
co do kleiku - ja nie daje bo on skleja kupe a my mamy z tym klopoty ... a kaszke do picia daje zamiast wieczornego posilku !!

co do jablek - ja kupuje w tesco, reali itd ... ale pani doktor mi mowila zeby je solidnie okroic ze skorki :) i potem scieram :)
co do kleiku - ja nie daje bo on skleja kupe a my mamy z tym klopoty ... a kaszke do picia daje zamiast wieczornego posilku !!
Mea- a jak dajesz Agatce ta kaszke na noc to nie ma zaparc po niej ? bo Filip właśnie ma i nie wiem, czy winowajca nie jest własnie Kaszka, a tak wogóle to jak powinny wyglądac kupki dzieci, które już jedzą troszkę innych posiłków niż mleczko ? mogą być trochę twardsze czy jeszcze konsystencja i kolor jajeczniczki ;) ?

Mea- a jak dajesz Agatce ta kaszke na noc to nie ma zaparc po niej ? bo Filip właśnie ma i nie wiem, czy winowajca nie jest własnie Kaszka, a tak wogóle to jak powinny wyglądac kupki dzieci, które już jedzą troszkę innych posiłków niż mleczko ? mogą być trochę twardsze czy jeszcze konsystencja i kolor jajeczniczki ;) ?

Ja daje też na noc i nie ma zaparć żadnych. A "dorosła" kupa niemowlaczka jest jak kupa dorosłego tylko mniejsza :D Wygląda jak plastelina, a kolor ma żółto-brązowy. Nie wylewa się i nie przelewa, ja ją nazywam "bobkiem" albo "warkoczykiem" :D

U nas zawsze była zadka:tak:teraz jest plastelinka:tak:i jesli nie ma problemu zeby ja zrobic to nie jest to zaparcie:no:

Hej dziewczyny! A jak robicie tą kaszkę żeby była półpłynna. Z przepisu wychodzi gęsta. Można dać mniej? Dzięki

Marssela jasne że można dać mniej:tak:
Ja robię tak żeby mały wypił ją z butelki..na 210 ml wody daję 8 miarek od mleka kaszki mleczno ryżowej!

tez mi tak mowili
bo pod skorka znajduja sie pestycydy
tak wiec trzeba grubo skroic skorke

reklama

Są też przecież kaszki "Zdrowy brzuszek" ... reguluja prace jelit normalizuja np. Śliwkowa i nie powoduje zaparc ... :)

Do góry