reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych pociech :)

He he nie załamujcie mnie z tymi kanapkami...ja chyba zawału dostanę jak mu większy kawałek chleba dam:(
Tomek zje roszke chlebka z nami..ale do tej pory na śniadanie miał kaszke..na kolacje kaszkę(ale inną) i 4 razy w ciągu doby mleko..więc wapnia mu nie brakuje:)
Chyba będę musiała mu zmienic sniadania....hi hi a dzis kupiłam w sumie 17 kaszek:):):)
I 14 mlek:) nie mówcie mi że bebiko jest złe bo na droższym bym zbankrutowała...a cieszę się że Hania jeszcze chce pic mleczko!

reklama
He he nie załamujcie mnie z tymi kanapkami...ja chyba zawału dostanę jak mu większy kawałek chleba dam:(
Tomek zje roszke chlebka z nami..ale do tej pory na śniadanie miał kaszke..na kolacje kaszkę(ale inną) i 4 razy w ciągu doby mleko..więc wapnia mu nie brakuje:)
Chyba będę musiała mu zmienic sniadania....hi hi a dzis kupiłam w sumie 17 kaszek:):):)
I 14 mlek:) nie mówcie mi że bebiko jest złe bo na droższym bym zbankrutowała...a cieszę się że Hania jeszcze chce pic mleczko!
ja dupkę od chleba zaczełam dawać po spotkanie w Osiecku, więc Gabi miała 6-7mc ...Meggi mnie przekonała i okazała się ,że choć Gabrycha bezzębna radziła sobie doskonale :tak:

u nas tez jest Agus kaszka na sniadanko, chociaz zauwazyłam w weekend ze z wieksza chęcia by zjadł chlebek lub bułę;
jak byliśmy na zakupach i zabralimsy pieczywa i ja lubię sobie podjadać i co Stas zauwazył i bułę chciał i powiem Wam ze niby jadł i kruszył ale troche zjadł;

ale zaszalałas Aga z kaszkami ;-) 17 sztuk ;-)

u nas jak niemiał zębów to jak dorwał chrupkę to on tak dziwnie przytrzymywał ją dziąsłami i tak jakby szrpał, śmiesznie to wyglądało teraz to chrupie ;)

Aga, odwagi :-)
Dla twojego zdrowia psychicznego potrenuj wcześniej udzielanie pierwszej pomocy, hi hi hi.
Możesz jeszcze dać mu jogurt naturalny.

a właśnie dziewczyny powiedzcie jak to z jogurtami jest mozna juz śmiało podawac? ja kupowała te jogurty bobovity ale ostatnio w zlobku dostał danonka i nic mu nie było, mozna juz podawac?

Mamo Stacha no bardzo śmieszne z ta pierwsza pomocą:-D:-D:-D

Ale tak na poważnie....rano zjada kaszkę...a potem jak my jemy śniadanie to dostaje troche chlebka...ale jak najbardziej rozdrobnionego:dry:
Na prawdę to jest moja obsesja...że dziecko zacznie się dusić i ja nie bedę mogła mu pomóc:baffled:
Ale oprócz trenowania gryzienia to przeciez chyba nie jest źle że tyle mlecznych posiłków ma, nie?
Ale od jutra próbujemy chlebek....bo zbankrutuje na kaszkach:-D

reklama
a właśnie dziewczyny powiedzcie jak to z jogurtami jest mozna juz śmiało podawac? ja kupowała te jogurty bobovity ale ostatnio w zlobku dostał danonka i nic mu nie było, mozna juz podawac?
Marta, z tego co kojarzę z wykresu żywienia u mojej pediatry to nabiał wprowadzamy od 10 m-ca. Ja tak zaczęłam dawać, kilka razy dałam też już białko jajka.
Danonka Franek też już zaliczył, pierwszy raz w ten weekend. Zostawiłam śpiącego z teściową, ale tak jakoś wyszło, że wstał zanim wróciłam i zdążyła mu podać Danonka :-) Ja sama od siebie mu nie daję, producent zdaje się zaleca je dla starszych dzieci.

Do góry