reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych pociech :)

reklama
Nie wiem czy to efekt uboczny . . . na początku jadł, a teraz zamyka buzię i się drze :-(
Oby to zęby, a nie niechęć do groszku.

no.... ja to miałąm ze szpinakiem, Zosia jadła, potem nagle nie i teraz przemycamy po troszkę w obiadku z królikiem (z królikiem to ona wszystko zje:) ). królik, pół słoiczka szpinaku albo i mniej, reszta warzyw, tak żeby smak nie był za bardzo złamany tym szpinakiem.

Dziewczyny a dajecie już dwa dania tj zupke i drugie swoim dzieciaczką ? ja nigdy nie jadałam 2 dań i jakoś ciężko mi to wprowadzić :-/

Jedno po drugim nie daję, ale jak np. o 12 dostanie zupkę, to o 16-17 dam drugie danie.
hmmm ja w tych godzinach daję kaszkę z owocami ...Jabym dawała drugie danie to wypadło by mi jedno mleko a kaszkę mogłabym dawać na śniadanie ..nie wiem sama co robić ? pediatra mówiła tylko o jednym obiedzie ale czytałam gdzieś ,że w tym wieku obiadek powien skłądać się z 2 dań ..

reklama
A ja mam pytanie co dajecie dzieciom na śniadanie oprócz mleka i kaszki?
Kanapeczkę, banana, jogurt naturalny, sam chlebek, jajko.

Wyczytałam gdzieś ogólnie, też odnośnie dorosłych i zdrowego odżywiania się, zdrowej diety, że najlepsze na śniadanie jest coś z nabiału z czymś pełnoziarnistym, czyli np. jogurt z płatkami albo chleb razowy z twarożkiem. Ostatnio staram się nas tak odżywiać :-)

Do góry