reklama
Mama Stacha
&Franka&Janka
Nie wiem czy to efekt uboczny . . . na początku jadł, a teraz zamyka buzię i się drze :-(
Oby to zęby, a nie niechęć do groszku.
Nie wiem czy to efekt uboczny . . . na początku jadł, a teraz zamyka buzię i się drze :-(
no.... ja to miałąm ze szpinakiem, Zosia jadła, potem nagle nie i teraz przemycamy po troszkę w obiadku z królikiem (z królikiem to ona wszystko zje ). królik, pół słoiczka szpinaku albo i mniej, reszta warzyw, tak żeby smak nie był za bardzo złamany tym szpinakiem.
Mama Stacha
&Franka&Janka
Jedno po drugim nie daję, ale jak np. o 12 dostanie zupkę, to o 16-17 dam drugie danie.
hmmm ja w tych godzinach daję kaszkę z owocami ...Jabym dawała drugie danie to wypadło by mi jedno mleko a kaszkę mogłabym dawać na śniadanie ..nie wiem sama co robić ? pediatra mówiła tylko o jednym obiedzie ale czytałam gdzieś ,że w tym wieku obiadek powien skłądać się z 2 dań ..Jedno po drugim nie daję, ale jak np. o 12 dostanie zupkę, to o 16-17 dam drugie danie.
magda85-gdańsk
Fanka BB :)
my jemy jajecznice, czasem dostanie parówę, czasem kanapkę.
reklama
Mama Stacha
&Franka&Janka
Kanapeczkę, banana, jogurt naturalny, sam chlebek, jajko.A ja mam pytanie co dajecie dzieciom na śniadanie oprócz mleka i kaszki?
Wyczytałam gdzieś ogólnie, też odnośnie dorosłych i zdrowego odżywiania się, zdrowej diety, że najlepsze na śniadanie jest coś z nabiału z czymś pełnoziarnistym, czyli np. jogurt z płatkami albo chleb razowy z twarożkiem. Ostatnio staram się nas tak odżywiać :-)
Podziel się: