reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Menu naszych pociech :)

dzięki coma wzbogacę trochę menu mojemu smykowi. Nie wiem tylko jak zachęcić go do jedzenia owoców - strasznie się krzywi... Dodam, że podaję wszystko sama tj. gotuję zupki i robię owocowe przeciery - nie podaję gotowych słoiczków. Mam czas to mogę robić to sama.

reklama
WARZYWA:
Brokuł, brukselka, burak, cukinia, dynia, fasolka szparagowa, groszek zielony, kabaczek, kalafior, kalarepa, kapusta biała, kapusta czerwona, kapusta włoska, kukurydza, marchewka, patison, pietruszka, por, seler, soczewica zielona, ziemniak.
OWOCE:
Czarne jagody, dzika róża, gruszka, jabłko, maliny, morela
PRODUKTY ZBOŻOWE:
Ryż biały, ryż brązowy, kasza ryżowa, mąka ryżowa, kasza kukurydziana, mąka kukurydziana
INNE:
Bezerukowy olej rzepakowy, mięso jagnięce, mięso z indyka, mięso z królika, mięso z kurczaka, mięso ryb, nabiał:masło, oliwa z oliwek, pół żółtka co drugi dzień.

Oczywiście plus trochę glutenu codziennie :)

no to Zosia jest mocno opóźniona w poznawaniu smaków :-( w każdej kategorii.... za to spróbowała brzoskwini w soczku jabłkowo - brzoskwiniowym ....
a z glutenem czekamy na zielone światło

Ja gdzieś czytałam w takiej książce odnośnie alergii że po 4 miesiącu można wprowadzać wszystkie owoce krajowe, ale u nas jakoś powoli to idzie bo Julka prawie każdy owoc zaczyna od alergii a potem to ustępuje.

Ja gdzieś czytałam w takiej książce odnośnie alergii że po 4 miesiącu można wprowadzać wszystkie owoce krajowe, ale u nas jakoś powoli to idzie bo Julka prawie każdy owoc zaczyna od alergii a potem to ustępuje.

Zosia podobnie, i dlatego jak na razie je jabłka no i ten sok z brziskwinią. gruszka i jagody czekają na powtórkę :(

Czy do zupek które gotujecie dodajecie jakieś przyprawy lub sól? Bo w słoiczku hipp po 7 m-cu zauważyłam już dodatek soli jodowanej.

Ja już zawsze sama gotuję i nie dodaję żadnych przypraw! Czekam na miesiąc kiedy będzie mozna jakieś ziółka dodać :)

ja rowniez sama gotuje i nic nie dodaje. moj to zupkami pluje. ostatnio chcialam wprowadzic zoltko, byly 3 podejscia i kazde zakonczone beznadziejnym rezultatem... tzn jak zupe bez zoltka jeszcze mu wcisne tak z zoltkiem nie chce jesc za nic i wszystko wypluwa.
ja kozystam z podobnej tabelki zywieniowej, owoce jadl juz wszysie, uwielbia kazde i nie jest uczulony. wiekszosc wazyw tez wprowadzilam, jeszcze musze mu zaserwowac kapuste, kukurydze i por- tego nie probowal. na pozostale uczulenia brak. maslo juz zajada, mięska tez oprucz jagnieciny, z olejem nie probowalam.
Co ja mam z tym zoltkiem zrobic zeby on je zjadl?

reklama
ja rowniez sama gotuje i nic nie dodaje. moj to zupkami pluje. ostatnio chcialam wprowadzic zoltko, byly 3 podejscia i kazde zakonczone beznadziejnym rezultatem... tzn jak zupe bez zoltka jeszcze mu wcisne tak z zoltkiem nie chce jesc za nic i wszystko wypluwa.
ja kozystam z podobnej tabelki zywieniowej, owoce jadl juz wszysie, uwielbia kazde i nie jest uczulony. wiekszosc wazyw tez wprowadzilam, jeszcze musze mu zaserwowac kapuste, kukurydze i por- tego nie probowal. na pozostale uczulenia brak. maslo juz zajada, mięska tez oprucz jagnieciny, z olejem nie probowalam.
Co ja mam z tym zoltkiem zrobic zeby on je zjadl?
ja prezeceram drobniutko przez siteczko na drobniutki kawaleczki i chlopaki sie zajadają...

Do góry