reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych pociech :)

dzięki coma wzbogacę trochę menu mojemu smykowi. Nie wiem tylko jak zachęcić go do jedzenia owoców - strasznie się krzywi... Dodam, że podaję wszystko sama tj. gotuję zupki i robię owocowe przeciery - nie podaję gotowych słoiczków. Mam czas to mogę robić to sama.

reklama
WARZYWA:
Brokuł, brukselka, burak, cukinia, dynia, fasolka szparagowa, groszek zielony, kabaczek, kalafior, kalarepa, kapusta biała, kapusta czerwona, kapusta włoska, kukurydza, marchewka, patison, pietruszka, por, seler, soczewica zielona, ziemniak.
OWOCE:
Czarne jagody, dzika róża, gruszka, jabłko, maliny, morela
PRODUKTY ZBOŻOWE:
Ryż biały, ryż brązowy, kasza ryżowa, mąka ryżowa, kasza kukurydziana, mąka kukurydziana
INNE:
Bezerukowy olej rzepakowy, mięso jagnięce, mięso z indyka, mięso z królika, mięso z kurczaka, mięso ryb, nabiał:masło, oliwa z oliwek, pół żółtka co drugi dzień.

Oczywiście plus trochę glutenu codziennie :)

no to Zosia jest mocno opóźniona w poznawaniu smaków :-( w każdej kategorii.... za to spróbowała brzoskwini w soczku jabłkowo - brzoskwiniowym ....
a z glutenem czekamy na zielone światło

Ja gdzieś czytałam w takiej książce odnośnie alergii że po 4 miesiącu można wprowadzać wszystkie owoce krajowe, ale u nas jakoś powoli to idzie bo Julka prawie każdy owoc zaczyna od alergii a potem to ustępuje.

Ja gdzieś czytałam w takiej książce odnośnie alergii że po 4 miesiącu można wprowadzać wszystkie owoce krajowe, ale u nas jakoś powoli to idzie bo Julka prawie każdy owoc zaczyna od alergii a potem to ustępuje.

Zosia podobnie, i dlatego jak na razie je jabłka no i ten sok z brziskwinią. gruszka i jagody czekają na powtórkę :(

Czy do zupek które gotujecie dodajecie jakieś przyprawy lub sól? Bo w słoiczku hipp po 7 m-cu zauważyłam już dodatek soli jodowanej.

Ja już zawsze sama gotuję i nie dodaję żadnych przypraw! Czekam na miesiąc kiedy będzie mozna jakieś ziółka dodać :)

ja rowniez sama gotuje i nic nie dodaje. moj to zupkami pluje. ostatnio chcialam wprowadzic zoltko, byly 3 podejscia i kazde zakonczone beznadziejnym rezultatem... tzn jak zupe bez zoltka jeszcze mu wcisne tak z zoltkiem nie chce jesc za nic i wszystko wypluwa.
ja kozystam z podobnej tabelki zywieniowej, owoce jadl juz wszysie, uwielbia kazde i nie jest uczulony. wiekszosc wazyw tez wprowadzilam, jeszcze musze mu zaserwowac kapuste, kukurydze i por- tego nie probowal. na pozostale uczulenia brak. maslo juz zajada, mięska tez oprucz jagnieciny, z olejem nie probowalam.
Co ja mam z tym zoltkiem zrobic zeby on je zjadl?

reklama
ja rowniez sama gotuje i nic nie dodaje. moj to zupkami pluje. ostatnio chcialam wprowadzic zoltko, byly 3 podejscia i kazde zakonczone beznadziejnym rezultatem... tzn jak zupe bez zoltka jeszcze mu wcisne tak z zoltkiem nie chce jesc za nic i wszystko wypluwa.
ja kozystam z podobnej tabelki zywieniowej, owoce jadl juz wszysie, uwielbia kazde i nie jest uczulony. wiekszosc wazyw tez wprowadzilam, jeszcze musze mu zaserwowac kapuste, kukurydze i por- tego nie probowal. na pozostale uczulenia brak. maslo juz zajada, mięska tez oprucz jagnieciny, z olejem nie probowalam.
Co ja mam z tym zoltkiem zrobic zeby on je zjadl?
ja prezeceram drobniutko przez siteczko na drobniutki kawaleczki i chlopaki sie zajadają...

Do góry