reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Menu naszych pociech :)

A kiedy można dać chrupkę kukurydzianą?
Widziałam też w sklepie jogurciki chyba Nestle po 6 m-cu- co o tym myślicie? Przecież nabiał to dopiero po 8 m-cu no nie?????

chrupki moj juz je od dawna:) tylko ze ja mu kupuje takie dlugie zeby od razy calego do buzi nie wepchal:) a i jogurty tez je juz od jakies czasu,no ale moj na nic nie ma narazie alergii i kupy tez byly norlane:) wiec jak ie szkodzi to daje:)

reklama
Dziewczyny cz jesli moje dziecko ladnie spi po swoim mleczku wieczornym to chyba nie ma potrzeby zeby dodawac jej kaszke do tego mleka??? A kaszke je w dzien na drugie sniadanko lyzeczka...i mam jeszcze jedno pytanie: na opakowaniu od kaszki kaza dac 4-5 lyzek kaszki na 150ml wody, ale wychodzi troche za rzadka i ja zazwyczaj daje wiecej to chyba nic nie szkodzi???

Spokojnie możesz:tak: mój czasami dostaje taką gęstą że łyżka stoi;-)

Kala ja tez Alkowi nie daję na noc kaszki, bo nie lubi :tak: w dzień zje kaszkę ze 100 ml mleka :tak: i robię mu taką gęstą :tak: Nie kieruje się instrukcją na opakowaniu ;-)

Nie bijcie mnie ale muszę to napisać:-D:-D:-D
Tak się przejełam że mam już sklerozę z tym żółtkiem że przeszukałam wszystkie swoje gazety "dzieciowate" i znalazłam!!!
Jednak nie mam sklerozy!
W gazetce specjalnej o rozszerzaniu diety jest napisane czarno na białym żeby co drugi dzień dawać mięsko na przemian z żółtkiem!
Ale gazeta jest z 2007 roku..więc rozumię że podobnie jak ze wszystkim zalecenia mogą się zmienic:-D

Ale sklerozy nie mam..pamietałam jak Hani dawałam;-)

Dziewczyny wiem, że temat glutenu już był, ale mam jeszcze pytanko. Podaje od kilku dni małej kaszkę mannę do zupki ale kupiłam też kaszkę ryżowo-pszenną i słoiczek z kaszką pszenną i się zastanawiam czy mogę jej podać czy to dopiero po okresie oswajajnia z glutenem? Bo w sumie nie wiadomo ile tam tego glutenu jest...

A jeszcze się wkurzyłam, bo kupiłam małej zupkę warzywną z kurczakiem z hippa i patrzę w domu w skład a tam pomidory:szok:przecież to silny alergen i teraz chyba jej nie dam na razie:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny wiem, że temat glutenu już był, ale mam jeszcze pytanko. Podaje od kilku dni małej kaszkę mannę do zupki ale kupiłam też kaszkę ryżowo-pszenną i słoiczek z kaszką pszenną i się zastanawiam czy mogę jej podać czy to dopiero po okresie oswajajnia z glutenem? Bo w sumie nie wiadomo ile tam tego glutenu jest...

A jeszcze się wkurzyłam, bo kupiłam małej zupkę warzywną z kurczakiem z hippa i patrzę w domu w skład a tam pomidory:szok:przecież to silny alergen i teraz chyba jej nie dam na razie:wściekła/y:

moj juz pomidorka jadl troszke...dalam mu do sprobowania czy nie bedzie alergi i nie mial bo wlasnie widzialam ze w sloiczach sa dla dzieci wiekowo do niego:) a ja sloiczkow nie kupojde wiec daje wszytko domowe:)

Moja już próbowała pomidory- są w słoiczkach chyba po 6 m-cu jako dodatek do dań. Miała też delikatną rybkę z Gerbera i tam też były pomidory. Ale małej nic po nich nie ma.

Dziś przeanalizowałam rozkład posiłków wciągu dnia, trochę poczytałam i stwierdziłam, że dostaje za mało mleka modyf. Do tej pory dostawała 2 x 180 ml ( z czego przeważnie zjada około 160 ml) i na dobranoc z kaszką 160 ml. Kurka ciężko mi gdzieś wcisnąć jeszcze jedną flachę, odbędzie się to kosztem innych posiłków, bo moja perła noc przesypia całą tzn. od ok.20-21 do 6:30-7:30. Chciałabym jednak jej dawać codziennie obiadek (lub zupkę) i deserek, może mniejsze porcje (po 1/2 słoiczka), zobaczymy jak nam to pójdzie. Dziś pierwszy dzień próbujemy.
A ile mleka w ciągu doby piją Wasze pociechy?

reklama
Do góry