reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Menu naszych pociech :)

A czy Wasze dzieciaczki wogóle w te upały chcą jeść? Moja odmawia mleka niemalże. Je tylko rano dość duzo, bo dzis np. o 5.00 150 a za godzinkę 90 ml i wieczorem 120 (wczoraj). Normalnie wcina 3, 4 razy po 180 ml. Normalnie je jedynie owoce i obiadki. No i pije mi więcej. mam nadzieję, ze te upały przejdą, bo dziecko mi wychudnie :(

reklama
Kora....Tomek też prawie nic nie je..najwięcej zjada koło 18 deserku chłodnego..cyca ciągnie góra 3 min za to soczki rozcieńczone doi jak oszalały!
Ja się nie przejmuję bo mi też w te upały nie chce się jeść..przyjdą chłodniejsze dni to sobie odbiją:tak:

A moja je tak jak zwykle i do tego wypija jeszcze dwa razy po 100ml herbatki albo soczku z wodą. Ale ona jest raczej żarłok ;-).

A czy Wasze dzieciaczki wogóle w te upały chcą jeść? Moja odmawia mleka niemalże. Je tylko rano dość duzo, bo dzis np. o 5.00 150 a za godzinkę 90 ml i wieczorem 120 (wczoraj). Normalnie wcina 3, 4 razy po 180 ml. Normalnie je jedynie owoce i obiadki. No i pije mi więcej. mam nadzieję, ze te upały przejdą, bo dziecko mi wychudnie :(

moja agatka dokladnie to samo ... mleka nie tknela tylko lament byl straszliwy !! ale owoce i obiedek jadla az sie uszy trzesly !! no i pije z czego sie ciesze!!

moja agatka dokladnie to samo ... mleka nie tknela tylko lament byl straszliwy !! ale owoce i obiedek jadla az sie uszy trzesly !! no i pije z czego sie ciesze!!

No i mój tez butli odmawiał,a dziwiłam się, teraz mnie uspokoiłyście:tak: No i tak samo skubaniec butli i cyca odmawiał a z łyżeczki zjadał.

Ja też zaczęłam już panikować, bo dziś oprócz obiadku który zjadł normalnie to nic pozostałego już nie było normalne - wypił z 300 ml wody, rano cyca pociumkał rzadkie potem stanowczo odmówił, dostał kaszki z owocami, to zjadł z 80 ml, jak przeszła burza i było chwilowe ochłodzenie to zjadł 140 ml mleka i teraz na kolację ledwo co tknął kaszkę i poszedł spać. Ale mnie uspokoiłyście, bo już nawet mu temperaturę zmierzyłam z paniki ;P

Purchawko dobrze że Lolek wode pije, mój nie chce nic pić, kupiłam mu na zachętę niekapek to się z nim oswaja, bawi i chociaż troszkę z niego napije.

Marta moj tez nie chce pic ,a jak juz pije to bardzo malo !Myslalam ze w te upaly cos sie zmieni a tu nic ! Pic nie chcial za to z jedzeniem nie mielismy problemow ,no moze jedno karmienie gdzies nam uciekalo ! Ale zjadal to co mial w butli i deserki i zupki tez nam znikaly - choc zgodze sie z wami lepiej mu szlo jedzenie z lyzeczki niz picie z butli mleka ! Rano zaczelam mu normalnie dawac z lyzeczki kasze bo nie chce pic nawet jak w nocy nie zje ! I co ? kaszy zjada gesciochy 220 ml ! a z butli mleka nie bardzo!

U nas dokladnie to samo najlepszy teraz deser owocowy bo nie jest cieply i soczki ... mleka po 90 ml z 4 razy... tak piciu piciu i piciu obiadki rowniez zajada... ze smakiem ale ja sie nie przejmuje ;-)

reklama
dzięki tym upałom Klaudiusz pije herbatkę- nawet 125ml..... ;-) co mnie cieszy, bo nie chciał nic pić. Więc to plus wysokiej temperatury.
Obiadki i deserki je normalnie- cyca ciągnie 3-4 minuty ale spoko, w naszym kraju takie wysokie temperatury trwają zazwyczaj 3-4 dni ;-)

Do góry