reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych pociech :)

A czy Wasze dzieciaczki wogóle w te upały chcą jeść? Moja odmawia mleka niemalże. Je tylko rano dość duzo, bo dzis np. o 5.00 150 a za godzinkę 90 ml i wieczorem 120 (wczoraj). Normalnie wcina 3, 4 razy po 180 ml. Normalnie je jedynie owoce i obiadki. No i pije mi więcej. mam nadzieję, ze te upały przejdą, bo dziecko mi wychudnie :(

reklama
Kora....Tomek też prawie nic nie je..najwięcej zjada koło 18 deserku chłodnego..cyca ciągnie góra 3 min za to soczki rozcieńczone doi jak oszalały!
Ja się nie przejmuję bo mi też w te upały nie chce się jeść..przyjdą chłodniejsze dni to sobie odbiją:tak:

A moja je tak jak zwykle i do tego wypija jeszcze dwa razy po 100ml herbatki albo soczku z wodą. Ale ona jest raczej żarłok ;-).

A czy Wasze dzieciaczki wogóle w te upały chcą jeść? Moja odmawia mleka niemalże. Je tylko rano dość duzo, bo dzis np. o 5.00 150 a za godzinkę 90 ml i wieczorem 120 (wczoraj). Normalnie wcina 3, 4 razy po 180 ml. Normalnie je jedynie owoce i obiadki. No i pije mi więcej. mam nadzieję, ze te upały przejdą, bo dziecko mi wychudnie :(

moja agatka dokladnie to samo ... mleka nie tknela tylko lament byl straszliwy !! ale owoce i obiedek jadla az sie uszy trzesly !! no i pije z czego sie ciesze!!

moja agatka dokladnie to samo ... mleka nie tknela tylko lament byl straszliwy !! ale owoce i obiedek jadla az sie uszy trzesly !! no i pije z czego sie ciesze!!

No i mój tez butli odmawiał,a dziwiłam się, teraz mnie uspokoiłyście:tak: No i tak samo skubaniec butli i cyca odmawiał a z łyżeczki zjadał.

Ja też zaczęłam już panikować, bo dziś oprócz obiadku który zjadł normalnie to nic pozostałego już nie było normalne - wypił z 300 ml wody, rano cyca pociumkał rzadkie potem stanowczo odmówił, dostał kaszki z owocami, to zjadł z 80 ml, jak przeszła burza i było chwilowe ochłodzenie to zjadł 140 ml mleka i teraz na kolację ledwo co tknął kaszkę i poszedł spać. Ale mnie uspokoiłyście, bo już nawet mu temperaturę zmierzyłam z paniki ;P

Purchawko dobrze że Lolek wode pije, mój nie chce nic pić, kupiłam mu na zachętę niekapek to się z nim oswaja, bawi i chociaż troszkę z niego napije.

Marta moj tez nie chce pic ,a jak juz pije to bardzo malo !Myslalam ze w te upaly cos sie zmieni a tu nic ! Pic nie chcial za to z jedzeniem nie mielismy problemow ,no moze jedno karmienie gdzies nam uciekalo ! Ale zjadal to co mial w butli i deserki i zupki tez nam znikaly - choc zgodze sie z wami lepiej mu szlo jedzenie z lyzeczki niz picie z butli mleka ! Rano zaczelam mu normalnie dawac z lyzeczki kasze bo nie chce pic nawet jak w nocy nie zje ! I co ? kaszy zjada gesciochy 220 ml ! a z butli mleka nie bardzo!

U nas dokladnie to samo najlepszy teraz deser owocowy bo nie jest cieply i soczki ... mleka po 90 ml z 4 razy... tak piciu piciu i piciu obiadki rowniez zajada... ze smakiem ale ja sie nie przejmuje ;-)

reklama
dzięki tym upałom Klaudiusz pije herbatkę- nawet 125ml..... ;-) co mnie cieszy, bo nie chciał nic pić. Więc to plus wysokiej temperatury.
Obiadki i deserki je normalnie- cyca ciągnie 3-4 minuty ale spoko, w naszym kraju takie wysokie temperatury trwają zazwyczaj 3-4 dni ;-)

Do góry