reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych pociech :)

Igorka menu :)

I Śniadanie: Mleczko ;D
II Śniadanie: Herbatki lub soczki (rózne)

Obiadek: Marchew , Ziemniak , Szpinak z Ziemniakami , Zupki jarzeniowe :Seler, pietruszka (póki co tyle dalej rozszezamy ;)

Podwieczorek : Jabłko, Brzoskwinie , Śliwki , Różane puree , Winogron ...

Kolacja : Kaszka Bananowa / Malinowa , Kleik ryżowy ...

Oczywiście mleczko 5 x na dobe Je ;) po 150 ml :)

reklama
Kurcze laski czemu mój bąbel ukochał sobie godz 5.30 na pobutki?
Muszę go dziś tej kaszki dać do mleka...myślicie, że z owocami mu nie zaszkodzi? Dostaje kleik, ale nie wiem, jak na kaszkę zareaguje...jak na razie nie ma żadnych negatywnych reakcji na jakiekolwiek owoce.
u nas półki co nie zaszkodziła kaszka ryżowa o smaku malinowym ;) a jesli Alanek nie miał negatywnych reakcji na nic to pewnie mu tez podpasuje;)

Ja słoiczki podgrzewam w kąpieli wodnej, jakieś 5 min do gorącej wody. A co do kaszki mannej to gotuje jej obiadki marchewka ziemiak pietruszka łyżka oliwy z oliwek i jedna łyżka kaszy mannej. Mała dostaje juz tydzien i nic się nie dzieje złego:)

Dzięki!

Jak czytam, co wasze dzieci jedzą, to jestem w szoku. Moja na razie dostała jabłuszko i pluła niesamowicie. W ogóle nie za bardzo podoba się łyżeczka. Nie wiem, co to będzie, jak trzeba będzie wrócić do pracy.

a u mnie to wyglada tak:
6.00 - 7.00 mleczko /180ml czasem niecale/
10.00 - 10.30 mleczko /200ml/
15.00 - albo zupka czy inne dane ze sloiczka albo mleko 200ml
17.00 - owoce /tarte cale jablko albo pol jakiegos sloiczka ... czasem caly jak mi nie da odejsc !!/
20.00 - 240 kaszki do picia /mleczno ryzowa czysta albo z bananami/
3.00 - 4.00 mleczko /ok 100 - 120ml/

co o tym sadzicie??

Ja juz nawet nie pamietam co moje dziecko jadlo ! Naprawde on juz ma rozszezona diete calkiem niezle !

Patrzcie jaki zapas zarelka dostalismy od moich rodzicow z Wloch i tescie tez przywiezli z Niemiec ,jestesmy zaopatrzeni na dlugoooo! Dobrze ze waznosc jest do 2011 wrzesnia!

Zobacz załącznik 244754

Ostatnia edycja:
Ja juz nawet nie pamietam co moje dziecko jadlo ! Naprawde on juz ma rozszezona diete calkiem niezle !

Patrzcie jaki zapas zarelka dostalismy od moich rodzicow z Wloch i tescie tez przywiezli z Niemiec ,jestesmy zaopatrzeni na dlugoooo! Dobrze ze waznosc jest do 2011 wrzesnia!

łoł:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

reklama
Aśka, zużyjesz do września, ale 2010 :-)

No z jego apetytem to podejzewam ze jeszcze szybciej ahhahah!

ja z łyżeczką na szczęście nie miałam problemów ;)

zagłosowałam

U nas z lyzeczka dzieki Bogu tez nie bylo problemow !

Moja też nie chciała jeść z łyżeczki dużo czasu siedziałam i dawałam jej jedzonko, troche cierpliowsci :) napewno wkrótce będzie wsuwała że nie nadążysz nabierać:)

A tak przy okazji jak bedziecie miały chwilkę czasu i ochotę to zaglosuj na moją Córeczkę :)
BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!
BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

z góry dziękuje

zaglosowalam !

Do góry