reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Menu naszych pociech :)

Igorka menu :)

I Śniadanie: Mleczko ;D
II Śniadanie: Herbatki lub soczki (rózne)

Obiadek: Marchew , Ziemniak , Szpinak z Ziemniakami , Zupki jarzeniowe :Seler, pietruszka (póki co tyle dalej rozszezamy ;)

Podwieczorek : Jabłko, Brzoskwinie , Śliwki , Różane puree , Winogron ...

Kolacja : Kaszka Bananowa / Malinowa , Kleik ryżowy ...

Oczywiście mleczko 5 x na dobe Je ;) po 150 ml :)

reklama
Kurcze laski czemu mój bąbel ukochał sobie godz 5.30 na pobutki?
Muszę go dziś tej kaszki dać do mleka...myślicie, że z owocami mu nie zaszkodzi? Dostaje kleik, ale nie wiem, jak na kaszkę zareaguje...jak na razie nie ma żadnych negatywnych reakcji na jakiekolwiek owoce.
u nas półki co nie zaszkodziła kaszka ryżowa o smaku malinowym ;) a jesli Alanek nie miał negatywnych reakcji na nic to pewnie mu tez podpasuje;)

Ja słoiczki podgrzewam w kąpieli wodnej, jakieś 5 min do gorącej wody. A co do kaszki mannej to gotuje jej obiadki marchewka ziemiak pietruszka łyżka oliwy z oliwek i jedna łyżka kaszy mannej. Mała dostaje juz tydzien i nic się nie dzieje złego:)

Dzięki!

Jak czytam, co wasze dzieci jedzą, to jestem w szoku. Moja na razie dostała jabłuszko i pluła niesamowicie. W ogóle nie za bardzo podoba się łyżeczka. Nie wiem, co to będzie, jak trzeba będzie wrócić do pracy.

a u mnie to wyglada tak:
6.00 - 7.00 mleczko /180ml czasem niecale/
10.00 - 10.30 mleczko /200ml/
15.00 - albo zupka czy inne dane ze sloiczka albo mleko 200ml
17.00 - owoce /tarte cale jablko albo pol jakiegos sloiczka ... czasem caly jak mi nie da odejsc !!/
20.00 - 240 kaszki do picia /mleczno ryzowa czysta albo z bananami/
3.00 - 4.00 mleczko /ok 100 - 120ml/

co o tym sadzicie??

Ja juz nawet nie pamietam co moje dziecko jadlo ! Naprawde on juz ma rozszezona diete calkiem niezle !

Patrzcie jaki zapas zarelka dostalismy od moich rodzicow z Wloch i tescie tez przywiezli z Niemiec ,jestesmy zaopatrzeni na dlugoooo! Dobrze ze waznosc jest do 2011 wrzesnia!

Zobacz załącznik 244754

Ostatnia edycja:
Ja juz nawet nie pamietam co moje dziecko jadlo ! Naprawde on juz ma rozszezona diete calkiem niezle !

Patrzcie jaki zapas zarelka dostalismy od moich rodzicow z Wloch i tescie tez przywiezli z Niemiec ,jestesmy zaopatrzeni na dlugoooo! Dobrze ze waznosc jest do 2011 wrzesnia!

łoł:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

reklama
Aśka, zużyjesz do września, ale 2010 :-)

No z jego apetytem to podejzewam ze jeszcze szybciej ahhahah!

ja z łyżeczką na szczęście nie miałam problemów ;)

zagłosowałam

U nas z lyzeczka dzieki Bogu tez nie bylo problemow !

Moja też nie chciała jeść z łyżeczki dużo czasu siedziałam i dawałam jej jedzonko, troche cierpliowsci :) napewno wkrótce będzie wsuwała że nie nadążysz nabierać:)

A tak przy okazji jak bedziecie miały chwilkę czasu i ochotę to zaglosuj na moją Córeczkę :)
BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!
BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

z góry dziękuje

zaglosowalam !

Do góry