reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Menu naszych pociech :)

reklama
debridat ? to na poprawe pracy jelit jest;) nam lekarka to zapisała jak Filipek miał problem z kupką:)
Tak tak ten lek pobudza motoryke calego przewodu pokarmowego wiec jakby pobudza jelitka do pracy, ale poza tym pobudza do dzialania miesien zwieracz dolny przelyku, ktory jak by sciska jedzonko w zoladku zeby sie nie wydostawalo na zewnatrz :)

nam po debridadzie nie przeszło ulewanie i trwa do tej pory. co mnie wkurza niemiłosiernie... :-D

mea - nie wiem czy sledzilas nasze zmagania z ulewaniem.
Z tym irlandzkim aptamilem i bebilonem ar.
No wiec w rezultacie bebilony ni emoge tu zorganizowac a aptamil tylko zwykly.
Dostalam wiec zalecenie na gaviskon dla niemowlat.
Dodaje dwie saszetki do kazdego mleczka i dziala :)
Pierwsze dwa dni ulewal ale tak mautko i taki serek a nie plyn. Teraz juz nie ulewa od tygodnia :)

Nie wiem tylko jak dlugo ten gaviskon mozna stosowac a z drugiej strony to kiedy to ulewanie sie skonczy???
Moze jakies badania powinnysmy zrobic naszym maluchom.

nam po debridadzie nie przeszło ulewanie i trwa do tej pory. co mnie wkurza niemiłosiernie... :-D

a moja lekarka powiedziala ze takie ulewanie /z powietrzem przy odbijaniu wylatuje/ to moze potrwac nawet do 7-8 miesiaca i mam sie nie martwic na zapas skoro mala nie jest glodna i ladnie przybiera ...

a co do menu - dzis byla proba z dynia z zemniakami - MASAKRA JAKIE TO NIEDOBRE!! mariusz powiedzial ze smakuje jak uciaprana gazeta !!!

Ja dziś zaszalałam i postanowiłam Hani dać szpinak z ziemniaczkami... Na początku, jak Hania zobaczyła słoiczek to się ucieszyła i już nei mogła się doczekać jaki to smakołyk dostanie... pierwszą łyżeczkę połknęła, ale mina jakaś nieteges, drugą posmakowała i zaczęła mi popłakiwać niby jeszcze dziubek otwiera jak widzi łyżeczkę, ale jak tylko czuje ten smak to złość nieziemska. Cały słoiczek został wiec może jutro postaram sie jeszcze raz jej podać i sfilmować. Na pocieszenie dostała jabłuszko, cały słoik zjadła i mnie jeszcze popędzała. ;-)

Szkoda, że nie mieszkam bliżej to oddałabym Ci cały mój zestaw owoców za ziemniaki ze szpinakiem! Tu ich nie ma a Mimi uwielbiała je w Polsce! Za to owoców nie lubi. W sumie nic co słodkie jej nie podchodzi. Kaszkę też najchętniej wsuwa nie owocową a zwykłą owsianą bez niczego. Warzywa i mięso - to jedzenie mojego dziecka ;-) A podobno każde dziecko uwielbia owoce! Dobry żart! ;-)

Co do ulewania to Alanek strasznie ulewa dziś to go chyba z 5 razy przebierałam martwię sie tym trochę ale mea mnie troche uspokoiła

ja dziś dałam małemu sł,odkiego ziemniaka ze słoiczka..ale paskudztwo bleee jak spróbowałam to aż mi ciarki po plecach przeszły no i mo synek podobnie po jednej łyżeczce zacisnał usteczka i koniec jedzonka nawet go nie wmuszałam bo to takie ochydne było dostał jabłko z gruszką pierwszy raz

a i jeszcze wam sie do czegos przyznam ... jak mi juz troszecze w sloiku zostalo tej dyni to ja odrobinke posolilam !! i co ?? i moje dziecko zjadlo ze smakiem !!

Kurcze laski czemu mój bąbel ukochał sobie godz 5.30 na pobutki?
Muszę go dziś tej kaszki dać do mleka...myślicie, że z owocami mu nie zaszkodzi? Dostaje kleik, ale nie wiem, jak na kaszkę zareaguje...jak na razie nie ma żadnych negatywnych reakcji na jakiekolwiek owoce.

Dziewczyny czy słoiczki z daniami np. marchewką przed podaniem podgrzewacie, czy wystarczy temperatura pokojowa? Bi nie mam doświadczenia w tej kwestii.
I czy dodajecie np. kaszkę mannę?

reklama
Ja słoiczki podgrzewam w kąpieli wodnej, jakieś 5 min do gorącej wody. A co do kaszki mannej to gotuje jej obiadki marchewka ziemiak pietruszka łyżka oliwy z oliwek i jedna łyżka kaszy mannej. Mała dostaje juz tydzien i nic się nie dzieje złego:)

Do góry