reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Menu naszych pociech :)

Ja dziś zaszalałam i postanowiłam Hani dać szpinak z ziemniaczkami... Na początku, jak Hania zobaczyła słoiczek to się ucieszyła i już nei mogła się doczekać jaki to smakołyk dostanie... pierwszą łyżeczkę połknęła, ale mina jakaś nieteges, drugą posmakowała i zaczęła mi popłakiwać niby jeszcze dziubek otwiera jak widzi łyżeczkę, ale jak tylko czuje ten smak to złość nieziemska. Cały słoiczek został wiec może jutro postaram sie jeszcze raz jej podać i sfilmować. Na pocieszenie dostała jabłuszko, cały słoik zjadła i mnie jeszcze popędzała. ;-)

reklama
Mea ja to po chlopakach chetnie dojadam owocki, chociaz teraz juz niestety mamie nic nie zostawiaja, ale te zupki są bleee.
My dzisiaj zrobilismy słoiczkowe zakupy, mamy duzo dobrych rzeczy do jedzenia. Jemy juz cielecinki króliczki kurczaki indyki rozkręcamy się ;) no i mleko 2 juz pokupowalismy

Ja dziś zaszalałam i postanowiłam Hani dać szpinak z ziemniaczkami... Na początku, jak Hania zobaczyła słoiczek to się ucieszyła i już nei mogła się doczekać jaki to smakołyk dostanie... pierwszą łyżeczkę połknęła, ale mina jakaś nieteges, drugą posmakowała i zaczęła mi popłakiwać niby jeszcze dziubek otwiera jak widzi łyżeczkę, ale jak tylko czuje ten smak to złość nieziemska. Cały słoiczek został wiec może jutro postaram sie jeszcze raz jej podać i sfilmować. Na pocieszenie dostała jabłuszko, cały słoik zjadła i mnie jeszcze popędzała. ;-)

nie dziwie sie jej moja tez tego nie chciala jesc:blink:

my juz jemy z mieskiem
dynia z indykiem
brokuły z kurczakiem jutro bedziemy probowac
nam pediatra cielecinke kazła narazie omijac
bo młoda jakas alergie miaal

a preferujemy hippa i gerbera
bobovita nie podeszła bo zagesta , niesmaczna
ogolnie bllleee:baffled:

Daniel też nie chciał ziemniaków ze szpinakiem. nie dziwię się, to wyglądało jak... kupa :baffled:

Mea ja to po chlopakach chetnie dojadam owocki, chociaz teraz juz niestety mamie nic nie zostawiaja, ale te zupki są bleee.
My dzisiaj zrobilismy słoiczkowe zakupy, mamy duzo dobrych rzeczy do jedzenia. Jemy juz cielecinki króliczki kurczaki indyki rozkręcamy się ;) no i mleko 2 juz pokupowalismy

ale sobie chłopaki dogadzają :-D

nie dziwie sie jej moja tez tego nie chciala jesc:blink:

my juz jemy z mieskiem
dynia z indykiem
brokuły z kurczakiem jutro bedziemy probowac
nam pediatra cielecinke kazła narazie omijac
bo młoda jakas alergie miaal

a preferujemy hippa i gerbera
bobovita nie podeszła bo zagesta , niesmaczna
ogolnie bllleee:baffled:

u nas króluje gerber.

ja sie martwie bo nie ma 2 AR a ta moja gwiazda ciagle ulewa ...

mea - nie wiem czy sledzilas nasze zmagania z ulewaniem.
Z tym irlandzkim aptamilem i bebilonem ar.
No wiec w rezultacie bebilony ni emoge tu zorganizowac a aptamil tylko zwykly.
Dostalam wiec zalecenie na gaviskon dla niemowlat.
Dodaje dwie saszetki do kazdego mleczka i dziala :)
Pierwsze dwa dni ulewal ale tak mautko i taki serek a nie plyn. Teraz juz nie ulewa od tygodnia :)

Nie wiem tylko jak dlugo ten gaviskon mozna stosowac a z drugiej strony to kiedy to ulewanie sie skonczy???
Moze jakies badania powinnysmy zrobic naszym maluchom.

I Piotrus jeszcze ulewa, kiedys jak pytałam doktorka mi powiedziała, że ma prawo ulewac do pół roku.
Dzisiaj mamy wizytę więc raz jeszcze zapytam.

I Piotrus jeszcze ulewa, kiedys jak pytałam doktorka mi powiedziała, że ma prawo ulewac do pół roku.
Dzisiaj mamy wizytę więc raz jeszcze zapytam.

moja tez ulewa ale to chyba normalne:baffled:
mojej znojomej synek ma 9 miesiecy i jeszcze ulewa
a mojej fryzjerki corcia do roku ulewała juz miała isc na jakis zabieg
i nagle przestała wiec chyba to jeszcze troche potrwa:crazy:

Ostatnia edycja:
Alus przestał ulewać po zagęszczaczu :tak: kupiłam tylko 1 opakowanie i koniec ulewania ;-)
No chyba że ktoś go po jedzeniu za brzuszek ściśnie, to rzygnie na niego :-D

reklama
Dostaliśmy lek na ulewanie DEBRIDAT, doktorka kazala podawać, jak skończymy ten lek to będziemy obserwować czy nadal ulewa.

Do góry