reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Menu naszych pociech :)

Emwu obejrzałam filmiki i zapytam: Czym Ty się przejmujesz?? nie jest źle.... i tak zjadł:tak:
Mój często tak robi, teraz juz nie, ale jak ząbkował to wszystko mu wypływało.
Ja wiem, ze Ma wcześniej ładniej jadł ale sądzę, ze nie ma czym się przejmowac;-)

reklama
Emwu a może podałaś mu np zbyt gorące jedzonko?? Dzieci bardzo łatwo sie zniechęcają.

To ze tObie smakuje nie oznacza że Max musi to lubić;-) Mój starszy synek nie tolerował niczego gdzie była pietruszka.... takie maluchy tez mają swoje upodobania kulinarne.

Proponuję odstawić jedzonko na kilka dni i dac mu butle mleka, żeby treściwsze było to zagęścić kaszką lub kleikiem. Może za dwa dni mu się odwidzi te jego wydzimisie;-)

Tez tak mysle:tak:

To z wczoraj
Pierwsza minuta jedzenia ku mojemu zaskoczeniu poszla calkiem niezle.
[video=youtube;JkaZY4_XRvM]http://www.youtube.com/watch?v=JkaZY4_XRvM[/video]

Potem to juz kicha.
Przewincie sobie gdzies okolo 40 sek filmik.
Pluje na wszystkie strony i jeszcze sie smieje.
Nie nagralam jak macha rekoma i jak placze bo mi aparat spadal. :(
No walka jest jak nie wiem a ja durnia z siebie robie zeby sie usmiechnal i zebym mogla cos do buziaka wepchnac.
[video=youtube;ECO-o6J9cfg]http://www.youtube.com/watch?v=ECO-o6J9cfg[/video]

Normalnie jak bym widziala swojego synka jak je kaszke:-D:tak:bez tak pluje i slychac bllll:tak:
No i nie dobra mamusia klamie:tak:miala byc juz statnia:tak::tak::tak::-D

emwu dopiero ogladnelam te filmiki :) sie usmialam "ja wiem ze tamta miala byc ostatnia ale ta juz napewno ostatnia!!" ech ...

ale i tu sie pochwale - moja agatka wtrzachnela cala kaszke do p[icia mleczno ryzowa z bananami :) ciekawe jak to bedzi ewygladalo w kwestii spania ...

emwu hahahaha, normalnie spadłam z krzesła :-D Max patrzy na Ciebie z politowaniem "co Ty matka w ogóle gadasz, dawaj mleko a nie jakiś groszek" :-D

Daniel jak narazie jak widzi butelkę z łyżeczką to aż go trzęsie z radości i pięknie otwiera buzię. oby mu nie minęło.

Nie no dziewczyny ten pierwszy filmik byl calkiem ok. Ostatnie dwa tyg nic tak ni jadl ladnie ale nie nakrecalam wczesniej.
jak wam sie pozalilam i wstawilam te filmiki to dzisiaj zjadl 3/4 marchwki z jabluszkiem :). Troche musialam powciskac ale juz tak nie plul :)
Tak wiec narazie zawieszam alarm.
Moze bedzie dobrze.

My ogólnie jemy już: ze słoiczków: gruszki, śliwki, brzoskwinie
tarte jabłko, zupkę własnej roboty marchwew+ziemiak+pietruszka+kaszka manna (warzywa ze swojej działki zamrożone) + troszke vegety, pare razy probowalam dac jej zupke jarzynowa gerbera ale konczylo sie na placzu ku mojemu zdziwieniu moja zupkę zjadła calą miseczę:)
Nie chce słoiczka bo jest niesłony, a vegeta to sama sól. A te zupke robisz bez zadnego tłuszczu? Bo chyba powinno sie dodawac troche oliwy z oliwek albo oleju rzepakowego albo masla

ja zarzekałam się że Alanek będzie tylko na piersi do 6 miesiąca ale niestety nie wyszło
najpierw dostał kleik ryżowy na noc bo budził się co godzinę więc stwierdziłam że głodny jadł przez 3 dni i zastrajkował
dałam też jabłuszko najpierw takie normalne jak ja jadłam to zeskrobałam troszkę-smakowało
wczoraj dostał pół słoiczka jabłka z czarną porzeczką i dziś drugą połowę -kwasił się troszkę ale zjadł
mam jeszcze jabłko z gruszką ale to za parę dni

emwu-gdzie kupujesz warzywka i owoce bo ja trochę się boję tych z supermarketu no ewentualnie te organiczne tak wogóle to bardzo mi się podoba ta twoja metoda mrożenia i jak Alanek zacznie jeśc więcej to chyba tęż tak zaczne robic

Nie no dziewczyny ten pierwszy filmik byl calkiem ok. Ostatnie dwa tyg nic tak ni jadl ladnie ale nie nakrecalam wczesniej.
jak wam sie pozalilam i wstawilam te filmiki to dzisiaj zjadl 3/4 marchwki z jabluszkiem :). Troche musialam powciskac ale juz tak nie plul :)
Tak wiec narazie zawieszam alarm.
Moze bedzie dobrze.

Uwazaj bo takie wciskanie to pierwszy stopien do niejadka:tak:
Pozatym dla mnie groszek tez bylby bleeee:-D

A max je 5 x po 210 plus proszek czyli 240ml. co daje nam 1200ml mleka - PRZESADA!!!!
Myslalam ,ze za duzo je i dlatego nie chce posilkow stalych . Zmniejszylam porcje mleka a i tak warzywek nie chce a do tego glodny i zly..

A ja myślałam, że Mi dużo je... :-) Jak dobrze, ze jest Max :-D Misiulka zjada 4x niecałe 240 plus pół słoika warzywno-mięsnych i pół opakowania jakiegoś deserku i na wieczór odrobinkę kaszki.
Jutro startujemy z rybą, zobaczymy jak to będzie. Dziś było mango, ale to chyba nie jest jej ulubiony owoc. Z resztą owoce z natury są blee - ma to po mamusi chyba ;-) Za to zrobiłam swoją własną zupkę i warzywa przetarte z niej, ale wszystko z supermarketu. Nie mam skąd wziąć innych, więc wierzę w moją pielęgniarkę, która mówi, że te tutaj ekologiczne są dobre i bez chemii. Na razie były same słoiczki, jutro spróbujemy z wyroberm własnym i z rybką - zobaczymy ;-)

reklama
Kopciuszku - ja uwazam ,ze groszek jest jednym ze smaczniejszych warzywek. jest slodziutki. Pietruszka tez mnie zaskoczyla. No i slodki ziemniak. Brokuly nie sa rewelacyjne i kalafior. Takie jakies mdle ale mieszam je albo ze slodkim ziemniakiem albo z marcheweczka.

Ola - warzywka kupuje niestety w supermarkecie bo tu nie mam nikogo na wsi. Biore zazwyczaj organiczne. I staram sie wybrac takie , ktore pachna wiec chodze po sklepie i wacham. Genetyki nie maja zapachow. No i genetyki sa ladne i rowniutkie. Jasne ,ze teraz to wszystko jest sztucznie pedzone. pewnie nawet organiczne.

Akoza - a czemu Misiulka je tylo 4x ??
w nocy pewnie nie je..

Do góry