Lajla83
Fanka BB :)
używam Nan 2 i jest wszystko ok, Natalka nie ulewa po nim jak po Bebiko:-)Aha, roksi pytałam gdzieś ciebie którego Nan-a używasz? Możesz mi napisać? Natalka ładnie go toleruje?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
używam Nan 2 i jest wszystko ok, Natalka nie ulewa po nim jak po Bebiko:-)Aha, roksi pytałam gdzieś ciebie którego Nan-a używasz? Możesz mi napisać? Natalka ładnie go toleruje?
Mówię mu o tym za każdym razem, ale nasz lekarz jest wyluzowany. Ale jak pójdziemy do szczepienia pod koniec września, to mu nie odpuszczę ;-).blueberry może spytaj lekarza, może mleko zmieni albo diete specjalną
Agutek, jakie kupiłaś słoiczki po 6 miesiącu? Bo właśnie sie zastanawiam jakie kupić, żeby nie wprowadzić za dużo nowości na raz...
dostałam odpowiedź z Nutricii:
"Dziękujemy za skontaktowanie się z nami. Według poprzedniego schematu żywienia rybę wprowadzano po skończeniu 9 miesięcy. Sugerowano wówczas ryby białe: np. dorsz, solę, doradę. Ze względu na zdarzające się reakcje alergiczne po spożyciu ryb, dzieciom alergicznym zaleca się próby jej wprowadzania dopiero po skończeniu roku. Receptura obiadku - Warzywa z delikatną rybą - została przygotowana, zanim pojawiła się informacja w schemacie żywienia o wcześniejszym wprowadzeniu ryby. Jeśli dziecko nie jest uczulone na rybę i inne składniki tego posiłku, to mógłby być on nieco wcześniej wprowadzony. Wówczas produkt należałoby wprowadzać stopniowo, zaczynając od niewielkich ilości i obserwować reakcje dziecka."
Skąd mam wiedzieć, czy dziecko nie jest uczulone na rybę?