reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

Mam za to inny problem -- Piotruś jest chyba na coś uczulony, bo ma szorstkie i zaczerwienione policzki :confused: Już po raz drugi coś takiego mu się zrobiło, a ja nie wiem, po czym..
Mój Karol też ma czasem wysypkę i też nigdy nie wiem po czym. Mam taki krem na receptę, który bardzo pomaga - Locoid Lipocream.

reklama
Mi zawsze lekarka powtarzała, że szorstkie zaczerwienione policzki to skaza białkowa, a faktycznie Lakcid nie powinien być stosowany, jeśłi dziecko ma alergie na białko mleka krowiego.
Ja się bardzo cieszę, że WIktoria ostatnio nie ma żadnej wysypki. No i skończyły się upały i skończyły się problemy z potówkami.

Mi zawsze lekarka powtarzała, że szorstkie zaczerwienione policzki to skaza białkowa, a faktycznie Lakcid nie powinien być stosowany, jeśłi dziecko ma alergie na białko mleka krowiego.
Ja się bardzo cieszę, że WIktoria ostatnio nie ma żadnej wysypki. No i skończyły się upały i skończyły się problemy z potówkami.
No ale gdyby to była alergia na mleko, to chyba Piotruś miałby cały czas tą skazę, a nie tylko czasami.

No ale gdyby to była alergia na mleko, to chyba Piotruś miałby cały czas tą skazę, a nie tylko czasami.

Szorstkie policzki itd. miałby wtedy, gdyby miał kontakt z alergenem. Dlatego ja katowałam się dietą bezmleczną kilka miesięcy. Napewno było warto bo skóra wyglądała lepiej, ale do dziś nie wiem co to była za wysypka.

Malaga spróbuj zmienić lakcid na lacidofil. Lakcid zawiera resztki mleka krowiego, może to od tego? No i bardzo prawdopodobna pietruszka.
Przepraszam, że tak wtrącam, ale przypadkiem przeczytałam. :zawstydzona/y:
Tak myślę, że to pietruszka.. Zobaczymy.. A po Lakcidzie mu lepiej Irlandio - tzn. nie ma takich wzdęć. A wysypka pojawiła się przed podaniem Lakcidu :tak: Chociaż :confused: Kurcze, już sama nie wiem :eek:

Mój Karol też ma czasem wysypkę i też nigdy nie wiem po czym. Mam taki krem na receptę, który bardzo pomaga - Locoid Lipocream.
A ja właśnie nie wiem, czy się przejmować tą wysypką czy nie.. :confused: Ponoć nie wolno lekceważyć alergenu, bo z czasem może się alergia "zaostrzyć".. No nic, spróbujemy dociec, co wywołało tą wysypkę..

Szorstkie policzki itd. miałby wtedy, gdyby miał kontakt z alergenem.
No to Piotruś nie ma cały czas kontaktu z alergenem, bo takie zaczerwienione, szorstkie policzki ma dopiero drugi raz..

malaga mojej też własnie drugi raz coś się zrobiło na policzku...ale najpierw to jest pojedynczy pryszczyk, który z dnia na dzień się zaognia i dookoła taka czerwona plama jest i potem więcej takich pryszczyków na tej plamie się pojawia...nie wiem od czego to i czym to smarować:confused:

malaga mojej też własnie drugi raz coś się zrobiło na policzku...ale najpierw to jest pojedynczy pryszczyk, który z dnia na dzień się zaognia i dookoła taka czerwona plama jest i potem więcej takich pryszczyków na tej plamie się pojawia...nie wiem od czego to i czym to smarować:confused:

Agutek ja na takie krostki dostałam maść witaminową robioną w aptece i z policzków znikły ale na plamki na szyjce lekarz przepisał maść Dermopanten i nie za bardzo działa.

Dziewczyny właśnie robie Natalce obiadek i podam jej pierwszy raz żółtko:tak: i mam pytanie jak często dziecku podawać żółtko??

reklama
Do góry