reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

Ja mam jeszcze jedną swoją zamrożoną...może spróbuję w weekend podać?
Jak nie ruszy to chyba do 18-tki nic jej nie ugotuję :-D

to niech Tola drzy i je czym prędzej:-D

Rozszerzam dietę konsekwentnie. Wczoraj Bieluch ( on w skłądzie ma tylko mleko pełne i kultury mleczarskie i krótki termin wazności więc bez azotanów itp.). Dziś jajecznica, surowy banan już w tamtym tyg. Żadnych oznka nietolerancji i bajer!!!! bo nie musze tyle słoików kupować:-p

dzięki za pomysł z jajecznicą....jesteście niezastąpione:-)robiła klasycznie

reklama
madzikm no właśnie Bieluch ponoć najlepszy jest. Szkoda, że u nas go nigdzie nie ma :-(

A moje dziecko coraz mniej zjada na noc.
Dziś wypiła tylko 120ml :eek:

madzikm no właśnie Bieluch ponoć najlepszy jest. Szkoda, że u nas go nigdzie nie ma :-(

A moje dziecko coraz mniej zjada na noc.
Dziś wypiła tylko 120ml :eek:
Agutku moja tez dzisiaj mało zjadła na noc:-( 140ml
wprowadziłam teraz butle przez kąpielą i jakoś się buntuje z jedzeniem:baffled:

ciekawe jak Amelka zareaguje na mleczną kanapke? Moja dzisiaj dostała jogurt naturalny z bananem.

Amelka dobrze zniosła kanapkę, watek z kanapką podchwyciłam u lutówek. Ja malej też nie dawałam wcześniej nic słodkiego, nom może z dwa razy troszkę czekoladę polizać , bo jest przecież zdrowa. Myślę, że jeśli dam jej taką kanapeczkę raz na jakiś czas to nic się nie stanie;-)

Dałam dzisiaj pierwszy raz jajecznicę.
Ale śmieszna porcja wyszła z jednego jajka :-D
Córce tak jakby średnio podeszło, na początku z oporem otwierała buzię, a potem jakoś poszło. Do tego zjadła pół kanapki z szynką i popiła 70ml mleka.
Zastanawiam się czy zaakceptuje tą jajecznicę tak na stałe.

ja dzisiaj daje Natalce jajecznicę w ramach obiadu:tak:
ale zastanawiam się ile można dziecku dawać jajek tygodniowo:confused:

Dałam dzisiaj pierwszy raz jajecznicę.
Ale śmieszna porcja wyszła z jednego jajka :-D
Córce tak jakby średnio podeszło, na początku z oporem otwierała buzię, a potem jakoś poszło. Do tego zjadła pół kanapki z szynką i popiła 70ml mleka.
Zastanawiam się czy zaakceptuje tą jajecznicę tak na stałe.
do tego 70ml mleka i chlebek :szok: to chyba masz malego glodomorka :-Dco??

reklama
Roksi, ja znam osobiście taką wegetarianke, dziecko też żywi bezmięsnie i jakoś żyją, bardzo zdrowo, chłopczyk ma roczek i świetnie się rozwija nawet nie choruje. Ja osobiście jestem zdania, że mięso jest do życia bardzo potrzebne, zawiera mnóstwo potrzebnego białka, poza tym ludzie są wszystkożerni, taka nasza natura, nic nie poradzimy, ale jak ktoś ma takie przekonania to nic tego nie zmieni

Do góry