reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

Agutku- malenka wytrzyma mi na takiej kanapce tak jak po normalnym posilku ;-)czyli okolo 2-3godzin :tak:a nieraz nawet dluzej to chyba zalerzy jaki ma dzien ...jak nie chce jesc to jej nie zmuszam :)

reklama
Agutek, Karol wczoraj dostał kanapkę na 2 danie po obiadku, ale z takiej małej kwadratowej kromeczki i nie zjadł całej.

Co do wędlin, to te gotowe mają niestety dużo konserwantów. My na święta mamy szynkę gotowaną w domu i Karolkowi smakuje bardzo. Z reszta na prawdę jest pyszna, zupełnie inna niż gotowa szynka.

Bielucha u nas kiedyś bez problemu można było kupić, nie wiem jak teraz.

Po za tym po 10-tym miesiącu daje się całe jajko, więc może jakaś jajecznica na parze?

blueberry - taka jajecznica to wyższa szkoła jazdy dla mnie, jak ci się da to daj przepis;-)
też na Święta gotowałam szynkę i była lepsza nić te peklówy. Zosia je kanapkę tak od nas trochę, nie jest to jej posiłek. Będę jednak musiała coś wprowadzić bo 3 razy posiłke mleczny, zupka, deserek i sok to już za mało.

dziewczyny Wasze dzieciaczki pija mleczko w ciagu dnia??:confused: bo moje nie chce wogole :sorry2:tylko w nocy i wieczorem przed snem :sorry2:

Agutku- malenka wytrzyma mi na takiej kanapce tak jak po normalnym posilku ;-)czyli okolo 2-3godzin :tak:a nieraz nawet dluzej to chyba zalerzy jaki ma dzien ...jak nie chce jesc to jej nie zmuszam :)

A to spoko, bo już się bałam, że moja mała znowu coś mało je, że po tej kanapce po 3h nie chce całej porcji kaszki zjeść ;-)

Agutek, Karol wczoraj dostał kanapkę na 2 danie po obiadku, ale z takiej małej kwadratowej kromeczki i nie zjadł całej.

Co do wędlin, to te gotowe mają niestety dużo konserwantów. My na święta mamy szynkę gotowaną w domu i Karolkowi smakuje bardzo. Z reszta na prawdę jest pyszna, zupełnie inna niż gotowa szynka.

Bielucha u nas kiedyś bez problemu można było kupić, nie wiem jak teraz.

Po za tym po 10-tym miesiącu daje się całe jajko, więc może jakaś jajecznica na parze?

Moja dostaje całą taką dużą kanapkę jako normalny posiłek i zjada prawie całą :tak:Dziś dałam troszkę normalnej wędliny takiej sklepowej, bo niestety nie mam dostępu do sprawdzonej i dobrej :-(
Bieluch czytałam, że właśnie głównie w Tesco i Carrefourze można dostać a u mnie tych sklepów nie ma :no:
Jajecznicę mam zamiar wprowadzić za jakiś czas :tak:

Do rondelka z gotującą się woda wstawiamy np. filiżankę wysmarowaną masłem, wbijamy jajko i mieszamy aż się zetnie :-). Może to nie jest dokładnie na parze, ale coś w tym stylu ;-).

Czytałam, że lutówki normalnie smażą jajecznicę ale na bardzo niewielkiej ilości oliwy lub masełka i jest ok. Pewnie też tak będę robić bo dużo szybciej i wygodniej :sorry2:

sprobuje tak zrobic blueberry :tak:

a czy dodajecie juz jakies przyprawy dzieciaczkom?? tj. pieprz ,czy sol?:confused:

Ja nie dodaję, bo nadal jedziemy praktycznie wyłącznie na słoiczkach :happy2:
Daję jednak coraz częściej do spróbowania nasze rzeczy a te wiadomo przyprawione są :tak:

reklama
Do góry