reklama
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Agutek, Karol wczoraj dostał kanapkę na 2 danie po obiadku, ale z takiej małej kwadratowej kromeczki i nie zjadł całej.
Co do wędlin, to te gotowe mają niestety dużo konserwantów. My na święta mamy szynkę gotowaną w domu i Karolkowi smakuje bardzo. Z reszta na prawdę jest pyszna, zupełnie inna niż gotowa szynka.
Bielucha u nas kiedyś bez problemu można było kupić, nie wiem jak teraz.
Po za tym po 10-tym miesiącu daje się całe jajko, więc może jakaś jajecznica na parze?
Co do wędlin, to te gotowe mają niestety dużo konserwantów. My na święta mamy szynkę gotowaną w domu i Karolkowi smakuje bardzo. Z reszta na prawdę jest pyszna, zupełnie inna niż gotowa szynka.
Po za tym po 10-tym miesiącu daje się całe jajko, więc może jakaś jajecznica na parze?
madzikm
Mamy lutowe'07
blueberry - taka jajecznica to wyższa szkoła jazdy dla mnie, jak ci się da to daj przepis;-)
też na Święta gotowałam szynkę i była lepsza nić te peklówy. Zosia je kanapkę tak od nas trochę, nie jest to jej posiłek. Będę jednak musiała coś wprowadzić bo 3 razy posiłke mleczny, zupka, deserek i sok to już za mało.
też na Święta gotowałam szynkę i była lepsza nić te peklówy. Zosia je kanapkę tak od nas trochę, nie jest to jej posiłek. Będę jednak musiała coś wprowadzić bo 3 razy posiłke mleczny, zupka, deserek i sok to już za mało.
Lajla83
Fanka BB :)
u nas też mleko popołudniwe nie wchodzi tak 150ml tylkodziewczyny Wasze dzieciaczki pija mleczko w ciagu dnia?? bo moje nie chce wogole tylko w nocy i wieczorem przed snem
blueberry77
Do rondelka z gotującą się woda wstawiamy np. filiżankę wysmarowaną masłem, wbijamy jajko i mieszamy aż się zetnie :-). Może to nie jest dokładnie na parze, ale coś w tym stylu ;-).blueberry - taka jajecznica to wyższa szkoła jazdy dla mnie, jak ci się da to daj przepis;-)
blueberry77
Ja trochę soli daję.a czy dodajecie juz jakies przyprawy dzieciaczkom?? tj. pieprz ,czy sol?
A
Agutek
Gość
Agutku- malenka wytrzyma mi na takiej kanapce tak jak po normalnym posilku ;-)czyli okolo 2-3godzin a nieraz nawet dluzej to chyba zalerzy jaki ma dzien ...jak nie chce jesc to jej nie zmuszam
A to spoko, bo już się bałam, że moja mała znowu coś mało je, że po tej kanapce po 3h nie chce całej porcji kaszki zjeść ;-)
Agutek, Karol wczoraj dostał kanapkę na 2 danie po obiadku, ale z takiej małej kwadratowej kromeczki i nie zjadł całej.
Moja dostaje całą taką dużą kanapkę jako normalny posiłek i zjada prawie całą Dziś dałam troszkę normalnej wędliny takiej sklepowej, bo niestety nie mam dostępu do sprawdzonej i dobrej :-(
Bieluch czytałam, że właśnie głównie w Tesco i Carrefourze można dostać a u mnie tych sklepów nie ma
Jajecznicę mam zamiar wprowadzić za jakiś czas
Do rondelka z gotującą się woda wstawiamy np. filiżankę wysmarowaną masłem, wbijamy jajko i mieszamy aż się zetnie :-). Może to nie jest dokładnie na parze, ale coś w tym stylu ;-).
Czytałam, że lutówki normalnie smażą jajecznicę ale na bardzo niewielkiej ilości oliwy lub masełka i jest ok. Pewnie też tak będę robić bo dużo szybciej i wygodniej
sprobuje tak zrobic blueberry
a czy dodajecie juz jakies przyprawy dzieciaczkom?? tj. pieprz ,czy sol?
Ja nie dodaję, bo nadal jedziemy praktycznie wyłącznie na słoiczkach
Daję jednak coraz częściej do spróbowania nasze rzeczy a te wiadomo przyprawione są
reklama
blueberry77
Tylko nie bardzo wiem jak wprowadzać to nowe jedzenie, bo wtedy mleko jedno by wypadło.