reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
Ja gotowałam banany (dla Szymka) ale nie ze względu na lambie :confused: tylko tak jak jabłuszko, troszkę wody do garnuszka i dodawałam pokrojonego banana, po paru chwilach robi się taka papka. Jest ok, ja do kaszki mu to dawałam, zajadał się, ze aż uszy mu się trzęsły ale ma uczulenie więc niestety na razie musimy się obyć bez bananka :-( No i w sokowirówce (mam taką malutką) można wycisnąć sok z banana. Super smakuje z sokiem z marchewki i jabłka:tak: Polecam!

Zastanawiam się ile taka kanapka trzyma dziecko?
Dziś mała jadła kanapkę po 9, a koło 12 dostała kaszkę i nie zjadła mi jej całej...
Myślicie, że trzymała ją jeszcze kanapka czy może to przypadek?

Tak myślę, że czasem ja się najadam dwoma kanapkami to dla niej jedna może jest wystarczająca? Chociaż mimo wszystko jakoś mało mi się to wydaje....sama nie wiem :dry:

Wprowadziłam na stałe kanapkę i każdorazowo około godz. 12 nie zjada mi córka całej kaszki, więc chyba faktycznie chlebek jest dość sycący.

A zastanawiałyście się z czym jeszcze można dawać kanapkę?
Już niebawem normalnie będzie można wprowadzić nabiał, więc jakiś ser będzie ok, ale myślałam też o wędlinie i nie wiem jaką można dziecku podać? Wiecie może?

Kanapka z samym masłem albo ciągle z tym mięskiem ze słoiczka szybko się znudzi...sama nie chciałabym codziennie jeść tego samego :-p

Rozglądałam się za tym Bieluchem, ale u nas nigdzie go nie ma :no: Nawet w necie czytałam, że naprawdę ciężko go dostać, a ponoć to jedyny serek dla dzieci, który spokojnie można polecic. Tutaj znalazlam artykul o serkach Nabiał - artykuł

Agutku- ja juz w Polsce (czyli jakis minimum miesiac temu) dawalm kanapke z szyneczka Malenkiej i daje jej tez z serkami roznego rodzaju ,ale najbardziej smakuje jej z rama krem bonzor czy jak to sie tam pisze :sorry2: patrze tylko zeby nie bylo za ostre i z jakims czocnkiem...

reklama
Agutku- ja juz w Polsce (czyli jakis minimum miesiac temu) dawalm kanapke z szyneczka Malenkiej i daje jej tez z serkami roznego rodzaju ,ale najbardziej smakuje jej z rama krem bonzor czy jak to sie tam pisze :sorry2: patrze tylko zeby nie bylo za ostre i z jakims czocnkiem...

A ile ci mała wytrzymuje na takiej kanapce?

Do góry