reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych dzieci

reklama
O masz,to widze ze wszystkie poza mna maja te szybkowary czy parowary....ehhhh....i dlatego ja tyle w kuchni siedze:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
A ja rybke w srode robie,ale pieczona w folii:-D:-D:-D
 
Ja też nie mam ani parowaru ani szybkowaru ale ja nie gotuje za dużo wiec na razie mi nie potrzebny :-D ostatnio mama mi chciała kupić ale stwierdziłam, że nie mam gdzie tego trzymać, a poza tym nie mieliśmy mikrofali wiec ją ostatnio dostaliśmy :-D
 
Ja tez nie mam tych urzadzen i zyje ;-). Kupilam kiedys taki maly garnek do gotowania na parze ale wciaz zapominam go uzyc, poza tym podobnie jak Dominiczka niezbyt duzo gotuje, bo mauz wciaz w pracy a wieczorem chce tylko cos lekkiego, wiec gotuje tylko dla Pimpiego, ktory nie bardzo lubi mieso, uwielbia za to rybe, ktora po prostu pieke w folii i jarzynki do tego. Sama, jak wiekszosc mam dojadam po nim i z glowy :-D
Oj zapomnialam, ze mam mikrofale, nie moja, byla tu w mieszkaniu i uzywam jej czasem do rozmrazania, ale jakby jej nie bylo to tez by sie nic nie stalo :-)
 
ja tez nie mam tych urządzen!;-)

a gotuje to jak dla wojska przecież:-) jestem chyba starej daty i wole zwykłe gary hihihi
 
Ja poprzednio zapomnialam po co tu naprawde wlazlam i o garach sie rozpisalam a mialam o przepisie. Nic skomplikowanego, ja to zawsze robie jak nie mam nic albo jak trza jadla na szybko, Pimpi uwielbia i wyjada do ostatniego okruszka :tak:

OMLET Z WARZYWAMI

Dwa jaja rozbeltac z odrobina mleka oraz sola i pieprzem jesli uzywacie - identycznie jak na jajowe. Na malej patelni roztopic ociupke maselka. Do jajek dodac dowolne warzywa np. pozostalosci ugotowanego kalafiora lub brokul lub czego dusza zapragnie, Pimpi najbardziej uwielbia zielony groszek, uzywam mrozonego, wsypuje prosto z wora bez rozmrazania. Wymieszac jajka z warzywami i wylac na patelnie, smazyc koniecznie pod przykryciem, zeby urosl. Jak sie spod dobrze zetnie przewrocic na druga strone i znow przykryc. Jak lubicie to mozna posypac zoltym serem przed przykryciem. Palce lizac, taniocha i robi sie expresowo.

sempe ja tez wole tradycyjne metody, nie dla mnie ta nowoczesna mechanizacja :-)
 
Ostatnia edycja:
reklama
Alez szybkowar to wrecz przedpotopowe dzieło człowieka!!! nie ma nic wspolnego z nowoczesnoscią. to wrecz na mnie sie pan w sklepie patrzyl,ze taka mloda i zna takie starocie. moja mama i babcia gotowaly w szybkowarach,takze to nie jest zbyt nowoczesna,ale stara,dobra sprawdzona i mega szybka metoda obróbki żarełka. Nie mylic szybkowara z parowarem-to dwie rózne rzeczy!

Ja za to mikrofali nie mam i mieć nie chce:)

Zupek w parowarze Zulejko nie robiłam,bo to trzeba osobno bulion zrobic,a potem dodaje sie warzywka z szybkowaru i mozna wlasnie taki krem zrobic,aleee to za duzo roboty jak dla mnie,lenia pospolitego:)
 
Ostatnia edycja:
Do góry