reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych dzieci

anet dzieki za przesyłeczke z tym rosołkiem, w sumie to żadna specjalnosc jak patrzę na ten przepis:sorry:tylko ziółek wiecej chyba- musze się dobrze wczytać...

aaaa ja kiedys gdzies wyczytałam ze dobrze do rosołku dodac z 3-5 ziaren kawy. kiedys dodałam i pycha wyszedł, ale nie wiem czy to dzięki temu:-D

A czy ktoras z mamusiek ma w kuchni parowar?
Ja kupiłam kilka dni temu i bede parowac:-D rozglądam sie w przepisach na razie:tak:
...gdyby jeszcze ta moja Alojza bardziej zachłannie jadla to było by wszystko ładnei pięknie:-p

reklama
ja mam, używany przede wszystkim do wyparzania butelek :-D teraz swietnie się sprawdza do parowania kapusty na gołąbki :tak: , bardzo wygodne urządzenie do obiadów warzywnych.

o wyparzaniu nawet nei pomyslałam hehehe

ja kupiłam go z myślą o ostrym przerzuceniu się na takei własnei jadło na parze, robiłam już rybke - pycha i taka bez zadnej panierki itd.

Ja tez mam parowar od pół roku i baardzo sobie chwale. A ostatnio kupiłam szybkowar,wybuliłam 1000zł,ale warto,wszytko gotuje sie w oka mgnieniu,(np.rosołek z miechem z zamrazalnika gotuje sie 35min)),no i cennych witamin sie nie traci. Warto zainwestowac w szybkowar dobrej firmy bo to jest zakup na całe zycie. Rowniez polecam:)

ja również posiadam parowar i uważam, że byl to strzał w tzw. 10 :) Ale jakoś nie umiem zupy na nim zrobić. Natt podpowiedz?

też, ale w parowarze też można. Więc dlatego zapytałam czy coś podpowie, bo może robiła. trochę skrót myślowy mi wyszedł :)

no mozna, szczególnie - takie zupy-kremy chyba.
Ja wczoraj wrzuciłam zwykłą mrożonkę dodałam troche marchewek, kapustke włoską. Wszystko parowało sie z 12 min. - surowe marchewki potrzebowały 20 min. - walnełam na talerz -polałam jogurtem naturalnym-ciutkę soli. Do tego kromal z masełkiem posypany sezamkiem i słonecznikiem przyprażonym. I wyżera jak 150! pycha - normalnie moze CHYBA schudne heheheh 300zł wydałam na parowara i jest extra!

A szybkowar mam taki zwykły raczej- ale bardzo rzadko uzywam - bo jakis taki za wielkich rozmiarów dla mnie...

ja też mam parowar i szczerze polecam. u nas się sprawdza w 100%. często robię w nim ryby w warzywach i wychodzą super. 20 min. i obiadek gotowy:)

reklama
a w ciązy z Franiem kupiłam parowar i od tego momentu nie wyobrazam sobie ziemniaków do obiadu z wody":)

Never a jakos specjalnie tę rybke przyżądzasz?
Przepisik pliz:)

Do góry