reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych dzieci

ja sie przestawiłam z gotowaniem jak Jasiek był na diecie b/g... we wszelkiego typu Vegetach, Kucharkach i innych zestawach przypraw było tyle "wypełniaczy" że nie nadawało się to dla Jasia - zaczęłam przyprawiać "pojedyńczymi" przyprawami

mąż czasem marudzi ale on sobie moze zawsze bardziej "spieprzyć" :-) :-D

reklama
:-):-):-)

dziś w dd tvn było o produktach dla dzieci reklamowanych jako zdrowe...oberwało się IMiDz...a także biszkopcikom, ciasteczkom i płatkom śniadaniowym...

właśnie byłam na stronie PRO TEST...szkoda że każą sobie płacić za dostęp do pełnej wersji testu ale przeczytajcie ostatnie zdanie z tego co jest dostępne za free...
PRO-TEST - Pierwszy magazyn z testami w Polsce - Zdradliwe łakocie

ja kce :-) ale chyba musiałabys skopiować treść bo w tym linku i tak kcą ode mnie kasę :-(

ale jak wróce do pracy i bede forsiasta to sobie chyba walne prenumeratę :-) ciekawych rzeczy się można od nich dowiedzieć :-)

Ostatnia edycja:
a co w tych testach jest jesli mozna wiedziec?

dzięki Anet kochana za info o naleśniku :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
wczoraj wprowadziłam małej mleko następne - Hipp 3... chcę jej podawać raz dziennie, wieczorem, w nadziei, że lepiej będzie po nim spala; oprocz tego oczywiście nadal pierś, tyle że rzadziej; natomiast sztuczna mieszanka małej nie podchodzi i wcale się nie dziwię, bo dziwnie smakuje i pachnie; muszę jej dosypywać kaszkę ryżową smakową, żeby w ogóle zechciała wziąć smoka do buzi;

u nas jutro pierwszy raz zupa ogórkowa - zrobię taką "dorosłą", tyle że nieco mniej przyprawioną; ogóry już kupione, jutro zadziałam;

Dziewczyny męczą mnie te obiadki dla dziecka :) Hania coraz mniej chce jeść te słoiczkowe a za to bardzo lubi nasze dorosłe jedzenie. Tylko ze ja boję się jej dawać naszego bo ma dużo soli i innych przypraw. A nie bardzo wiem jak mam to zrobić żeby jadła to samo tylko mniej przyprawione... To znaczy że jak gotujecie dla całej rodziny to podczas gotowania w ogóle nie przyprawiacie, odlewacie część dla dziecka i resztę dopiero przyprawiacie solą i innymi?

Bo ja jak gotuję to już mięso na początku solę a później stopniowo dodaję różnych przypraw by się wszystko przegryzło...
Co wy na to?

Zylcia no to jest takie wyrzeczenie, że nie solisz na początku albo bardzo mało. Takie mięso i warzywka wiadomo, że nie smakują tak samo ale wywar tworzą więc możesz śmiało potem np. kostkę dorzucić. Ja tak robię.

Co do PRO Testu to też bym kciała:]

A w ogóle dopiero odkryłam że mleko 3 jest od 9 miesiąca! To się nazywa świadome rodzicielstwo! Gabi pije 2 nadal.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry