reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych dzieci

jezeli chodzi o sniadanie to Alicja juz od chyba 2tyg je kanapki , codziennie cała duza kromka chleba z masłem i szynką z kurczaka i jak narazie jeszcze jej nie zbrzydło;-) czasami sparzonego pomidorka jej połoze ale malutko, na obiad zjada w 80% słoikowe jedzenie ale z kawałkami bo lubi sobie pomemlać hihihi
ostatnio kalafiorową z lanymi kluskami u tesciowej zjadła 250ml!!!!!!!!!!!

reklama
Dziewczyny a jak dajecie te kanapki dzieciaczkom. Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić technicznie...
Ja urywam takie malutkie kawałeczki no może juz nawet nie takie małe Miłosz tak wprawił sie w zuciu że nawet wieksze kawałki nie sprawiaja mu problemów a przeciez nawet nie ma ząbków

No mije dziecko uwielbia tak jeść z ręki. I moge ją nakarmić i samej usiąść do posiłku a ona i tak się dopomni o nasze jedzenie! Śmiejemy się że jak piesek jest karmiona przy stole hihi

Dziewczyny a jaki ten chlebek dajecie? razowy? czy moze taki mięciutki bialutki - typu chałka?

Efe fajny link wkleiłas wczesniej - przynajmniej wiem że w miarę dobrze robię te zupki:-p
Nie dawałam tylko kaszki mannej do zupki - bo raz próbowałam z kukurydzianą i mi się grudy zrobiły tylko, musze jeszcze popróbować - bo to mozna dawać taka zwykłą kupioną w spożywczaku, no nie? a nie taka specjalną z bobovity np.:confused:

Ja daję chlebek jaki akurat mam i daję ze skórką. Jak Jagodzie skórka nie podchodzi to ją zwyczajnie zostawia. No i kroję na mniej więcej 8 kawałków. I ona uwielbia serek. Daję jej taki fajny patyczek-serek, normalnie może go jeść kilogramami.Ostatnio wcina sucharki, takie z lżejszych. A jak na chlebku jest masło to jest niejadalny, ale za to super się go rozsmarowuje w palcach.

jej wy ti o bułeczkach z masełkiem...no a moja tego nie może...
drogie mamy skazowców co dajecie dzieciaczkom z takich bardziej dorosłych rzeczy jak właśnie tu dziewczyny piszą??

reklama
No więc spróbowaliśmy dzisiaj dać Hani chleb z masłem. Pokroiłam na malutkie kawałeczki i okazało się że to jest niewypał. Hania brała całą garść kawałeczków, zamykała dłoń i... nie miała co jeść bo nic nie wystawało :) Ale jak dałam duży kawałek kromki to sama trzymała, sama sobie gryzła i bardzo jej smakowało :)

Do góry