reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Menu naszych dzieci

no właśnie na moich melaninowych jest na dole znaczek że nie wolno i dlatego w nich nie podgrzewam a nie dlatego że coś się z nimi dzieje...tak więc najczęściej podgrzewm przełożone do butelki aventu i widzę ile zjada a jak w miseczce to w zwykłej duraleksowej...no ale Bartek bardzo wyrywa i butelke i miseczke i łyżeczkę i jak jest w butelce to łatwiej nad tym zapanować niż nad miseczką :)

reklama
ja podgrzewam w mikrofali jedzonko w duraleksowej filizance z uszkiem i wygodnie mi się z niej karmi, do miseczki przeniesiemy się później

Kupiłam dzisiaj kaszkę z bobo vity smaczny sen czy coś takiego i tam jest w składzie melisa.
dlatego są na dobranoc. A co do wyglądu to była taka sama jak normalna i tak samo ładnie pachniała. Więc raczej różnicy nie ma.

Ja podgrzewam jedzenie też wkładając miseczkę z jedzeniem w druga miseczkę z wrzątkiem. Mikrofali nie używam wcale.

A ja mikrofali nawet nie posiadam:-) Po prostu nie lubimy jedzenia z mikrofali - jest gumowe i wysuszone:no: A jedzonko dla Jasia podgrzewam w podgrzewaczu:-)
Zulejka ciekawe ile Ci pośpi Mała po tej kaszce. Ja nie daje Jasiowi nic na noc bo na samym mleczku mi ładnie przesypia ok. 8 godzin

łał:szok: to Twoja Julka naprawdę ma apetycik;-) ja się dziś cieszyłam jak mój Jaś zjadł 100 ml zupki rzadkiej...Ale w sumie tak z 1/3 z tego później zwymiotował:zawstydzona/y:

Moja kruszynka wciagnela dzis caly duzy sloik 190g obiadku i byla niepocieszona ze sie skonczylo:szok: tych malych 125g juz w ogole nie kupuje bo jak zjada poltora to potem musze myslec z czym te pol co zostalo pomieszac zeby pasowalo albo wyrzucam. Deserki oczywiscie dojadam po niej z checia ale obiadkow nie tykam:-D

reklama
dziś moda zjadła mieszane dwa słoiki czyli pół słoika mięsnego 45 gram i pół ziemniaka z marchewką 90 gram popiła 80ml herbatki i poszła spać i nastepny posiłek był po 5 godzinach a i tkai gęsty nie zupowy jej smakował !!
Ja się zastanawiałam czemu moje dziecko wczoraj spało 3 godziny a zjadła pół słoika mięsnego (jakaś tam jagnięcina z kaszą) i pół słoika ziemniaka ze szpinakiem, popiła 100zml herbatki i po pół godzinie zasnęła przy cycku:szok: Już wiem skąd się u niej te fałdki zaczęły robić!:-D

Do góry