reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Menu naszych dzieci

reklama
Piwonia tym misiowym ogródkiem możesz zagęszczać zupki, ja tak robię;-)
Dziś zauważyłam, że w obiadkach hippa po 6 miesiącu jest sól:confused: Dajecie te obiadki? W ogóle mam pytania do dziewczyn, które gotują w domu. Czy dzieci chętniej jedzą Wasze zupki niż słoiczki? Dodajecie soli do gotowania? Jakie warzywa kupujecie? Zwykłe czy ekologiczne?

ja podgrzewam w mikrofali jedzonko w duraleksowej filizance z uszkiem i wygodnie mi się z niej karmi, do miseczki przeniesiemy się później
To ja podobnie,tylko ze w kupku z duraleksu tez mi tak wygodniej,a jak mala podrosnie to bedziemy korzystac z miseczki:tak::-)
no to apetycik ma niezły,moja ledwo pół słoiczka zjada na posiedzenie:-( ae fałdki ma tylko na nóżkach:-p
moja na poczatku tez pol zjadala,a teraz juz cale wciaga,a te z mieskiem to moze by i wiekszy pochlonela.....:-D:-D:-D
Dziś zauważyłam, że w obiadkach hippa po 6 miesiącu jest sól:confused: Dajecie te obiadki? W ogóle mam pytania do dziewczyn, które gotują w domu. Czy dzieci chętniej jedzą Wasze zupki niż słoiczki? Dodajecie soli do gotowania? Jakie warzywa kupujecie? Zwykłe czy ekologiczne?
Ja jeszcze po 6 miesiacu nie kupowalam.....
A co do gotowania w domu to ja soli nie daje,tylko warzywa(mam swoje ekologiczne bo na wsi mieszkam)i maslo.....

Piwonia tym misiowym ogródkiem możesz zagęszczać zupki, ja tak robię;-)

Bastian bardzo lubi jesc wiec bez znaczenia dla niego co je.
Co wazne zauwazylam, jest bardziej syty po moich obiadkach.
Warzywa kupuje organiczne i w niedziele mamy farm market i tam sprzedaja warzywa ze wsi. Jednak nie jestem w stanie znalesc wszystkiego organicznego dlatego tez kupuje nieorganiczne np. szpinak, przyprawy tj. bazylia swieza czy mieta. I owoce.
Soli nie dodaje ale bawie sie przyprawami, np. cynamon do jablek, bazylia do zupek, mieta, kardamon...wysztko co mozna dac daje.

Monika dobrze, że weszłaś na temat przypraw. Czy są jakieś ograniczenia w dawaniu przypraw? Ja gdzieś czytałam ze gałka muszkatołowa może zaszkodzić. No i czosnkiem trzeba uważać ze względu na smak. A inne zioła? Można:):)

Monika dobrze, że weszłaś na temat przypraw. Czy są jakieś ograniczenia w dawaniu przypraw? Ja gdzieś czytałam ze gałka muszkatołowa może zaszkodzić. No i czosnkiem trzeba uważać ze względu na smak. A inne zioła? Można:):)

Kazda literatura mowi inaczej. Ja wzoruje sie na skladzie ze sloiczkow z tym , ze skald w UK jest o wiele bogatszy nizeli w PL.
Ja jak juz pisalam daje bazylie, praktycznie do kazdego dania. Liscie miety do deserkow np. jablko z mietka , czy gruszka. Gotuje oczywiscie! Daje rowniez cynamon do kleiku, albo do jabuszka.
Miete jeszcze z groszkiem i ziemniakiem(pychotka)

Jutro id ena zakupy to poszperam jeszcze co tam dodaja i dam znak.

Ostatnia edycja:
Cześć Kochane Sierpnióweczki,

Codziennie czytam wszystkie posty z ogromnym zainteresowaniem i bardzo mi pomagają w moim mamusiowycm życiu.;-):tak:;-):tak:
Od 2 tygodni wprowadzamy nowe produkty - marchewkę, dynię, ziemniaczki oraz owocki. Prawie wszystko smakuje ale jak zaproponowałam brokuły to moja Słodka o mało nie puściła pawia. :confused::-D
Nie wchodzi też żadne mleko modyfikowane ani kaszki :baffled: na drugie śniadanko dostaje kaszkę albo kleik ryżowy z owoacami ze słoiczka Gerbera. Jak robiłam jej kaszkę i mieszałam z owocami nie chciała jeść.
Poza tym jak zostaje pod opieką babci to je tylko słoiczki - nie chce za nic mleka z butelki - tylko się bawi ;( Nie wiem co robić, bo powinna coś pić jak mnie nie ma. Napiszcie jak jest u Was bo u mnie picie tylko z (.) a ja się wybieram na narty i dziecko musi coś pić jak mnie nie będzie ;-(

Kazda literatura mowi inaczej. Ja wzoruje sie na skladzie ze sloiczkow z tym , ze skald w UK jest o wiele bogatszy nizeli w PL.
Ja jak juz pisalam daje bazylie, praktycznie do kazdego dania. Liscie miety do deserkow np. jablko z mietka , czy gruszka. Gotuje oczywiscie! Daje rowniez cynamon do kleiku, albo do jabuszka.
Miete jeszcze z groszkiem i ziemniakiem(pychotka)

Jutro id ena zakupy to poszperam jeszcze co tam dodaja i dam znak.
No właśnie, któraś z dziewczyn podawała linka na strone o karmieniu dzieci i tam pisali że bazylię od 9 miesiąca, a ja juz od dawna daje bo w tutejszych słoiczach jest! Jakoś nic sie Jagodzie po niej złego nie dzieje, a jedzonko lepiej smakuje.

reklama
dziewczyny pomóżcie,
od kilku dni Zosia dostawała obiadki z glutenem, a teraz się skończyly i sama musze dodać jej kaszki manny ale nie wiem na jakiej ilości ile łyżeczek ugotować?czy na wodzie ugotować mogę?czy odrazu dodać do słoiczka?

o matko przepraszam nie chciałam na głównym ale sie zagapiłam

Do góry