reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Medycyna, lekarze, lekarstwa i porady

Laseczki chce iść do dentyski polskiej Pauliny tu w Galway na plombowanie, do tej pory czysciłam u niej zeby tylko więc sie zastanawiam. Może macie już jakieś doświadczenia zębowe u niej??

reklama
Witam,mam pytanie, czy w Irlandii dostępna jest szczepionka 5 w 1 Infanrix......niedługo wyjeżdżam z Polski z córką, a na koniec marca, mamy termin 4 dawki szczepionki..... aha w Polsce jest ona płatna - 120 zł, a jak wygląda to w Irlandii???????
Zastanawiałam się też nad zakupem szczepionki w Polsce i zaszczepieniu małej w Ir, tylko nie wiem, czy byłoby to możliwe??????
W Pl np. w jednym mieście można bez problemu przyjść ze szczepionką zakupioną w aptece, a w drugim, jest to niedopuszczalne i trzeba szczepić zakupioną w przychodni.
Pozdrawiam :-)

Jest dostępna,na pewno:tak:
Mój syn urodził się w Polsce,tam miał szczepienia,ale przylecieliśmy do Irlandii.Brakowało mu szczepienia i bez problemu w przychodni irlandzkiej zaszczepiono mi go Infanrixem:tak:Nawet ulotkę mi do książeczki szczepień z Polski dołączono,żeby w Polsce w razie czego wiedzieli,że ta szczepionka została podana:tak:

Dzięki, to bardzo, bardzo się cieszę!!!!!!!! bo inaczej czekałby nas kolejny miesiąc rozłąki :-)
Miłego dnia:-)

Wie ktoś może,gdzie w Galway mogę zrobić mammografie?I czy są jakieś darmowe badania?
dzięki z góry!
edit:poszperałam trochę i chyba nie ma szans na darmowa w tym wieku..

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry