Dziewczyny ktore biora irlandzkie pigulki antywlamaniowe-mozecie mi powiedziec,polecic jakies?Wiem ze kazdy organizm inaczej reaguje,ale moze sa jakies najlepiej przyswajalne..;-) nie wiem tez czy brac jedno czy moze trojfazowe.. Przed ciaza bralam trojfazowe,stad wlasnie,ale.nie wiem czy teraz tez beda ok. Ide do Gp,nie do gina,wiec wolałabym co nieco wiedziec. Dzieki z gory
reklama
Tichonek
Mamusia Radusia i Matusia
Ja biorę Cilest,brałam je i w Polsce i jestem zadowolonaJak na mój organizm-żadnych efektów ubocznych...póki co;-)
Aniaa83
Fanka BB :)
Ja biore Yaz jak dla mnie skutkow ubocznych brak no ale wiadomo kazdy inaczej reaguje
aga_irlandia
MAMA PO RAZ PIATY:)
ja bralam microgynon(ovranette tutaj) super bralam je 9 lat,potem mialam jedoskladnikowe noriday- dla mnie masakra ciagle plamienia i ogolnie zle tolerowalam, a teraz mam cerazette i sa ok.....przy nich nie mam zadnej przerwy i od listopada zadnego plamienia czy krwawieniawiec jak dla mnie super
AsienkaM1986
mama Zuzi
ja biorę Yasminelle i dla mnie są ok, kiedyś na samym początku brałam cilest ale źle na mnie działały tzn ból piersi i wysypki dostałam. No ale to co człowiek to inaczej reaguje.
aga_irlandia
MAMA PO RAZ PIATY:)
wszystko super kurka,tylko przy kazdych tabsach napisane,ze trzeba uwazac jesli w rodzinie sa przypadki raka piersi..i teraz juz jestem w kropce.. brac,czy nie brac..
kochana najlepiej porozmawiaj z lekarzem on Ci dobierze to co w Twojej sytuacji bedzie najlepsze
ja chcialam powrocic do swoich pigulek ale mi lekarz stanowczo odradzil bo i wiek( powyzej 35 roku) cukrzyca w ciazy byla no i zakrzepice tez mialam a jednak pigulki dobral;-)tak wiec najlepiej jak sama porozmawiasz o swoim przypadku.trzeba pamietac ze terazniejsze pigulki sa nowoczesne i dla kazdej znajdzie sie rozwiazanie
wszystko super kurka,tylko przy kazdych tabsach napisane,ze trzeba uwazac jesli w rodzinie sa przypadki raka piersi..i teraz juz jestem w kropce.. brac,czy nie brac..
bo teoretycznie każde piguły mogą zwiększać ryzyko zachorowania na raka piersi. dlatego firmy farmaceutyczne, żeby nie mieć problemów w razie jakiegokolwiek zachorowania to zaznaczają. ryzyko jest zwiękoszone u wszystkich, a jeżeli w rodzinie byly przypadki no to należysz do grupy gdzie jest o wiele większe niż normalnie. tak tylko mówię co mi wpajano na studiach na zajęciach z ginekologami - dobrymi.
pogadaj z Twoim lekarzem. on zna Twoje wyniki i wie co i jak. ja osobiście jestem bardzo anty tabsy w takich przypadkach, ale to nie o mnie chodzi. sama będziesz musiała zdecydować.
anineczka
królowa mrówek :P
A mnie na wizycie u Jeremka pielęgniarka środowiskowa zalecała by z problemem antykoncepcji udac się bardziej do Woman Clinic niż do GP.
Bo tam masz profesjonalistów,którzy raczej znają się na rzeczy troszkę lepiej niż GP.
Ja też mam problem co stosowac po porodzie.
Używałam Yasmin i niby było ok,tylko to libido maleńkie.A po Yasminell łeb mnie naparzał dośc ostro.
Evry nie chcę,wkładki też nie.Zastanawiam się nad Depo Vera...
Bo tam masz profesjonalistów,którzy raczej znają się na rzeczy troszkę lepiej niż GP.
Ja też mam problem co stosowac po porodzie.
Używałam Yasmin i niby było ok,tylko to libido maleńkie.A po Yasminell łeb mnie naparzał dośc ostro.
Evry nie chcę,wkładki też nie.Zastanawiam się nad Depo Vera...
reklama
Podziel się: