reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Medycyna, lekarze, lekarstwa i porady

reklama
Hej dziewczynki
Ja mam dwa pytanka
1.Czy miała któraś doczynienia z infekcją układu moczzowego u maluszka? Jak przebiega leczenie tutaj?
2.Potrzebuje nazwy jakiegoś dobrego probiotyku do kupienia w tutejszej aptece.

Z góry dziekuje za odp

Co do dentysty to teraz jest tak
Jeśli masz MC to w ciągu roku przysługują wam 2 plomby jeden przegląd i wyrwanie ile tylko chcecie :) wszystko inne trzeba już płacić

Dermatolog w medicusie masakra Tyle co wie ta pani doktor to i same wiecie a w gabinecie poświeci wam raptem 3 minuty i stwierdzi uczulenie

jola.24- nasz synek przechodził zapalenie układu moczowego oraz raz zapalenie żołędzi przez co w konsekwencji wstrzymywał mocz bo go parzyło i w rezultacie wylądowaliśmy w szpitalu na cewnikowaniu. :( W szpitalu i już później w domu podawany miał bezbarwny żel, był on jednak na receptę lub wydany ze szpitala, nie sądzę byś dostała coś konkretnego bez recepty.
Dodatkowo zastosowaliśmy starą polską metodę czyli nasiadówki w rumianku i to Ci polecam. Zaparz w czystej wyparzonej misce 2-3 torebki rumianku schłodź wodę (ale nie na całkiem zimną) i niech maluszek w niej posiedzi gołą pupką, u nas podziałało!! :)

czesc

czy wasze dzieci miały robione tutaj usg bioderek?wiem ze w Polsce jest to badanie obowiazkowe i zastanawiam sie czy wiecie gdzie to badanie mozna zrobic?moze gdzies w Galway?

pozdrawiam

czesc

czy wasze dzieci miały robione tutaj usg bioderek?wiem ze w Polsce jest to badanie obowiazkowe i zastanawiam sie czy wiecie gdzie to badanie mozna zrobic?moze gdzies w Galway?

pozdrawiam

moj synek mial robione usg bioderek U nas to wygladalo tak ze moja GP ktora sie nami zajmuje wyslala pismo do szpitala i nam pszyslali termin usg Wiem ze mozna samemu zadzwonic do szpitala i sie umuwic - nic za to nie placilam

A to ciekawe bo standardowo nie robią tu , tak jak w Polsce. Nawet nie wiedzialam ze mozna przez GP to załatwic za darmo..

reklama
Ja mysle ze z tym USG to w razie podejrzen o nieprawidlowosci,bo inaczej po co?
u nas byly podejrzenia,ale bezpodstawne jak sie okazalo.Nurse kazala mi poprosic GP o zbadanie malej pod tym katem,bo jedna faldka jej nie pasowala,a ta wyslala list do szpitala z prosba o przeswietlenie...Tam sprawdzil mala pediatra i wyszlo ze wszystko jest OK, w efekcie czego USG nie robili.

Do góry