reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

masaż niemowląt

Witam!
Chciałabym podjąć temat masażu u niemowląt...Czy uważacie, że to odpowiednie? Czy szkodzi to maluszkom? Słyszałam ostatnio o masażach uspokajających dla dzieci ciekawa jestem co myślą o tym mamy, które naprawdę się na tym znają...Przede wszystkim chodzi mi o to...czy jest to bezpieczne?

reklama
To znaczy, co czy jest bezpieczne? Masaż? Jak najbardziej :-) Pod warunkiem, że robisz to z wyczucien i delikatnie. Poza tym to świetny sposób na relaks i dla ciebie i dla malucha. Wzmacnia uczucie bliskości i uspokaja :-) Jak moja dziumka była niemowlakiem bardzo często ją masowałam i robiłam nieskomplikowane ćwiczenia, także dlatego, że miała trochę problemów z mięśniami

Do góry