reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Hmmm, zapytałabym lekarza. Ja mam tylko kilka dni różnicy, więc bez znaczenia. U Ciebie wychodzi więcej....
Mnie lekarz zawsze brał termin om. Usg na różnych etapach ciazy różnie pokazuje.
Cora z usg na 17 czerwca, om 24 czerwca urodzona 27 czerwca.
Syn z usg 1 listopad, z om 11 listopad urodzony 6 listopada ale do dzis mysle ze za wczesnie pojechałam i porod byl wymuszony bardziej.
Ale nie ma reguły...u mnie om jakos tak blizej bylo bo rozmiary dzieci zawsze były duże stad szybkie terminy z usg.

Ja siedze na dworze i oddycham po dzisiejszej akcji [emoji23] jeszcze malo zelaza mam moze to tez cos sprowokowalo,ale bardziej sadze,ze to stanie na słońcu

Mnie tez czesto brzuch boli przy kichaniu.
Nie mieszkam w Polsce. U nas jesli chodzi o wizyty w ciazy to calkiem inaczej to wyglada niz w pl. Badanie ginekologiczne jest tylko przy pierwszej wizycie, a pozniej popiero pod koniec ciazy. Usg przysluguja tylko 3. No chyba, ze sa wskazania, to wtedy czesciej. Ja bede miala dodatkowe usg za jakies 2 tyg ze wzgledu na szyjke macicy. Wizyta lekarska polega na sprawdzeniu wagi, cisnienia i sprawdzeniu tetna dzidziusia

Nie mieszkam w Polsce. U nas jesli chodzi o wizyty w ciazy to calkiem inaczej to wyglada niz w pl. Badanie ginekologiczne jest tylko przy pierwszej wizycie, a pozniej popiero pod koniec ciazy. Usg przysluguja tylko 3. No chyba, ze sa wskazania, to wtedy czesciej. Ja bede miala dodatkowe usg za jakies 2 tyg ze wzgledu na szyjke macicy. Wizyta lekarska polega na sprawdzeniu wagi, cisnienia i sprawdzeniu tetna dzidziusia
No u nas tez w Polsce jest usg według ustawy 3 razy ,takze to samo chyba,ze lekarz jest uprzejmy to zrobi czesciej

Boże co za dzień...
Łeb mnie boli, spać się chce, płacz i dzidzia w brzuchu musiała ze mną dużo stresów przeżyć.
Najpierw od rana nie mogłam dospać bo się stresowałam tym przedszkolem. Później podczas porannej toalety zauważyłam u młodego zaschniętą krew w uchu. Pokłosie wczorajszej sytuacji która do końca nie wiem jak wyglądała. Młody wysiadł z auta i jak zawsze pobiegł zamknąć bramę i najprawdopodobniej brama mu się odbiła i porządnie uderzyła. Za uchem ma rozcięcie na 1cm, nie wiem jak głębokie bo nie bardzo dał sobie obejrzeć. Krew za bardzo nie leciała on się uspokoił po naklejeniu plasterka i popołudnie zachowywał się normalnie, a rano ta krew.... Nie wiem czy wczoraj jej nie zauważyłam czy co.
Odprowadzenie do przedszkola oczywiście z płaczem i ja głupia w tej pracy nic nie zjadłam, nic nie mogłam skupić się i cały czas myślałam o przedszkolu na zmianę z tą krwią w uchu (czytanie internetu nie poprawiało sytuacji).
Decyzja żeby się zwolnić o 13 odebrać młodego i na sor jechać bo niech kurde sprawdzą, czy przez głupią matkę co nie przypilnowała dziecko nie będzie głuche. Tam godzina czekania a lekarz dupny, powiedział że rana nic takiego i że trzeba by sprawdzić ucho w środku wziernikiem ale on tego nie zrobi bo dziecko nie da się zbadać (młody ryczy i panika jak tylko widzi lekarza), więc da skierowanie do poradni laryngologicznej chociaż on nie wie jak go zbadają (ale w domyśle niech się oni męczą).
Oczywiście o otwartej poradni o tej godzinie mogliśmy zapomnieć. Stres trochę ze mnie zszedł bo młody zachowuje się normalnie, na ucho słyszy, nie widać żeby go coś bolało. Lekarz w zasadzie powiedział że jego zdaniem nic nie wyjdzie, ale żeby to ucho sprawdzić, więc jutro na spokojnie się umówię. O 118 udało mi się coś przełknąć.

reklama
U mnie badania ginekologiczne robią dopiero na koniec ciąży. W poprzedniej ciąży tu prowadzonej miałam tylko dwa usg - ok 12 tygodnia I po 30 tygodniu. Teraz podobno mam mieć jedno więcej, po 20 tygodniu, które przysługiwać mi ma ze względu na wiek. Na razie czekam na pierwsze usg.

Do góry