reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
reklama
@Adeline89

Mam niedoczynność (tzn. w ciąży mi wyszedł podwyższony TSH, przed ciążą było ok) i farmaceutka w aptece mnie nastraszyła, że powinnam zapytać endokrynologa... A że mam go na kartę medyczną, to dzisiaj zapytam :) Chodzi o to, że jod może szkodzić także przy niedo (tak mi babka powiedziała w aptece) i że w ciąży decyzję powinien podjąć endo. Niech więc podejmie :D Chciałabym też skierowanie nie tylko na TSH, ale na pozostałe hormony i przeciwciała tarczycy (bo wyczytałam, że też powinno się je skontrolować), a u ginekologa o tym zapomniałam....

Poza tym mam niecny plan w ten sposób wyciągnąć chłopa na zakupy :)

@Adeline89

Mam niedoczynność (tzn. w ciąży mi wyszedł podwyższony TSH, przed ciążą było ok) i farmaceutka w aptece mnie nastraszyła, że powinnam zapytać endokrynologa... A że mam go na kartę medyczną, to dzisiaj zapytam :) Chodzi o to, że jod może szkodzić także przy niedo (tak mi babka powiedziała w aptece) i że w ciąży decyzję powinien podjąć endo. Niech więc podejmie :D Chciałabym też skierowanie nie tylko na TSH, ale na pozostałe hormony i przeciwciała tarczycy (bo wyczytałam, że też powinno się je skontrolować), a u ginekologa o tym zapomniałam....

Poza tym mam niecny plan w ten sposób wyciągnąć chłopa na zakupy :)
Mnie tak samo nastraszyla,ale to przy nadczynność jodu nie wolno,a przy niedoczynności mozna pytalam endo

A I ten lekarz dojezdza z Kòrnika, wiec jak ktoras ma niedaleko to polecam. Kopyra sie nazywa I ma certyfikat. Moj lekarz prowadzacy ciaze tez ma dodatkowo prywatna praktyke w Poznaniu wiec jak cos tez polecam.

Właśnie siedzę i pracuję w domku :) I przerwa na drugie śniadanie i forum. Później mam kosmetyczkę (Stópki) i endokrynologa.

Czy któraś jako preparat bierze Doppel Hertz Mama Premium?

Ja je mam. I w zasadzie są ok. Bo mdłości miałam też jak ich chwilę nie brałam (bo myślałam że to może po nich).

Ależ zazdroszczę 2 trymestru. U mnie dopiero początek 10 tyg...

@Papillonek1980 Ja też będę miała prenatalne na NFZ Ale będzie robił mój doktorek i napewno porządnie zrobi bo zawsze się przyklada-wiec to też pewnie kwestia lekarza i jego podejścia.

Witam dziewczyny postanowiłam się dziś odezwać dlatego że wiele z was będzie wykonywać badania prenatalne. W styczniu tego roku pierwsze badanie prenatalne szok dziecko z bezczaszkowiem, bezmozgowiem, wątroba poza brzuszkiem. Dziewczyny nie wpisujcie tej choroby w neta obrazy są drastyczne.
A mam zdrowa córkę.. Słowo aborcja tak straszne dla mnie a jednak zrobiłam to. Piszę to nie po to żeby straszyć a po to żebyście wiedziały że jest forum o terminacji że można się mnie o parę spraw zapytać. Jeśli będę wiedzieć to odpisze.
Życzę oczywiście samych dobrych wieści..
A teraz cd mojej historii krzyczała że nigdy wiecej ciąży dzieci a jutro mam badanie prenatalne. Trzymajcie za nas kciuki. Pamiętajcie nie jesteście same. Mi pomogły obce kobitki. Pozdrawiam i przepraszam jeśli kogoś przestraszyłam

reklama
Ja je mam. I w zasadzie są ok. Bo mdłości miałam też jak ich chwilę nie brałam (bo myślałam że to może po nich).

Ależ zazdroszczę 2 trymestru. U mnie dopiero początek 10 tyg...

@Papillonek1980 Ja też będę miała prenatalne na NFZ Ale będzie robił mój doktorek i napewno porządnie zrobi bo zawsze się przyklada-wiec to też pewnie kwestia lekarza i jego podejścia.
Zleci i zaraz będzie drugi trymestr [emoji6] niedawno testami się chwaliłyśmy, a tu już takie dzieciątka !!!

Też miałam na NFZ jednak lekarz wymęczył, już mój mąż mówił że mu długo było i tyle razy wszystko pokazywał [emoji6]

Do góry