Mamafasolki
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A czemu zielone swiatelko? Masz niedoczynnośc czy nadczynosc?@aga6 jak dostanę zielone światło od endo i będzie w aptece, to ja także
Mnie tak samo nastraszyla,ale to przy nadczynność jodu nie wolno,a przy niedoczynności mozna pytalam endo@Adeline89
Mam niedoczynność (tzn. w ciąży mi wyszedł podwyższony TSH, przed ciążą było ok) i farmaceutka w aptece mnie nastraszyła, że powinnam zapytać endokrynologa... A że mam go na kartę medyczną, to dzisiaj zapytam Chodzi o to, że jod może szkodzić także przy niedo (tak mi babka powiedziała w aptece) i że w ciąży decyzję powinien podjąć endo. Niech więc podejmie Chciałabym też skierowanie nie tylko na TSH, ale na pozostałe hormony i przeciwciała tarczycy (bo wyczytałam, że też powinno się je skontrolować), a u ginekologa o tym zapomniałam....
Poza tym mam niecny plan w ten sposób wyciągnąć chłopa na zakupy
Właśnie siedzę i pracuję w domku I przerwa na drugie śniadanie i forum. Później mam kosmetyczkę (Stópki) i endokrynologa.
Czy któraś jako preparat bierze Doppel Hertz Mama Premium?
Zleci i zaraz będzie drugi trymestr [emoji6] niedawno testami się chwaliłyśmy, a tu już takie dzieciątka !!!Ja je mam. I w zasadzie są ok. Bo mdłości miałam też jak ich chwilę nie brałam (bo myślałam że to może po nich).
Ależ zazdroszczę 2 trymestru. U mnie dopiero początek 10 tyg...
@Papillonek1980 Ja też będę miała prenatalne na NFZ Ale będzie robił mój doktorek i napewno porządnie zrobi bo zawsze się przyklada-wiec to też pewnie kwestia lekarza i jego podejścia.