reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Jeej dziewczyny. Jak sie bardzo boicie SN to nie jest problemem zalatwic zaswiadczenie od psychiatry.. nie oszukujmy sie. Myslalam ze kazdy o tym wie. Znam wiele przypadkow ktore tak robily. Od psychiatry nie podwazaja bo sie boją.

Ja do niczego nie namawiam ale jak ktos sie bardzo boi sn to jest to do rozwiazania
Bo kto ci udowodni,ze glowe ma sie chora [emoji23] ogolnie najtrudniej jest podwazyc psychiatre nie ktorzy nawet jak zabijaja udaja nie poczytalnych w psychiatryku troche od siedzą i na wolność

reklama
A nie wystarczy pogadać z ginekologiem swoim??? Czemu kobiety zawsze pod górkę mają? Jak twój lekarz prowadzący widzi, że się boisz to on powinien zdecydować po rozmowie z pacjentka, dajmy jeszcze położna, a nie kobieta ma chodzić i szukać
Jeżeli rodzisz u niego to moze tak da rade.. nie wiem..

2 dni Was nie czytałam i cały ranek nadrabiam :szok:

Na tapecie to co mnie najbardziej interesuje czyli sn vs cc. Pierwszy poród miałam cc i nie ukrywam że drugi też chciałabym tak. Powrót do sprawności to masakra, ale jakoś świadomość tego co może pójść nie tak przy sn mnie przeraża. Za bardzo się chyba boję ale jeszcze nie rozmawiałam o tym z lekarzami...

Wyprawkę kompletowac będę pewnie gdzieś w okolicach 30 tygodnia, wcześniej nie ma sensu. W grudniu będą przeceny to się można obkupić na działach dziecięcych. Co do wózka nie mam pojęcia, swój 3w1 sprzedałam praktycznie wcale nie korzystając ze spacerówki. Mam za to kolejną spacerowe babydesign z której byłam bardzo zadowolona. 3w1 pewnie na jakąś używkę będę polowała. Z must have to na pewno leżaczek bujaczek bo nam się super sprawdził - córka była bardzo absorbująca i bym nie miała jak posprzątać ani zrobić obiadu. Kosmetyki to od początku babydream uzywamy, jestem przeciwniczką emolientów jeśli nie ma wskazań. Babydream ma bardzo dobry skład.

A to przed porodem trzeba takie zaświadczenie zalatwic tak? W ktorym ta kolezanka miesiacu?
Już miała cc 9 lipca. A po zaświadczenie była jakoś miesiąc przed porodem. Bo widziałam się z nią 2 miesiące przed to jeszcze nie miala. I to nie tylko jedna. Kilka tak jeździło po takie zaświadczenie. Opowiadały dlaczego się boja i dostawaly .

Witam
Witam nowe mamusie :)

Ja dzis cala w stresie przed prenetalnymi ....

Bedzie dobrze! Trzymam kciuki!
Ja bede kombinować, bo jak odklei mi sie siatkówka będę zwyczajnie ślepa. :( Rany, jeszcze nie wzięłam skierowania do okulisty...

4 kg to jeszcze ujdzie, pewnie część to woda zatrzymana w organizmie.
@Papillonek1980 masz problemy ze wzorkiem?

Ja mialam laserowa korekte wzroku, troche sie martwie, czy nic sie nie stanie ze wzrokiem po porodzie, bo bardzo chcialabym rodzic silami natury. Czytalam, ze laserowa korekcja moze byc wskazaniem do cesarki ale chcialabym tego uniknac, choc gdybym miala miec problemy zw zwrokiem, to nie wiem czy wart ryzykowac...

W ogole to zamowilam inne witaminy. Tak doczytalam ten femibion i ma sredni sklad.. teraz bede brala doppeherz mama premium. Tanszy i lepszy ;-)

Dziewczyny a czemu Wy bierzecie witaminy? Macie słabe wyniki?

Witaminy od poczatku ciazy zalecila mi moja pani doktor mimo dobrych wynikow - mowi, ze nie jestesmy w stanie z jedzenie pobrac wielu niezbednych - szczegolenie w ciazy - witamin i skladnikow mineralnych, dlatego zaleca sie ich suplemetnacje.

reklama
Do góry