reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
reklama
W ogole to zamowilam inne witaminy. Tak doczytalam ten femibion i ma sredni sklad.. teraz bede brala doppeherz mama premium. Tanszy i lepszy ;-)
Ja mam dopelz herz premium od początku mozna go brać,ale kurcze jak zaczynam brać witaminy to wcale na kibelek nie chodze ,chyba przez to zelazo w nich. Femibion tez mam kosztuje jeszcze raz tyle dopel 30 a femibion 60 masakra, tamten wybiore chyba pod koniec

Jeej dziewczyny. Jak sie bardzo boicie SN to nie jest problemem zalatwic zaswiadczenie od psychiatry.. nie oszukujmy sie. Myslalam ze kazdy o tym wie. Znam wiele przypadkow ktore tak robily. Od psychiatry nie podwazaja bo sie boją.

Ja do niczego nie namawiam ale jak ktos sie bardzo boi sn to jest to do rozwiazania
Z tego, co wiem, to niekoniecznie .. Zależy co jest na tym zaświadczeniu:)

A nie wystarczy pogadać z ginekologiem swoim??? Czemu kobiety zawsze pod górkę mają? Jak twój lekarz prowadzący widzi, że się boisz to on powinien zdecydować po rozmowie z pacjentka, dajmy jeszcze położna, a nie kobieta ma chodzić i szukać
Mój ginekolog zignorował moje obawy. I sam mnie straszył że duży dzieciak. I mówił że nie widać żebym się bała. Do samego końca mnie trzymal w niepewności. Nawet tydzień przed terminem kazał mi przyjechac na ocenę wagi i wyszło mu 4250 i dalej twierdził że to nie jest wskazanie. Wpisał skierowanie do szpitala w dniu terminu i powiedział że to ordynator będzie decydował czy zrobić cc czy nie. Chociaż na skierowaniu pisalo że zgłosić się do planowanego cc z powodu dużej wagi płodu. I na koniec jeszcze mi powiedział czy się nie boję ze jak będą mnie ciąć to mogą dziecko skaleczyc albo coś obciąć bo i tak się zdarzyło.

Bedzie dobrze! Trzymam kciuki!

@Papillonek1980 masz problemy ze wzorkiem?

Ja mialam laserowa korekte wzroku, troche sie martwie, czy nic sie nie stanie ze wzrokiem po porodzie, bo bardzo chcialabym rodzic silami natury. Czytalam, ze laserowa korekcja moze byc wskazaniem do cesarki ale chcialabym tego uniknac, choc gdybym miala miec problemy zw zwrokiem, to nie wiem czy wart ryzykowac...
Też miałam korektę, w Warszawie i po 10 mcach poszła mi wada. :( Reklamacja do pół roku tylko. Zrobili mi zabieg 3 mce po porodzie, choć powinno się odczekać min.rok! Wiedzieli, że karmię piersią, że 3 mce temu miałam cesarkę. Nie, nikt mi nic nie powiedział, nawet słowem się nie zająknął. :( Przecież poczekałabym. Niestety, nie wiedziałam. Dawałam kiedyś 3500/oko plus kwalifikacja 250 plus leki po, dojazd i noclegi.

Nie warto było.

Mam wadę, zwapnienia i odklejanie się siatkówki. Generalnie masakra na dnie oka.

Zależy gdzie. Całe miasto chodzi do jednej babki i ona mówiła że jak się będzie rodzić w tym mieście to każdy szpital przyjmie.
Wiem, że są szpitale, że zależy co jest i kto to wpisał...
Poza tym jeśli tylko będzie można to sn ma przewagę nad cc chyba w prawie każdym aspekcie... Nawet ból czy dyskomfort.... Nie oszukujmy się poród i połóg to nie super sprawa, ale w kobietach siła :)
Moja koleżanka po cc bardzo źle i długo dochodziła do siebie... Druga po dwóch sn śmigała kilka godzin po...

Powiem inaczej : jestem przeciwna załatwianiu czegokolwiek na siłę, bez wskazań. Bo niestety to obija się rykoszetem na wszystkich rodzących. Jak w morzu zaświadczeń wybrać te faktycznie słuszne? Rzutem na taśmę?

Psychiatra - jak długo chodzisz, jakie leki, jakie inne formy wsparcia? Próbowałaś terapii? Czy i kiedy miałaś atak paniki? Straciłaś przytomność? Gdybym była lekarzem to pytałabym o to :)

Proszę nie przekonujcie mnie tylko że lewe zaświadczenia są słuszne...

Dziewczyny a czemu Wy bierzecie witaminy? Macie słabe wyniki?
Jest w nich kwas foliowy, DHA a i witaminy przy tak slabym apetycie nie zaszkodzą
Ja mam dopelz herz premium od początku mozna go brać,ale kurcze jak zaczynam brać witaminy to wcale na kibelek nie chodze ,chyba przez to zelazo w nich. Femibion tez mam kosztuje jeszcze raz tyle dopel 30 a femibion 60 masakra, tamten wybiore chyba pod koniec
No zelazo moze powodowac zaparcia.

Wiem, że są szpitale, że zależy co jest i kto to wpisał...
Poza tym jeśli tylko będzie można to sn ma przewagę nad cc chyba w prawie każdym aspekcie... Nawet ból czy dyskomfort.... Nie oszukujmy się poród i połóg to nie super sprawa, ale w kobietach siła :)
Moja koleżanka po cc bardzo źle i długo dochodziła do siebie... Druga po dwóch sn śmigała kilka godzin po...

Powiem inaczej : jestem przeciwna załatwianiu czegokolwiek na siłę, bez wskazań. Bo niestety to obija się rykoszetem na wszystkich rodzących. Jak w morzu zaświadczeń wybrać te faktycznie słuszne? Rzutem na taśmę?

Psychiatra - jak długo chodzisz, jakie leki, jakie inne formy wsparcia? Próbowałaś terapii? Czy i kiedy miałaś atak paniki? Straciłaś przytomność? Gdybym była lekarzem to pytałabym o to :)

Proszę nie przekonujcie mnie tylko że lewe zaświadczenia są słuszne...
Ja nie powiedzialam ze sa sluszne. Ale duzo dziewczyn ma naprawde duze leki przed porodem sn i co? Miala brac leki i leczyc sie na to przed ciaza? Te lęki pojawiaja sie najczesciej jak juz jestesmy w ciąży.

reklama
Dlatego ja po okropnym 1 porodzie i drugim z " opłacona" położna tym razem chyba zdecyduje się na prywatna klinike
Sprawdź tylko czy jak będzie problem lub konieczność cc to zrobią to... Część moich koleżanek rodziła w małym szpitalu i jak coś się działo, to one tam, a dzidzia 40 km dalej...

Do góry