reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Mielone z ziemniakami i ogórkami..... ależ bym zjadła. . Jakby mi ktoś zrobił nienawidzę gotować. Ale mąż jak na złość całe dni w pracy...

Ja generalnie w pierwszej ciazy ( tzn drugiej bo pierwsza cp) też nie liczyłam się z kosztami. Jeszcze podczas starań wydawała mnóstwo kasy (monitoring cyklu to 50 zł za każde usg a trzeba ok 4 plus wizyty i badania). Najważniejsze było dla mnie żeby mieć dziecko.
Teraz generalnie też. Ale staram się jakoś kombinować i np po cześć leków chodzić do rodzinnego ( np luteina refundowane bo od giną na 100%) czy skierowania te które może. Mam też abonament w kilku placówkach (pzu) i korzystam...

reklama
Dziewczyny a ja tak z innej beczki, za miesiąc mój syn kończy 4 lata, jakieś pomysły na prezent? Rowerek ma, co prawda jeszcze biegowy, ale zmienić chcemy na wiosnę bo teraz i tak za dużo czasu na naukę nie będzie miał. Hulajnoge też ma.. Więc generalnie nie wiem :no::confused2:

Ja też, jak już sie obudzę to koniec,już nie zasypiam. Najgorzej jak to sie stanie po 3,do 6 leżę w łóżku i w pracy siedzę jak potłuczona.

Dziewczyny. Mam prenatalne 31.08. A wizytę u ginekologa prowadzącego 30.08. Zastanawiam się czy nie przełożyć wizyty u mojego ginekologa po prenatalnych, ale następny wolny termin ma 10.09. Po jakim czasie po prenatalnych widzicie sie u swojego lekarza? Wcześniej bylam 30.07 na wizycie.
Ja mam prenatalne 27.08 a wizyte u gina 10.09 I sam mi takie daty wyznaczyl.

Dziewczyny a ja tak z innej beczki, za miesiąc mój syn kończy 4 lata, jakieś pomysły na prezent? Rowerek ma, co prawda jeszcze biegowy, ale zmienić chcemy na wiosnę bo teraz i tak za dużo czasu na naukę nie będzie miał. Hulajnoge też ma.. Więc generalnie nie wiem :no::confused2:
Właśnie... co kupić? Dzieci mają teraz wszystko i naprawdę to ciężka decyzja :unsure:

@Adeline89 heparyne mam refundowana, ale biore cleksan, nie neoparin. A badania krwi musze robic co2,3 tygodnie sprawdzac morfologie, panel watrobowy, krzepliwosc i tarczyce. A do tego co 3 tygodnie wymazy. Mam prywatnego gina i prywatne badania. Na nfz niestety sie nie dopchalam, ale i tak nie robiliby mi tak czesto badan

Boże, dostałam smsa. Popłakałam się ze szczęścia. Mam się zgłosić po odbiór wyników. To taki nasz tajny kod z lekarzem. Sms oznacza że wszystko jest ok., telefon z umówieniem na konsultacji i wizytę, coś poszło nie tak. Jestem taka szczęśliwa!!!
To lepsze niż wygrana w Totka!!! Zdrowa Niunia!!! Nawet płeć nie ma takiego znaczenia jak to, żeby było zdrowe! Hurrrraaaaa!!!!:yes:

@AngelMum diagnostyka nas tez pochlonela. Robilismy na raty, bo nas nie bylo stac. Ale to prawda, dzieci sa bezcenne i nie ma takich pieniedzy, jakich by sie dla nich nie znalazlo. A taki widok i cala reszta z tym zwiazana bezcenna...
IMG_20180821_121506.jpg

Załączniki

• IMG_20180821_121506.jpg
    IMG_20180821_121506.jpg
    77,6 KB · Wyświetleń: 228
reklama
@AngelMum diagnostyka nas tez pochlonela. Robilismy na raty, bo nas nie bylo stac. Ale to prawda, dzieci sa bezcenne i nie ma takich pieniedzy, jakich by sie dla nich nie znalazlo. A taki widok i cala reszta z tym zwiazana bezcenna...Zobacz załącznik 890210
Ahhh...jak ja czekam na taką nagrodę na te wszystkie cierpienia....musze mocno wierzyć,że teraz się uda !
Boże, dostałam smsa. Popłakałam się ze szczęścia. Mam się zgłosić po odbiór wyników. To taki nasz tajny kod z lekarzem. Sms oznacza że wszystko jest ok., telefon z umówieniem na konsultacji i wizytę, coś poszło nie tak. Jestem taka szczęśliwa!!!
To lepsze niż wygrana w Totka!!! Zdrowa Niunia!!! Nawet płeć nie ma takiego znaczenia jak to, żeby było zdrowe! Hurrrraaaaa!!!!:yes:
Cieszę się razem z Tobą [emoji6]

Do góry