reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Mnie lekarz nie mówił ile uderzeń, tylko że jest ok.
Właśnie zauważyłam że Pregnalife pokazuje mi że jestem w 4 mies! Niby weszłam dopiero w 13 tydz. To już 4 mies?
Dlatego zawsze jak się mnie pytali który mies to odpowiadałam w tygodniach :)
Phi, brednie na patyku na tym Pregnalife :p

Jak sie chce poslugiwac miesiacami, to sie nie patrzy na tygodnie, tylko na date porodu :)
Kwasek, jesli pamietam, to masz ok. 20 lutego tp, prawda?
To po 20 sierpnia mozesz mowic, ze zaczelas 4 miesiac ciazy (3 pelne skonczone) :)

Ja tez wole poslugiwac sie tygodniami, ale niektorzy mowia: dobrze, dobrze, ale ktory to miesiac :D

reklama
Ależ się napchalam... korzystając z tego że pierwszy raz od tyg coś mi smakowało... zrobiłam sobie bulgoggi zawijane w naleśnik....

Też mi wygodniej tygodniami. Nawet jak kogoś pytam...

Co to takiego bulgogi???
To takie koreańskie danie. Kiedyś w Anglii robiłam sushi I moja szefowabyla koreanka. I ona robiła takie trochę inne bulgoggi.
Najpierw robię marynatę z sosu sojowego i octu ryżowego i cukru i czosnku -daje na oko. Potem kroję mięso w cieniutkie paseczki i mocze w marynacie (no chyba że mi się spieszy to wtedy nie). Potem na patelnię. Najpierw się dusi trochę z wodą a potem smaży. I ja to potem zawijam jak tortille tyle że w naleśnik. Kładę posiekaną sałatę lodowa i startą marchewkę, potem bulgoggi i zawijam. Pycha!!

reklama
Do góry