reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
A twoja lekarka ma ten certyfikat?

Ja w pierwszej ciąży miałam L4 chodzące, kontroli nie miałam, ale i tak się stresowałam trochę, że przyjdzie.

aga - można wychodzić do lekarza, do sklepu po podstawowe rzeczy, do apteki i w zasadzie tyle. O całą resztę ZUS się może przyczepić i trzeba się będzie tłumaczyć. Niestety, ale L4 chodzące nie daje prawa do robienia co się tylko chce i chodzenia gdzie się chce, wyjeżdżania itp. Wiadomo, że większość osób tak robi, ale trzeba się liczyć z tym, że mogą się tego czepiać.
Ma certyfikat.

No i na chodzacym mozna np jechac na dzialke/wyjazd ale podobno lepiej zglosic to do zusu i uargumentowac

reklama
A jak tak z innej beczki :happy: macie jakieś przeczucia co do płci dziecka? Chciałbyście już wiedzieć, czy jest Wam zupełnie obojętnie?? Wiadomo zdrowie najważniejsze, ale wkraczam powoli w etap intensywnego oglądania ubranek :-D

Ja mam przeczucia na dziewczynkę bo mam identyczne objawy jak w pierwszej ciąży

A ja tak dziewczyny z innej beczki w ogóle nie ciążowej wyskoczę ! Macie jakieś pasje ? Jeśli tak to jakie ? Moja to motoryzacja, od poprzedniej ciąży szycie, sprzątanie [emoji23] jakaś pedantyczna się zrobiłam tez od poprzedniej ciąży :p próbowałam robić na drutach ale średnio mi szło, lubię tez urządzać moje mieszkanie, coś zmieniać najchętniej cały czas [emoji85]

Ja dalej leżę ale taka mnie naszła ochota na pizzę na tortilli że chyba wreszcie wyjde z łóżka ;)
Macie l4 leżące czy chodzące? Jeśli chodzące to boicie się wychodzić z domu? Któraś z was miała w poprzedniej ciąży kontrolę z zusu? Bo się trochę cykam...
Ja mam lezace,ale mam zamiar prosic lekarza o chodzace,bo od wrzesnia dziecko musze do szkoly odstawiac. Ja mialam dwa razy chodzace i nikt nie byl tylko raz miałam wezwanie do zus na kontrolę, ale wiem,ze teraz częściej sprawdzają ,bo ludzie oszukuja, mozesz iść na miasto kup zawsze chleb czy cos zachowaj paragon i tyle powiedz,ze co głodna mialas byc [emoji6]

Witamy[emoji16] mało nas tutaj trochę, ale jakoś czasu mi brakuje, do tego mam znowu zatoki zawalone [emoji849] głowa mi pęka, macie sprawdzone sposoby???

Witam nową podwójna mamusie [emoji7] zawsze chciałam mieć bliźniaki, teraz już raczej brak szans, 4 nie planuje

Aga, dobrze, że skontrolowałas plamienia i dobrze, że to nic poważnego, plamienie nie mam, ale jak za długo pochodzę to brzuch się stawia

A ja tak dziewczyny z innej beczki w ogóle nie ciążowej wyskoczę ! Macie jakieś pasje ? Jeśli tak to jakie ? Moja to motoryzacja, od poprzedniej ciąży szycie, sprzątanie [emoji23] jakaś pedantyczna się zrobiłam tez od poprzedniej ciąży [emoji14] próbowałam robić na drutach ale średnio mi szło, lubię tez urządzać moje mieszkanie, coś zmieniać najchętniej cały czas [emoji85]
Ja tez lubie miec porzadek inaczej krzycze [emoji23] moi maja mnie dość jak wchodza z dworu pilnuje czy mają czyste stopy [emoji23] ale za to syn jest wychowany dobrze nie wstyd mi jak gdzies jade, bo w zyciu w buciorach komuś do domu nie wejdzie tylko sciaga od razu. Ostatnio byliśmy na grillu i te dzieci szwagierki wbiegaly do szwagra domu w butach a moj za każdym razem sciagal mimo,ze nikt mu nie kazal. On sam zresztą jak zaprasza kolegów prosi o sciaganie butow, sprząta po sobie, nie musze mu zwracac uwagi ,chyba po mamusi nawyk dostal [emoji23]

reklama
Ja też już mam ochotę coś malutkiego kupić ale obiecałam sobie że dopiero jak skończę 12 tydzien i przede do tej bezpieczniejszej fazy ciąży to coś kupię. Ja w nasywoma sobotę jadę na urlop do Polski na 3 tygodnie i się zastanawiam czy iść sobie w ostatnim tygodniu w Polsce na usg o płeć czy umówić się tutaj od razu jak wrócę. Ostatni tydzień urlopu to będzie 14 tydzien ciąży. Polozna mówiła że najlepiej patrzeć po 15 tyg. A miała którąś z was tak w poprzednich ciazach że z usg wyszło co innego niż przy porodzie? Ciocia mojego narzeczonego miała z usg dziewczynkę i aż do ostatniego usg było pewne że dziewczynka a tu poród i się okazało że wyszedł chłopak...
Znam przypadek że do porodu miała być parka, bliźniaki chłopiec i dziewczynka. Wyobraźcie sobie zaskoczenie rodziców na sali porodowej. Pierwsze dziecko dziewczynka... drugie...dziewczynka... byli w niezłym szoku.

Do góry