reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Jak powiesz,ze bylas u lekarza na wynikach to musisz podac placowke itp oni sprawdza, wiec lepiej nie klamac jak nie bylas, a tak sobie paragon zostaw z zakupow jak gdzies jezdziesz.
W dwóch ciążach byłam na zwolnieniu praktycznie od samego początku i nigdy nie miałam żadnej kontroli i też nigdy nie słyszałam by ktoś miał... aż ja sie teraz zaczęłam zastanawiać

reklama
W dwóch ciążach byłam na zwolnieniu praktycznie od samego początku i nigdy nie miałam żadnej kontroli i też nigdy nie słyszałam by ktoś miał... aż ja sie teraz zaczęłam zastanawiać
Raczej nie kontroluja, ale roznie teraz bywa czasy sie zmieniają,wiem,ze najwieksze kontrolę maja te co prowadza swoje firmy. No i pradodawca moze cie skontrolować lub zgłosić do zus z prosba o kontrolę,ale tez mało kto to robi

A najlepsze,ze byliśmy na wakacjach ekipa i ciotka moja byla 34 lat w meza wieku ,my planowalismy tam ciążę, ona wrocila i do dzis @ nie ma i w sumie robiła dawno test neg wyszedl jak nie dostala miesiączki i nie powtórzyła jeszcze,a dalej nie ma ciekawe czy razem w ciąży nie będziemy chodzić, ostatnio tez razem nam przypadlo ja listopad 11 a ona października 30 tego samego roku [emoji23] tyle ,ze jej bedzie trzecie i nie planowane

Co do kontroli - ja nie miałam i żadna z moich znajomych z pracy nie miała, ale np. żona kuzyna mojego P. miała 3 kontrole w jednej ciąży - 2 jak miała L4 leżące i jedną jak miała L4 chodzące. Tak więc może być różnie, nie wiem, jakie ZUS ma kryteria wyboru.

Co do pomyłek na USG w określaniu płci - moja daleka kuzynka rodziła 13 lat temu. Całą ciążę mówili, że będzie dziewczynka, a urodził się chłopczyk. Też się nieźle zdziwili:)

reklama
Co do kontroli - ja nie miałam i żadna z moich znajomych z pracy nie miała, ale np. żona kuzyna mojego P. miała 3 kontrole w jednej ciąży - 2 jak miała L4 leżące i jedną jak miała L4 chodzące. Tak więc może być różnie, nie wiem, jakie ZUS ma kryteria wyboru.

Co do pomyłek na USG w określaniu płci - moja daleka kuzynka rodziła 13 lat temu. Całą ciążę mówili, że będzie dziewczynka, a urodził się chłopczyk. Też się nieźle zdziwili:)
Mojej szwagierce tez mowili,ze dziewczynka do konca ciazy a chłopak byl.
Moze zone kuzyna ktos zglaszal do zus.

Do góry