reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Znam przypadek że do porodu miała być parka, bliźniaki chłopiec i dziewczynka. Wyobraźcie sobie zaskoczenie rodziców na sali porodowej. Pierwsze dziecko dziewczynka... drugie...dziewczynka... byli w niezłym szoku.
Dlatego chyba na wyprawkę zdecyduje się na neutralne ubranka [emoji14] i pokoik też neutralny. A jak już się urodzi to wtedy będę mogła kupować niebieskie albo różowe :). W ogóle to dzisiaj sobie zdałam sprawę ze chyba mam taką fazę na chłopaka bo od kad jestem na zwolnieniu to non stop oglądam rodzinkę.pl :D

reklama
Ja mam lezace,ale mam zamiar prosic lekarza o chodzace,bo od wrzesnia dziecko musze do szkoly odstawiac. Ja mialam dwa razy chodzace i nikt nie byl tylko raz miałam wezwanie do zus na kontrolę, ale wiem,ze teraz częściej sprawdzają ,bo ludzie oszukuja, mozesz iść na miasto kup zawsze chleb czy cos zachowaj paragon i tyle powiedz,ze co głodna mialas byc [emoji6]
Jak wygląda takie wezwanie do ZUS? Jest kontrola? Pytają dlaczego masz L4?

Ja z córka w ciąży napisałam na ścianie Wiktoria w senie miałam takie naklejki naścienne. Mówię a tam najwyżej przykleje coś jeszcze i będzie Wiktor. Ale miałam usg u dwóch lekarzy za każdym razem była dziewczynka więc no dla mnie dziwne jak to może taka pomyłka być [emoji12]

A ja tak dziewczyny z innej beczki w ogóle nie ciążowej wyskoczę ! Macie jakieś pasje ? Jeśli tak to jakie ? Moja to motoryzacja, od poprzedniej ciąży szycie, sprzątanie [emoji23] jakaś pedantyczna się zrobiłam tez od poprzedniej ciąży :p próbowałam robić na drutach ale średnio mi szło, lubię tez urządzać moje mieszkanie, coś zmieniać najchętniej cały czas [emoji85]
Ja uwielbiam malować dotychczas nie miałam zbytnio na to czasu ale chce nadrobić i zająć się portretami przede wszystkim :)

Ja z córka w ciąży napisałam na ścianie Wiktoria w senie miałam takie naklejki naścienne. Mówię a tam najwyżej przykleje coś jeszcze i będzie Wiktor. Ale miałam usg u dwóch lekarzy za każdym razem była dziewczynka więc no dla mnie dziwne jak to może taka pomyłka być [emoji12]
No właśnie dziwne ale się zdarzają. Ta ciocia od mojego narzeczonego to nie że 30 lat temu rodziła, tylko 4 lata temu. Więc nie tak dawno. Dlatego już mój mówi że on nie będzie ryzykować i nie kupujemy nic takiego co by świadczyło o płci [emoji14]

Jak wygląda takie wezwanie do ZUS? Jest kontrola? Pytają dlaczego masz L4?
Wysylaja ci pismo z data stawienia sie, i pytaja ciebie jak sie czujesz co i jak,a pozniej jedziesz na badanie i ginekolog zlecony od nich cie bada i tyle, moim zdaniem nic ci nie zrobią przeciez nagle ciezarnej po ilus miesiącach l4 nie wysla do pracy

No właśnie dziwne ale się zdarzają. Ta ciocia od mojego narzeczonego to nie że 30 lat temu rodziła, tylko 4 lata temu. Więc nie tak dawno. Dlatego już mój mówi że on nie będzie ryzykować i nie kupujemy nic takiego co by świadczyło o płci [emoji14]
A chodzila do jednego lekarza? Może niektórzy mają problem z oceną hehe ubranka kocyki też miałam w większości różowe. Więc by sie najwyżej odłożyło i kupiło pare rzeczy niebieskich. A wózek co dziwne miałam niebiesko czarny więc bardziej w kolorach chłopięcych ale taki mi się spodobał. Nie wiem chyba miałam w tamtej ciąży jakiś dziwny gust, że taki dla dziewczynki kupiłam.

Dlatego chyba na wyprawkę zdecyduje się na neutralne ubranka [emoji14] i pokoik też neutralny. A jak już się urodzi to wtedy będę mogła kupować niebieskie albo różowe :). W ogóle to dzisiaj sobie zdałam sprawę ze chyba mam taką fazę na chłopaka bo od kad jestem na zwolnieniu to non stop oglądam rodzinkę.pl :D
Ja mam pokoj stoi jeden wolny od tamtego roku pomalowany na zielono takze nic nie szkodzi czy dziewczynka czy chlopak doda sie dodatki i bedzie ok

Wysylaja ci pismo z data stawienia sie, i pytaja ciebie jak sie czujesz co i jak,a pozniej jedziesz na badanie i ginekolog zlecony od nich cie bada i tyle, moim zdaniem nic ci nie zrobią przeciez nagle ciezarnej po ilus miesiącach l4 nie wysla do pracy
Wiem wiem. Pytam bo nigdy nie byłam na L4 dopiero teraz jestem dlatego dla mnie to wszystko jest nowe

reklama
A chodzila do jednego lekarza? Może niektórzy mają problem z oceną hehe ubranka kocyki też miałam w większości różowe. Więc by sie najwyżej odłożyło i kupiło pare rzeczy niebieskich. A wózek co dziwne miałam niebiesko czarny więc bardziej w kolorach chłopięcych ale taki mi się spodobał. Nie wiem chyba miałam w tamtej ciąży jakiś dziwny gust, że taki dla dziewczynki kupiłam.
A nie wiem nawet czy do jednego chodziła. Ale w każdym razie wolę neutralne rzeczy. A wózki mi się bardzo podobają szare. Teraz koleżanka taki fajny kupiła.

Do góry