reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Tylko ze to usg robia tylko w kilku placowkach.. ja bede miala w Warszawie na Chmielnej a tam jest poradnia ginekologiczna wiec moze maja lepszy sprzet.

Tak czy siak na 90% zrobie te badania tez u mojej gin.

A z wyprawką kazdy robi jak.uwaza ;-) przy corce szybko wszystko mialam a teraz poczekam pewnie do 25/30tc. Bo boje sie ze jakby cos sie tfu tfu tfu stalo to te rzeczy beda mi tylko dawaly zle wspomnienia.
Ale staram sie juz byc dobrej mysli!!!

Co do prenatalnych
Mój okres tez warszawski i dziwne bo mamy dwie sprzeczne informacje

reklama
@aga6 wez nospe, dorzuc progesteronu i polez troche. Wiem, ze to trune, bo mam 6 mczne niemowle w domu, ale do wykonania. Po prostu pooszczedzaj sie. W razie co niech gin sie wypowie. Ja krwawie od 8tc. Wiem, ze to stresujace, ale kontrolowac trzeba czy sie krwiak nie robi i czy lozysko sie nie odkleja

Ja dalej leżę ale taka mnie naszła ochota na pizzę na tortilli że chyba wreszcie wyjde z łóżka ;)
Macie l4 leżące czy chodzące? Jeśli chodzące to boicie się wychodzić z domu? Któraś z was miała w poprzedniej ciąży kontrolę z zusu? Bo się trochę cykam...

Ja dalej leżę ale taka mnie naszła ochota na pizzę na tortilli że chyba wreszcie wyjde z łóżka ;)
Macie l4 leżące czy chodzące? Jeśli chodzące to boicie się wychodzić z domu? Któraś z was miała w poprzedniej ciąży kontrolę z zusu? Bo się trochę cykam...
Przy chodzacym mozna wychodzic xD

Chodzące zawsze miałam w każdej ciąży mimo,że musiałam leżeć. Wychodzę, wyjeżdżamy na jakieś mniejsze wypady z mężem i nie przejmuje się niczym. [emoji3]

Dzień dobry dziewczyny. Ciężko Was nadrobić po nocnej przerwie :)

Ja z wyprawki mam najważniejsze, po starszych corkach - chusty tkane. Wózka nie planuje kupować, wolę chusty.
Ubrania pewno na końcówce będę kupować, może coś uszyje. Ale ja lubię wersję minimalistyczna. A, i mam jeszcze pieluszki wielorazowe więc i tu już nie mam potrzeby nic uzupełniać, chyba, że jeszcze coś doszyję.
Co do płci - nie wiem czy mi powiedzą na pierwszym usg w okolicy 12 tygodnia, a później nie wiem czy będę mieć usg przed 30 tyg. Pomimo tego, że mam już 4 córy, to łatwiej mi znaleźć imię dla dziewczynki niż dla chłopca, ale akurat z wyborem imienia mi się nie spieszy; najmlodsza córa dopiero po porodzie wybrała sobie imię, z tych które mieliśmy do wyboru

Tylko ze to usg robia tylko w kilku placowkach.. ja bede miala w Warszawie na Chmielnej a tam jest poradnia ginekologiczna wiec moze maja lepszy sprzet.

Tak czy siak na 90% zrobie te badania tez u mojej gin.

A z wyprawką kazdy robi jak.uwaza ;-) przy corce szybko wszystko mialam a teraz poczekam pewnie do 25/30tc. Bo boje sie ze jakby cos sie tfu tfu tfu stalo to te rzeczy beda mi tylko dawaly zle wspomnienia.
Ale staram sie juz byc dobrej mysli!!!
A twoja lekarka ma ten certyfikat?
Ja w pierwszej ciąży miałam L4 chodzące, kontroli nie miałam, ale i tak się stresowałam trochę, że przyjdzie.
Przy chodzacym mozna wychodzic xD
aga - można wychodzić do lekarza, do sklepu po podstawowe rzeczy, do apteki i w zasadzie tyle. O całą resztę ZUS się może przyczepić i trzeba się będzie tłumaczyć. Niestety, ale L4 chodzące nie daje prawa do robienia co się tylko chce i chodzenia gdzie się chce, wyjeżdżania itp. Wiadomo, że większość osób tak robi, ale trzeba się liczyć z tym, że mogą się tego czepiać.

reklama
Do góry