jagoda87
Fanka BB :)
Dziewczyny, a jecie słodycze czy ciasta z alkoholem? Bo chodzi za mną Pawełek...
Ja nic nie jem co ma alkohol w składzie... nie chce zaszkodzić dziecku.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny, a jecie słodycze czy ciasta z alkoholem? Bo chodzi za mną Pawełek...
Spirytus kefir i nadpsuta śliwka też mają....alkohol ale boję się, że Pawełek to akurat mocno...Tam jest alkohol czy tylko aromat?
Nie jemDziewczyny, a jecie słodycze czy ciasta z alkoholem? Bo chodzi za mną Pawełek...
I właśnie o to chodzi. Jeżeli wszystko jest ok, dziecko nieduże i nie ma żadnych komplikacji w trakcie to sn jest super sprawą. Ale jeśli każą rodzić np kobiecie z makrosomia i do tego nie mającej warunków np wąska miednica to dla mnie już głupota. Wiadomo że sama nie urodzi i tylko męczą i narażają dziecko i matkę.Wiem wiem to wszystko ale przez sn duzo dzieci rodzi sie tez chorych bo niedotlenienie bo nie moze wyjsc dziecko bo za duże bo wszyscy tak czekają na sn i nie robią CC do końca bo sn jest lepsze. To ja wole zdrowe z CC. On tego nie mówił splycilam to trochę on pisał prace w tym temacie ktora przeczytałam. Ze mna na sali lezala dziewczyna ktorej kazali urodzic sn dziecko 4800...
Mi się czasami zdarza że chce mi się coś takiego. Ostatnio tiramisu. Nie dużo ale zjadłam.Dziewczyny, a jecie słodycze czy ciasta z alkoholem? Bo chodzi za mną Pawełek...
nie wierzę ze w Pawelku jest alkohol moze jakiś posmak bardziejDziewczyny, a jecie słodycze czy ciasta z alkoholem? Bo chodzi za mną Pawełek...
Ale to akurat nie jest wina tych co żyją bez ślubu tylko państwa bo zmusza ludzi żeby kombinowali na wszelkie sposoby żeby tylko mieć więcej pieniędzy i normalnie żyćJa widzę w tym to złego, że ja jestem gorsza dlatego, że żyje w małżeństwie. Często z mężem żartujemy, że powinniśmy się rozwieść, bo w każdej kategorii jesteśmy za przeproszeniem w tyłek kopani niż pary żyjące w konkubinacie.
Nie chodzi już tylko o 500+ ale szereg innych dotacji które będą takiej kobiecie nieuczciwie przysługiwać z tytułu fałszywie zaniżonych dochodów. Nawet w głupim naborze do przedszkola są dodatkowe punkty za bycie samotną matką i super bo tak powinno być, ale powinna też być jakaś weryfikacja.
Akurat w Polsce to problem jest że wszystkim przez ludzi którzy rządzą, ja się dziwię że jeszcze nikt tam bomby nie podłożył xDDziewczyny, ja sądzę, że nie ma się co spierać o te kombinowane skierowania na CC, bo problemem nie jest tutaj podejście kobiet, które chcą po prostu urodzić po ludzku, bo mają traumę po poprzednim porodzie, czy po prostu słyszą dookola jak się u nas rodzi dzieci - oczywiście nie wszędzie ale mnóstwo jest przerażających historii z sal porodowych. Problemem jest nasz służba zdrowia, bo gdyby każda kobieta miała zapewnione znieczulenie (nie tylko wtedy, kiedy akurat anestezjolog jest dostępny), gdyby zawsze można było rodzić, gdy się zechce w wodzie, gdyby personel nastawiony byl na to, żeby zapewnić intymność i dobre samopoczucie rodzącej, to większość kobiet nie kombinowałaby, zaufała lekarzom i rodzila naturalnie, a że wygląda to u nas tak, jak wygląda, to zaczyna się kombinowanie i ja się nie dziwię. Długo sama - jeszcze przed ciążą - przekonana bylam, że jak będę kiedyś rodzić dziecko, to jedynie przez cesarke. Dziś mam inne zdanie, chce urodzić naturalnie, bo moim zdaniem jest to lepsze ale nie dziwię się dziewczynom, które świadomie chcą rodzić przez CC i sobie to załatwiają.
Nieważne w jaki sposób, ważne, żeby każda z nas urodziła zdrowego malucha! :-)
Akurat w Polsce to problem jest że wszystkim przez ludzi którzy rządzą, ja się dziwię że jeszcze nikt tam bomby nie podłożył xD