Dlaczego robia krzywde? Moj ginekolog uwaza ze CC jest lepsze niż sn i powiedział mi jaki kwit mam załatwić zeby miec CC akurat mam problem z biodrem ktory mozna bylo podciagnac. To zaswiadczenie uznał ordynator. Podsumowujac miałam CC bez wskazan medycznych.@Adeline89 zgadzam się, że super jak szukasz pomocy, ale tutaj chodzi o szukanie nie pomocy, a wygody.... Poza tym to właśnie takie osoby robią wielką krzywdę tym, u których jest potrzeba leczenia.... Bo sorry ale trauma to nie spóźniony autobus..
reklama
Mamafasolki
Fanka BB :)
Bo spłyca się / neguje / wyśmiewa osoby faktycznie potrzebujące pomocy.Dlaczego robia krzywde? Moj ginekolog uwaza ze CC jest lepsze niż sn i powiedział mi jaki kwit mam załatwić zeby miec CC akurat mam problem z biodrem ktory mozna bylo podciagnac. To zaswiadczenie uznał ordynator. Podsumowujac miałam CC bez wskazan medycznych.
Chybam bym zmieniła lekarza jakby mi to powiedział ... Chyba że było coś o czym Ci nie mówił... Sn zaopatrza dziecko w mln dobrych bakterii (dlatego nie myje się noworodka zaraz po, a najlepiej dopiero w domu) , które uważa się, że są czynnikiem chroniącym m.in.przed zaburzeniami rozwojowymi czy psychicznymi, reguluje napięcie mięśniowe, ułatwia laktację....
Wiem wiem to wszystko ale przez sn duzo dzieci rodzi sie tez chorych bo niedotlenienie bo nie moze wyjsc dziecko bo za duże bo wszyscy tak czekają na sn i nie robią CC do końca bo sn jest lepsze. To ja wole zdrowe z CC. On tego nie mówił splycilam to trochę on pisał prace w tym temacie ktora przeczytałam. Ze mna na sali lezala dziewczyna ktorej kazali urodzic sn dziecko 4800...Bo spłyca się / neguje / wyśmiewa osoby faktycznie potrzebujące pomocy.
Chybam bym zmieniła lekarza jakby mi to powiedział ... Chyba że było coś o czym Ci nie mówił... Sn zaopatrza dziecko w mln dobrych bakterii, które uważa się, że są czynnikiem chroniącym m.in.przed zaburzeniami rozwojowymi czy psychicznymi, reguluje napięcie miesniowe
Mamafasolki
Byłam wczoraj w hm, ale mieli jeden wzór... Więc zamówiłam na zalando
Poza tym byłam w pracy i zamiast wrócić o 17, byłam przed 19...myślałam że głowa mi pęknie. .. I drugi hafcik zaliczony
Poza tym byłam w pracy i zamiast wrócić o 17, byłam przed 19...myślałam że głowa mi pęknie. .. I drugi hafcik zaliczony
Mamafasolki
Zgadzam się, że jest ryzyko i że niekiedy każą na siłę.... Ale to niestety wynika po części z lewych zaświadczeń...Wiem wiem to wszystko ale przez sn duzo dzieci rodzi sie tez chorych bo niedotlenienie bo nie moze wyjsc dziecko bo za duże bo wszyscy tak czekają na sn i nie robią CC do końca bo sn jest lepsze. To ja wole zdrowe z CC. On tego nie mówił splycilam to trochę on pisał prace w tym temacie ktora przeczytałam. Ze mna na sali lezala dziewczyna ktorej kazali urodzic sn dziecko 4800...
Z drugiej strony moja bratowa urodziła chłopaków po ponad 4100 sn... Koleżanka prawie 4500... Więc to zależy
Duzo lekarzy ktorzy maja prywatne gabinety przyjmują też na nfz maja dyżury więc nie demonizowała bym wszystkich. Co do tego leku nie wiemy jaka jest prawda bo na lekach wszystkich pisza żeby uwazac w ciąży. Pytanie jak inny lekarz to oceniWłaśnie zawsze jak idę do lekarza na NFZ to wydaje mi się że jakoś wiem lepiej od nich, trochę to głupie ale zawsze uważam na to co mi zalecają i takie jakieś mam wrażenie...
Mamafasolki
Warto sprawdzić kategorię leków - jest klasyfikacja i ona ocenia, jak bardzo lek jest toksyczny dla dzidzia i czy jest to różne w różnych trymestrachDuzo lekarzy ktorzy maja prywatne gabinety przyjmują też na nfz maja dyżury więc nie demonizowała bym wszystkich. Co do tego leku nie wiemy jaka jest prawda bo na lekach wszystkich pisza żeby uwazac w ciąży. Pytanie jak inny lekarz to oceni
Dziewczyny, ja sądzę, że nie ma się co spierać o te kombinowane skierowania na CC, bo problemem nie jest tutaj podejście kobiet, które chcą po prostu urodzić po ludzku, bo mają traumę po poprzednim porodzie, czy po prostu słyszą dookola jak się u nas rodzi dzieci - oczywiście nie wszędzie ale mnóstwo jest przerażających historii z sal porodowych. Problemem jest nasz służba zdrowia, bo gdyby każda kobieta miała zapewnione znieczulenie (nie tylko wtedy, kiedy akurat anestezjolog jest dostępny), gdyby zawsze można było rodzić, gdy się zechce w wodzie, gdyby personel nastawiony byl na to, żeby zapewnić intymność i dobre samopoczucie rodzącej, to większość kobiet nie kombinowałaby, zaufała lekarzom i rodzila naturalnie, a że wygląda to u nas tak, jak wygląda, to zaczyna się kombinowanie i ja się nie dziwię. Długo sama - jeszcze przed ciążą - przekonana bylam, że jak będę kiedyś rodzić dziecko, to jedynie przez cesarke. Dziś mam inne zdanie, chce urodzić naturalnie, bo moim zdaniem jest to lepsze ale nie dziwię się dziewczynom, które świadomie chcą rodzić przez CC i sobie to załatwiają.
Nieważne w jaki sposób, ważne, żeby każda z nas urodziła zdrowego malucha! :-)
Nieważne w jaki sposób, ważne, żeby każda z nas urodziła zdrowego malucha! :-)
Mamafasolki
Dziewczyny, a jecie słodycze czy ciasta z alkoholem? Bo chodzi za mną Pawełek...
reklama
aga6
Tam jest alkohol czy tylko aromat?Dziewczyny, a jecie słodycze czy ciasta z alkoholem? Bo chodzi za mną Pawełek...
Podziel się: