reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Aaa i kazal mi odstawić duphaston i mam stresa powiedzial ze przez 2 dni moge brac 2razy po poł tabletki i odstawić .

A ja mam pytanie kierujecie sie która datą wg Om? Bo wg Om mi wychodzi 12+1 a na prenatalnych wyliczyl ze 12+5 i jak bede dzwonic umawiac sie na połowkowe to kazali mi liczyc od tego 12+5 a moj lekarz znow mi mowi ze mam sie sugerować wg OM
Ja data wg usg. Wychodzą jakies 3 dni roznicy.

Od spania na plecach? Serio? Jak ja mam spac zeby bylo ok?
Lewitowac :d na brzuchu źle, na plecach źle, na prawym boku źle bo tam jakaś żyła czy coś xP a tak serio to spac tak jak Ci wygodnie ;-)
Ale to chodzi o trzeci trymestr,gdy dziecko jest duze i brzuch,jak lezysz na plecach uciskasz tetnice ktore daja tlen dziecku, najlepiej na lewym,ale na prawym jak sie bedzie spac tez sie nic nie stanie, ogólnie trzeba zmieniac. Nawet jak w późniejszym czasie będziesz lezec na plecach mozesz czuc zawroty glowy
Na prawym podobno tez nie bo cos tam mozna ucisnac xP

Ja data wg usg. Wychodzą jakies 3 dni roznicy.

Lewitowac :d na brzuchu źle, na plecach źle, na prawym boku źle bo tam jakaś żyła czy coś xP a tak serio to spac tak jak Ci wygodnie ;-)

Na prawym podobno tez nie bo cos tam mozna ucisnac xP
Niby tez ale bezpiecznie jeśli zmieniasz boki , na mamie ginekolog pisze
Screenshot_20180824-141736.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180824-141736.jpg
    Screenshot_20180824-141736.jpg
    51,1 KB · Wyświetleń: 153
To nie wynika tylko z tego,ze nie ma nikogo zeby dac znieczulenie, bo ktos inny ma cc u nas w szpitalu czekalam dwie godziny anestezjologa, bo byl przy operacji na chirurgii i nie bylo innego niestety, w szpitalu malo jest ich. Czasem tez jest za pozno zeby wykonac cc, jesli dziecko jest w kanale
Zgadzam się, że czasami nie ma anestezjologa bo wypadek etc. Ale niestety cc na życzenia też się do tego przyczyniają....

Od spania na plecach? Serio? Jak ja mam spac zeby bylo ok?
Na lewym boku :) też dowiaduje się mnostwo nowych rzeczy. Aż się dziwię że mam 2 zdrowych dzieci :)
Na pewno wszystkie lewe zaświadczenia nie są słuszne. Chociaż skoro jedna dostaje to czemu druga ma nie próbować. Przecież każdy ma prawo. Ja chciałam próbować sn ale jak się dowiedziałam że noszę dosyć spore dziecko to spanikowalam. I to nie było bez powodu. Moja mama miała sytuację że miała duże dziecko i przy porodzie się zaklinowalo i w ostatnim momencie wyciągnęli. Skaczac na brzuch i kleszcze. Nie było nikogo kto by miał dac znieczulenie do cc. Bylo podejrzenie niedotlenienia Ale na szczęście oprócz kilku złamać było ok.
Mi przy córce lekarz mówił że max 3800, że spokojnie mogę rodzić sn a tu po porodzie 4200 na wadze :) duża roznica nie jest ale jednak

reklama
Do góry