monia_l
Wrześniowe mamy'07
Ja tez mam wg Om wpisana na karcie ciążyA nie macie już wpisanej daty na karcie ciąży ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja tez mam wg Om wpisana na karcie ciążyA nie macie już wpisanej daty na karcie ciąży ?
Ja data wg usg. Wychodzą jakies 3 dni roznicy.A ja mam pytanie kierujecie sie która datą wg Om? Bo wg Om mi wychodzi 12+1 a na prenatalnych wyliczyl ze 12+5 i jak bede dzwonic umawiac sie na połowkowe to kazali mi liczyc od tego 12+5 a moj lekarz znow mi mowi ze mam sie sugerować wg OM
Lewitowac :d na brzuchu źle, na plecach źle, na prawym boku źle bo tam jakaś żyła czy coś xP a tak serio to spac tak jak Ci wygodnie ;-)Od spania na plecach? Serio? Jak ja mam spac zeby bylo ok?
Na prawym podobno tez nie bo cos tam mozna ucisnac xPAle to chodzi o trzeci trymestr,gdy dziecko jest duze i brzuch,jak lezysz na plecach uciskasz tetnice ktore daja tlen dziecku, najlepiej na lewym,ale na prawym jak sie bedzie spac tez sie nic nie stanie, ogólnie trzeba zmieniac. Nawet jak w późniejszym czasie będziesz lezec na plecach mozesz czuc zawroty glowy
Niby tez ale bezpiecznie jeśli zmieniasz boki , na mamie ginekolog piszeJa data wg usg. Wychodzą jakies 3 dni roznicy.
Lewitowac :d na brzuchu źle, na plecach źle, na prawym boku źle bo tam jakaś żyła czy coś xP a tak serio to spac tak jak Ci wygodnie ;-)
Na prawym podobno tez nie bo cos tam mozna ucisnac xP
Zgadzam się, że czasami nie ma anestezjologa bo wypadek etc. Ale niestety cc na życzenia też się do tego przyczyniają....To nie wynika tylko z tego,ze nie ma nikogo zeby dac znieczulenie, bo ktos inny ma cc u nas w szpitalu czekalam dwie godziny anestezjologa, bo byl przy operacji na chirurgii i nie bylo innego niestety, w szpitalu malo jest ich. Czasem tez jest za pozno zeby wykonac cc, jesli dziecko jest w kanale
Na lewym boku też dowiaduje się mnostwo nowych rzeczy. Aż się dziwię że mam 2 zdrowych dzieciOd spania na plecach? Serio? Jak ja mam spac zeby bylo ok?
Mi przy córce lekarz mówił że max 3800, że spokojnie mogę rodzić sn a tu po porodzie 4200 na wadze duża roznica nie jest ale jednakNa pewno wszystkie lewe zaświadczenia nie są słuszne. Chociaż skoro jedna dostaje to czemu druga ma nie próbować. Przecież każdy ma prawo. Ja chciałam próbować sn ale jak się dowiedziałam że noszę dosyć spore dziecko to spanikowalam. I to nie było bez powodu. Moja mama miała sytuację że miała duże dziecko i przy porodzie się zaklinowalo i w ostatnim momencie wyciągnęli. Skaczac na brzuch i kleszcze. Nie było nikogo kto by miał dac znieczulenie do cc. Bylo podejrzenie niedotlenienia Ale na szczęście oprócz kilku złamać było ok.
Mam chyba na 8dni najwyżej bede brala po poł tabletki to wyjdzie na 16 dni@monia_I jak masz dosc, to do 14 tc mozesz brac. Potem juz lozysko sobie poradzi
To już nie wiem czy taka delikatna jestem czy faktycznie źle mnie zszyli?!!Mnie nie boli, ale tez się bałam ze będę ja czuła cały czas
Becikowe teraz też jakoś zasady się zmieniły i jest próg dochodowy, wiem bo koleżanka mówiła że się nie załapali :/Musisz zdecydować, bo ktorys będzie musiał później dac zaświadczenie ,ze chodziłas przed 12tyg czy tam którym nie wiem do becikowego